Søm & dykkere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Søm og dykkere – se vores store udvalg

Søm og dykkere er altid gode at have derhjemme. De bruges nemlig til utroligt mange projekter, hvor du skal fastgøre elementer, eller hvis du skal hænge noget op. Desuden er søm og dykkere meget nemme at bruge, så du behøver ikke at fumle med avanceret specialværktøj. Typisk skal du enten vælge imellem skruer eller søm. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Fordelen ved søm er, at de er nemme at montere, og at du hurtigt kan få dem i en væg, eller hvor du nu skal bruge dem. Ulempen er, at søm ikke er helt så stærke som skruer. Hvis du derfor skal lave en stærk sammenføjning – f.eks. på en træterrasse – er skruer ofte et bedre valg end søm.

Silvan har et stort udvalg af søm og dykkere, som du kan læse mere om herunder. Søm er nemlig ikke bare søm, da de findes i flere størrelser og typer, alt efter hvad du skal bruge dem til. Når du har fundet det produkt, som du gerne vil have, har du forskellige muligheder for levering og bestilling. En mulighed er, at du kan bestille den til afhentning i en Silvan-butik via ”Click-and-Collect”. Det kræver dog, at den enkelte butik har varen på lager. En anden mulighed er, at du kan bestille den til levering til enten din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Det er under det enkelte produkt, at du kan se de konkrete leverings- og bestillingsmuligheder. Du er naturligvis også altid velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet, hvor du kan se vores udvalg af produkter til gør-det-selv-projekter.

Hvilke søm og dykkere skal du vælge?

Søm og dykkere findes i et utal af varianter. Det er eksempelvis betonsøm, kramper, kamsøm, papsøm, stålsøm, messingsøm og mange andre typer, som du kan finde på denne side. Hvilke søm og dykkere du skal vælge, handler især om, hvor du skal bruge dem. Hvis du skal bruge dem udendørs, skal du vælge nogle særlige søm, der kan holde til fugt og kulde. Er de ikke lavet til udendørs brug, vil de hurtigt ruste og blive skrøbelige. Du kan læse i de forskellige produktbeskrivelser, om de er lavet til indendørs eller udendørs brug. Herunder kan du læse mere om de specifikke typer af søm.

Dykkere

Dykkere er mindre søm, som du kan bruge til at montere små materialer. Årsagen til navnet ”dykker” er, at sømmet dykker ned i materialet, så det ikke er særligt synligt på overfladen. Grunden til dette er, at hovedet på dykkere er meget lille, så der efterlades kun et lille hul, når det er sømmet i. Derfor er det rigtigt godt at bruge dykkere, hvis du gerne vil sømme genstande fast, hvor sømmene helst ikke skal være synlige. Det kan være, at du har lister og paneler, der skal sømmes fast diskret, hvor du med fordel kan bruge dykkere.

Betonsøm

Som det fremgår af navnet, er betonsøm lavet til at skulle blive slået ind i beton. Du kan også bruge dem i murværk. Almindelige søm kan nemlig ikke holde til at blive slået i hårde materialer som beton og murværk. Vælg det rette betonsøm ud fra dets længde og diameter. Du skal dog være opmærksom på, at betonsøm ikke kan bruges til at montere tunge emner. De er primært egnet til billedrammer og lignende. Hvis du skal montere noget tungt på beton eller murværk, skal du i stedet bruge skruer og plugs, der er lavet til beton.

Kramper

I tilfælde af at du skal opsætte et trådhegn, skal du typisk fastgøre det. Med almindelige søm kan det dog godt være lidt svært at fastgøre hegnet. I stedet kan du bruge kramper, der netop er lavet til montering af bl.a. hegn. Da kramper har form som et ”U”, kan de holde rundt om de enkelte tråde. Kramper er ofte lavet til udendørs brug, da et hegn normalt befinder sig udenfor. Det er nemt at slå dem i træ, da det har to spidser og en relativt stor overflade i forhold til almindelige søm. Find den størrelse og type af kramper, som du har behov for.

Kamsøm og papsøm

Kamsøm og papsøm er to andre typer af søm. Kamsøm er især gode til at fastgøre materialer i hjørner. Derudover kan kamsøm også bruges til at fastgøre stof på møbler. Da kamsøm har riller, kan de næsten minde om skruer. Papsøm kan godt ligne nogle store tegnestifter. De har et stort hoved og er korte. De kan bruges til fastgørelse af tagpap. Husk dog altid at vælge papsøm til udendørs brug, hvis du skal bruge dem til tagpap. Vi har papsøm i mange typer, så find den rigtige størrelse og variant til lige netop dit projekt.

Hvilket tilbehør skal du vælge til søm?

Der er forskellige typer af tilbehør, som du kan vælge til søm. Mest oplagt er det naturligvis at vælge en god hammer. Uden en hammer er det svært at slå søm i, så den har du brug for. Vi har et bredt udvalg af hamre i både små og store størrelser. Hvis du skal slå mange søm i, kan det godt være svært med kun en hammer. Her kan du alternativt vælge en sømpistol, så du hurtigere og med færre kræfter kan montere søm. Vi forhandler sømpistoler med både trykluft og batteri, så du effektivt kan slå søm i.

Vil du gerne have flere søm og et varieret udvalg af dem, kan du orientere dig i vores sortimentskasser. Det smarte ved sortimentskasser er, at du kan opbevare sømmene overskueligt, så de ikke roder over det hele. En anden mulighed er en sortimentskasse uden søm, så du kan skabe et overblik over de søm, som du har i forvejen. Det gør det meget nemmere at finde de rette søm. Generelt er det en god idé at have et bredt sortiment af søm i værkstedet, så du kan bruge dem til at montere emner indendørs og udendørs.