Hulsave

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Lav flotte og præcise udskæringer med en hulsav

Hvis du skal lave flotte runde udskæringer, er det en rigtig god idé at bruge en hulsav. En hulsav – som også kaldes et kopbor eller hulbor – er en form for sav, der er rund. Den har skarpe savtænder, som kan skære et præcist hul. Den skal monteres på en boremaskine, hvorefter du kan bruge den til at udskære huller. I midten er der et centerbor, som gør, at du nemmere kan kontrollere hulsaven, når du bruger den. Silvan har et stort sortiment af hulsave i mange størrelser og typer, som du kan finde her på siden.

Ud over hulsave forhandler vi også andre former for tilbehør til elværktøj. Vi har bl.a. bor og bits, som du kan bruge til at bore mindre huller og til at montere skruer. Derudover har vi nylon- og stålbørster i vores sortiment, som du kan bruge til at slibe genstande med din boremaskine. Til andre former for elværktøj kan du købe savklinger. Du kan f.eks. finde klinger til stiksave, rundsave og bajonetsave. Skal du slibe overflader med deciderede slibemaskiner, har vi et stort udvalg af slibeblade og slibebånd. Se i vores udvalg og find det, som du har behov for.

Hvilket kopbor skal du vælge?

Du kan enten købe kopbor enkeltvis eller i sæt med flere dele. Fordelen ved at købe et sæt med flere dele er, at du får forskellige størrelser, som du kan bruge til mange projekter. Du kan bl.a. købe et hulbor, hvor du i samme hulsav har forskellige størrelser. En anden mulighed er en kuffert med flere hulsave, som du nemt kan transportere rundt. Kopbor kan bruges til at bore huller i mange materialer – det er eksempelvis plastik, metal, træ, gips, mursten og flere andre overflader. Det er vigtigt, at du køber et hulbor, der er lavet til at bore i det konkrete materiale.

Kopbor til mursten og fliser

Hvis du skal bore et større hul i et murværk eller fliser med en hulsav, skal du bruge en særlig type. Det kan være, hvis du skal bore et hul igennem muren til ledninger, rør eller ventilation. Et murværk og fliser er meget hårdt materialer, så almindelige kopbor kan ikke bore i disse typer overflader. Hos Silvan kan du bl.a. finde hulsave, der er belagt med hårdmetal, som er gode til at bore i mursten og fliser. På denne måde kan du nemt lave flotte runde huller i muren eller fliserne, så de er klar til dit gør-det-selv-arbejdet.

Sådan bruger du en hulsav

I udgangspunktet er det både nemt og intuitivt at bruge en hulsav. Dog skal du naturligvis bruge den med respekt, da der er tale om en meget skarp genstand. Det kan være forskelligt fra model til model, hvordan den skal monteres på boremaskinen, men der er ofte mange ligheder. Den skrues typisk på et centerbor, som efterfølgende spændes fast til boremaskinen som et helt normalt bor. På flere modeller kan du udskifte selve hulsaven, uden at du behøver at skifte boret, da du kan skrue hulsaven af og på. Sørg altid for at læse den konkrete brugsvejledning, før du bruger produktet.

En af udfordringerne med at bore med et hulbor kan være, at et udskåret hul i træ kan blive flosset på den ene side. Der findes dog et trick, så du kan undgå flossede kanter, når du borer med en hulsav. Tricket består i, at du nøjes med kun at bore en side ad gangen i stedet for at bore hele vejen igennem træpladen. Start med at bore hullet, indtil centerboret er kommet igennem træpladen. Herefter skal du vende pladen om og bore videre på den modsatte side – da der er et hul fra boret, ved du, hvor du skal bore. Dette giver et rent snit, hvor der ikke er flossede kanter.