Slibeblade og slibebånd

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find slibeblade og slibebånd til slibemaskiner her

Hvis du skal slibe overflader, er det en god idé at bruge en slibemaskine. En slibemaskine kan effektivt slibe en overflade – både træ og metal – så den bliver flot og glat. Bruger du almindeligt sandpapir, hvor du bare sliber med hjælp fra hænderne, kan det tage en del tid. Især til store overflader er det derfor en stor fordel at bruge en elektrisk slibemaskine. Dog er en slibemaskine ikke meget værd, hvis den ikke har sandpapir. Derfor er det godt, at du på denne side kan finde et stort udvalg af netop slibepapir til slibemaskiner – det er bl.a. slibeblade og slibebånd.

Hos Silvan finder du slibeblade og slibebånd til både excenterslibere, rystepudsere og multislibere. De findes i forskellige former som rundt og firkantet slibepapir. Der er også slibebånd, som passer til båndslibere fra mange producenter. Det er vigtigt, at du husker at købe slibeblade eller slibebånd, der er til den specifikke maskine og eventuelt også brand. De adskiller sig nemlig ret meget fra hinanden, så hvis du køber de forkerte slibeartikler, kan du risikere, at de ikke passer til din slibemaskine. Orienter dig i vores store udvalg, så du kan finde det slibepapir, som passer til lige akkurat din slibemaskine.

Hvilke slibeblade og slibebånd skal du vælge?

Når du skal finde de rette slibeblade og slibebånd, skal du især holde øje med antallet af korn i sandpapiret. Jo flere korn der er i sandpapiret, jo finere er det – og modsat jo færre korn, jo grovere er det. Hvis der ved papiret står, at der er f.eks. 80 korn, betyder det, at der er 80 sandkorn pr. cm2. Grovheden af sandpapir kan inddeles således, at korn 40-100 er til grovslibning, korn 120-180 er til finslibning, korn 220-280 er til den helt fine slibning, mens korn 320-1000 er til den ekstremt fine slibning af overflader. Typisk kan du vælge mellem flere forskellige kornstørrelser under det enkelte produkt.

Sandpapir til rystepudser

En rystepudser er en fleksibel slibemaskine, som er god til at slibe detaljer og i hjørner. Dens firkantede form giver den især mange fordele i forhold til andre slibemaskiner. Hos Silvan kan du finde sandpapir til rystepudsere i mange størrelser og korntyper. Under nogle af produkterne kan du tilpasse størrelsen og antal korn, så den passer til din maskine og slibningen. Husk at vælge den rigtige størrelse, så den passer til din maskine. Du kan også købe sæt med sandpapir til rystepudsere, hvor du i en og samme pakke får flere forskellige korntyper til sandpapiret.

Sandpapir til excentersliber og multisliber

Excenterslibere og multislibere er andre typer af slibemaskiner. En excentersliber har et rundt slibehoved og er kendetegnet ved sin uregelmæssige bevægelser, som giver en meget fin og jævn slibning. Derfor skal du også købe runde slibeark til en excentersliber, som du også kan finde i forskellige størrelser og korn. En multisliber har en lidt anden form end både en rystepudser og en excentersliber, da den er spids i toppen og bred for neden – dens form kan minde lidt om et strygejern. Her skal du altså også købe en helt særlig form for sandpapir, som kan passe til multisliberen.

Se også vores andet tilbehør til elværktøj

Du kan finde mange andre typer af tilbehør til elværktøj hos Silvan. Vi har bl.a. bits og bor, som du kan bruge til din bore-/skruemaskine. Samtidig finder du også nylon- og stålbørster, så du kan bruge din slibemaskine til at slibe overflader. Stålbørsterne bliver især brugt til at fjerne belægninger som rust og maling på overflader, mens nylonbørster primært bruges til at rense og rengøre overflader. Skal du tilskære et materiale som sten, træ eller metal, kan du bruge en elektrisk sav. Til denne skal du købe savklinger, som vi også har et stort udvalg af.

Du har flere muligheder for bestilling af varer hos Silvan. Under det enkelte produkt kan du se, hvilke muligheder du har for levering. Hvis din lokale Silvan-butik har varen på lager, kan du bestille den til afhentning. Det gør du via ”Click-and-collect”. Derudover kan du få den leveret. Du er naturligvis også velkommen til at besøge din lokale Silvan, hvor du kan se vores store udvalg af produkter til hjemmet, haven og gør-det-selv-projektet. Dermed kan du også blive inspireret til dit næste gør-det-selv-projekt. Ofte kan det også være en god idé lige at se produktet, før du køber det.