Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find alt i udstyr til VVS hos Silvan

Leder du efter nogle nye rør og/eller fittings til VVS-installationer? Eller vil du gerne have ny ventilation i din bolig? Måske tænker du på at udskifte badeværelsesmøbler eller toilet, bruser og armaturer? I alle tilfælde er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Silvan har vi nemlig alt det, som du har behov for til VVS – både af små og store genstande. VVS er en forkortelse for `varme, ventilation og sanitetsteknik’, og det er netop dette, som vi forhandler på denne side. Se i vores udvalg og find det produkt, som du er på udkig efter.

Du har forskellige muligheder for levering af de varer, som du bestiller på silvan.dk. Du kan enten vælge at bestille varen via ”Click & Collect”, hvis butikken har varen på lager. I så fald kan du afhente varen i en bestemt Silvan-butik. Ved andre varer har du mulighed for at få dem sendt til din hjemmeadresse eller et afhentningssted. Du er naturligvis også velkommen til at besøge en af vores mange Silvan-butikker i hele landet. Her vil vores kompetente personale være behjælpelige med at vejlede dig, så du kan finde det produkt, som du er på udkig efter.

Se vores store udvalg af fittings og rør

Fittings og rør skal du bruge, hvis du skal lave nye rørinstallationer, eller hvis du skal udskifte gamle dele på VVS-installationer. Fittings er selve de dele, som forbinder rør og andre dele med hinanden. Der findes mange typer af fittings, alt efter hvad du skal bruge dem til. F.eks. har vi T-stykker, muffer, brystnipler, vinkler, overgangsstykker samt meget andet. Desuden har vi også mange forskellige rørtyper, såsom kobberrør, nippelrør og pexrør. Det er vigtigt, at du finder den rigtige type af rør. Eksempelvis skal rør – og fittings – være godkendt til drikkevand og varmt vand, hvis de skal bruges til disse formål.

En anden vigtig faktor i valget af rør og fittings er de rette materialer. Bl.a. sælger vi fittings og rør i materialer som krom, kobber, messing, galvaniseret stål og plastik. De forskellige materialer har fordele og ulemper. Når du kombinerer rør og fittings, skal materialerne passe sammen. Eksempelvis bør du ikke sætte kobber sammen med galvaniseret stål, da kobberet kan ødelægge galvaniseringen. Om rørene skal være synlige eller skjulte, har også betydning for, hvilket materiale du skal vælge. F.eks. egner kobberrør og galvaniserede rør sig godt som synlige rør, men til gengæld ikke som skjulte rør. Hvis du skal have rør bag en væg eller under et gulv, er pexrør en bedre løsning.

Hvilke badeværelsesmøbler skal du vælge?

Når du skal indrette badeværelset, er badeværelsesmøbler helt centrale. Badeværelsesmøbler kan du bruge til opbevaring af alle dine toiletgenstande og rengøringsartikler. Bl.a. har vi badmøbelsæt, hvor du kan få en fuld løsning med håndvask og badeværelsesskab i et og samme køb. Det er en smart og praktisk løsning, da du både får gode muligheder for opbevaring og en håndvask med i købet. I nogle tilfælde medfølger der også et spejl med i badmøbelsættet. Vi har dem i mange forskellige størrelser, stilarter og materialer, så du bør også kunne finde en, som passer ind på dit badeværelse.

Har du bare brug for et badeværelsesskab, kan du finde et stort udvalg af skabe til badeværelset hos Silvan. Vi har bl.a. højskabe, hvor du kan få plads til alle dine håndklæder, toiletsager, og hvad du nu ellers har på badeværelset. I vores sortiment har vi også overskabe, hvis du ikke lige har plads til et højskab. Derudover har vi spejle og spejlskabe, som ethvert badeværelse naturligvis skal have. Især et spejlskab er smart, da du både kan bruge til at spejle dig i og til opbevaring af toiletting. Vi har også ganske almindelige håndvaske i mange størrelser, former og design.

Sådan finder du det rigtige toilet og toiletsæde

Et toilet er selvfølgelig helt centralt på dit badeværelse. Imidlertid er et toilet ikke bare et toilet. Det skal passe ind på dit badeværelse, og det skal være i god kvalitet. Grundlæggende findes der to typer af toiletter: stående toiletter og vægthængte toiletter. Stående toiletter er den mest klassiske type, som de fleste badeværelser har. Fordelen ved et stående toilet er, at det er ret nemt at installere. Ulempen er, at det fylder en del. Her har et væghængt toilet modsat den fordel, at det ikke fylder særligt meget i rummet, da det er hængt op på væggen. Ulempen ved et væghængt toilet er, at det er noget sværere at montere og installere.

Til et toilet skal der naturligvis også være et toiletsæde. Et toiletsæde skal både være behageligt at sidde på og flot. Vores toiletsæder kommer i hvid, sort og trælook. Har du mindre børn, kan du også finde et særligt toiletsæde til dem. De kommer i en størrelse, så børnene kan sidde på dem. Du kan finde dem med sjove figurer, som børnene helt sikkert vil kunne lide. Mange af toiletsæderne i vores sortiment har soft-close, så toiletsæderne ikke smækker i, når du lukker dem, men stille og roligt lukker sammen. Husk også at finde et toiletsæde, som passer til størrelsen og formen på dit toilet.

Vi har også et stort sortiment af brusere og armaturer

Badeværelset skal også have et godt bruseområde. For at få dette er det nødvendigt med brusere og armaturer, som vi har mange af i vores sortiment. Det er både armaturer til bruseren og badekarret. Derudover har vi brusesæt, hvor du får et samlet sæt med bruser, armatur og holder. Flere af brusesættene har to former for brusere – en hovedbruser og en håndbruser. Bruseren og armaturet har stor betydning for badeværelsets design. Derfor bør du vælge en bruser, der passer ind på badeværelset. I vores udvalg har vi brusere i mange forskellige materialer som antik messing, krom og sort.

En anden stor fordel ved en ny bruser er, at du kan spare markant på vandforbruget sammenlignet med en ældre type uden sparefunktion. Faktisk kan du spare helt op til 50 % på vandforbruget med en sparebruser. Ud over dette sælger vi også håndvaskarmaturer, så du kan få en ny, flot vandhane på badeværelset. Du kan også finde håndvaskarmaturer i mange varianter og typer. F.eks. kan du finde vandhaner i moderne og klassisk stil, så du får det udtryk på badeværelset, som du foretrækker. Her kan du også finde vandhaner med sparefunktion, som bruger mindre vand – helt ned til 5 L/min.

Hvilket VVS-arbejde må du selv udføre?

Mens det mange steder i hjemmet kan betale sig og lade sig gøre at lave gør-det-selv-arbejde, er der en del begrænsninger, når det kommer til VVS-arbejde. Arbejde med VVS kræver nemlig ofte professionel hjælp – især når det kommer til faste VVS-installationer. Dog er der noget VVS-arbejde, som du gerne må lave uden at have en autorisation. Vi anbefaler dog altid, at du får en autoriseret VVS’er til at udføre arbejdet, hvis du ikke selv føler, at du har helt styr på det. Hvis arbejdet ikke bliver lavet helt korrekt, kan det nemlig resultere i problemer med vand og fugt.

Hvis du har en stophane i din bolig, må du f.eks. gerne udskifte et brusearmatur selv. Du skal nemlig kunne lukke for vandet, hvis du skal udskifte armaturet. På samme måde må du også gerne udskifte en vandhane og et toilet, hvis du har en stophane i boligen, hvor du kan lukke for vandet. Du kan også opsætte en vask i køkkenet eller på badeværelset. Vær dog altid varsom, hvis du skal bore i en flisevæg på badeværelset. Der kan nemlig gemme sig mange ledninger og rør bag væggen, som du bestemt ikke bør bore ind i.