Søm & dykkere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af søm og dykkere

Skurer skal skrues, og søm skal sømmes. Alligevel findes der mange forskellige skruer, søm og dykkere, alt efter byggeprojekt og materialer. Hos SILVAN har vi altid et bredt udvalg af søm, så du kan finde netop dem, du skal bruge. Gode søm er nemlig nødvendige til mange opgaver. Ofte er de fremstillet i stål, men du kan også få søm i messing, jern og kobber. Vores store udvalg gør det let for dig at reparere forskellige ting, bygge og skabe en flot finish.

Vælg de rette søm

Du kan bruge søm til alt fra opsætning af beklædning til samling af eksempelvis lister. Det er ofte langt hurtigere at arbejde med søm fremfor skruer – og bruger du en sømpistol går det blot endnu hurtigere. Du skal vælge sømtype og længde efter de materialer, der skal sømmes sammen. Det er nemlig vigtigt at vælge søm, der passer til træet, og den type opgave du laver, så du får et holdbart og flot resultat.  

Udover at søm er gode til at lave samlinger og opsætte beklædning, kan du også få en flot finish med søm. Eksempelvis kan du med dykkersøm få et resultat, hvor sømmet næsten er helt usynligt. 

Udvalget er stort, og derfor får du her en kort gennemgang af de mest brugte typer søm:

Søm til både ude og inde

Du kan med fordel bruge dykkersøm til mindre, indendørs opgaver, hvor du ønsker at sømmet skjules i træet. Dykkere er mindre søm, der ofte bruges når man vil lave finere sammenføjninger. Dykkere er bedst til indendørs brug og er især brugt til lister og inbefatninger. Med et dykkersøm får du kun et lille hul i træets overflade. Det gør det let at slibe og spartle træet efterfølgende, så overfladen bliver fin og glat, mens sømmet er usynligt. Skal overfladen efterfølgende males, vil det også give en flot finish med dykkersøm, da det giver en mere ensartet overfalde. 

Firkantede søm er en af de mest brugte typer søm. De findes i mange forskellige længder, som blanke og galvaniserede. Blanke søm bruges hovedsageligt til indendørs brug, mens de galvaniserede bruges udendørs. Udendørs kan søm bruges til alt fra eksempelvis opsætning af beklædning, når du skal lægge tag eller terrassebrædder, eller samle stakitter. Det er dog vigtigt at huske, at der er opgaver, hvor søm er bedre egnet end skruer og omvendt. 

Skal du sømme træ sammen, kan du i mange tilfælde bruge beslagsøm. De bruges til vinkler og sømplader, hvor træet samles. Beslagsøm har kraftige modhager, som gør at de sidder godt fast i træet. Husk på at det også gør dem svære at få ud igen. 

Blandt vores udvalg af søm kan du også få betonsøm, der egner sig godt til at sømme i vægge, når der eksempelvis skal hænges billeder op.  

Udvalget af søm er stort, og dem vi har nævnt her, er blot nogle af de, der findes. Du kan derfor med sikkerhed finde søm her på siden, der passer til netop det gør-det-selv projekt, som du skal i gang med.