Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find dit tilbehør til elværktøj hos Silvan

Hvis du har elværktøj, så skal du også have tilbehør til det, for at du kan bruge det. Det er uanset, om du har en bore-/skruemaskine, elektrisk sav, slibemaskine eller andet. Har du et godt udvalg af tilbehør til elværktøj, kan du bruge maskinerne til flere formål. Hos Silvan kan du bl.a. finde bor og bits, hulsave, slibebånd, savklinger og meget andet, der passer til flere forskellige maskiner. Det er vigtigt, at du vælger tilbehør til elværktøj, som passer til den konkrete maskine. På denne side kan du læse mere om de forskellige former for tilbehør, og hvad du kan bruge det til.

Du kan bestille varer på flere forskellige måder hos Silvan. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke muligheder du har for bestilling og levering. En af leveringsmuligheder er, at du kan få den tilsendt med pakkelevering. Derudover kan du vælge ”Click-and-collect”, hvor du kan bestille et produkt til afhentning i en Silvan-butik, der har den på lager. Du er naturligvis også velkommen til at besøge din lokale Silvan, hvor du kan se hele vores udvalg af værktøj og materialer, som du kan bruge til dit næste gør-det-selv-projekt. Det kan også give dig inspiration til det, som du skal lave.

Se vores store udvalg af bor og bits

Hvis du har en bore-/skruemaskine, skal du også have bor og bits. Enhver gør-det-selv-entusiast bør have et godt sortiment af bor og bits, da det er brugbart til mange typer af DIY-projekter i hjemmet. Derfor kan det også være en god idé at købe et sæt med bor og bits, hvor du får et bredt sortiment af både bor og bits. Du kan naturligvis også købe sæt med enten bor eller bits. Her skal du være opmærksom på, at bits og bor findes i mange typer og størrelser, så du skal finde den type, der passer til dit projekt og din maskine.

Især bor findes i mange typer, som passer til forskellige materialer. Skal du bore i beton, skal du vælge et beton- eller hammerbor. Et betonbor er lavet på en måde, så det kan holde til at bore i en hård overflade som en betonvæg. Til mur eller fliser skal du vælge et specielt mur- eller flisebor, der egner sig til denne type af materiale. Der findes også træ- og metalbor. Træbor er den mest brugte type af bor, som findes i mange størrelser. Ofte kan du dog også bruge et metalbor til at bore i træ. Skal du bore til rawplugs, skal du bore et hul i samme diameter som plug’en.

Hvad kan du bruge hulsave til?

Noget andet tilbehør, som du kan vælge til en boremaskine, er en hulsav, der også kaldes et kopbor eller hulbor. Et kopbor kan forvandle en boremaskine til en sav, som kan skære runde og pæne huller. Det kan f.eks. være relevant, hvis du skal lave et hul til kabler eller ledninger. Det kan også være, at du skal bore et større hul i en mur, hvis du skal installere udluftning eller aircondition. Hulsave kan altså bruges til mange typer af projekter, så det kan være godt at have en i sin værktøjskasse, hvis du skal bore store huller.

Hulsave adskiller sig fra hinanden i forhold til deres tykkelse og savtype. Hvis du eksempelvis skal bore et hul i et murværk eller i fliser med et hulbor, skal du vælge en hulsav med hårdmetal. Skal du bare bruge den til at bore i træ, behøver du ikke at vælge hårdmetal. Det er ret nemt at bore med et kopbor, da der er et almindeligt bor i midten, som styrer selve boringen. Dermed bør de fleste kunne finde ud af at bruge et hulbor, selvom den selvfølgelig skal bruges med respekt, da der er tale om en skarp overflade.

Slib overflader med stålbørster, slibebånd og slibeblade

Når du skal slibe overflader – herunder træ og metal – er det ofte en stor fordel at bruge elværktøj. Du sparer både tid og kræfter ved at bruge elværktøj, da maskinerne laver en stor del af arbejdet for dig. En type af slibetilbehør til elværktøj er stålbørster til boremaskine. Med stålbørster kan du forvandle en boremaskine til en mindre slibemaskine. Den er især god til at slibe hjørner og mindre områder, mens den ikke er så god til at slibe store områder. Du kan også finde en nylonbørste hos os, der er god til at rense overflader i dybden.

Til slibning af større overflader kan du bruge en slibemaskine. For at kunne bruge en slibemaskine skal du have slibeblade og slibebånd. Hvilken type af slibepapir du skal vælge, afhænger af din slibemaskine. Vi har både slibepapir til excenterslibere, multislibere, rystepudsere og flere andre maskiner. Det er en god idé at købe slibeark med flere forskellige kornstørrelser, da du så både kan lave en grov- og finslibning med maskinen. Du kan købe sæt med slibepapir til maskiner, hvor du i et køb får flere forskellige typer af slibeblade eller slibebånd. Husk altid at købe slibepapir, som passer til den specifikke slibemaskine.

Find savklinger til elektriske save hos os

Har du en elektrisk sav, hvis klinge har set bedre dage? Så kan det være, at du skal skifte savklinge. Hvis det bare er klingen, som er ved at være slidt, behøver du ikke at købe en helt ny maskine, da du kan nøjes med at skifte klingen. Vi har et stort udvalg af savklinger til både store og små elektriske save. Uanset typen af klinge skal du altid tænkte på sikkerheden, når du udskifter den. Afkobl maskinen fra strømforsyningen – f.eks. batteri eller strømstik – og læs nøje monteringsvejledning, før du monterer den nye klinge. Af sikkerhedsmæssige årsager skal den nemlig monteres helt korrekt.

Vi har bl.a. rundsavsklinger i vores sortiment, hvis du skal skifte klingen på en rundsav. Vær opmærksom på, at de findes i forskellige størrelser, så sørg for at vælge den rigtige variant. Derudover har vi stiksavsklinger, som du kan vælge at købe i sæt med forskellige typer af klinger. Vi forhandler også bajonetsavklinger i mange varianter. Til en vinkelsliber kan du finde en skæreskive. Husk at vælge en skæreskive til det materiale, som du skal skære i. Det kan f.eks. være en skæreskive til metal eller sten. Se i vores udvalg og find den klinge, som du har behov for.