Spændebånd

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad bruger man et spændebånd til?

Et spændebånd kan bruges til at fastgøre og forsegle slanger til diverse rør eller fittings. Du kan f.eks. bruge dem til at fastgøre en vandslange til en vandhane. Du kan også anvende dem til at forlænge afløbsslangen på vaskemaskinen. Eller, du kan samle store rør til elinstallationer med spændebånd. Et spændebånd kan altså bruges til mange forskellige formål. Og de kan endda bruges såvel indenfor som udenfor. Hvorfor de fleste af spændebåndene er lavet i et rustfrit materiale.

Spændebånd kan virke mindre vigtige, når de er en del af en større installation af rør på badeværelset, men her er det netop ekstra vigtig, at kvaliteten er i top. Køber du spændebånd hos Silvan, kan du være sikker på en stærk og holdbar løsning til en fair pris. Og du finder helt sikkert et slangebånd til dit næste gør-det-selv-projekt. Vi har spændebånd i mange forskellige størrelser. Du finder spændebånd fra 7 mm og op til 165 mm. Nogle af de smarte modeller med snaplukning kan endda justeres fra 60 mm og op til 165 mm i diameter.

Hvilket slangebånd skal du vælge?

Når du skal vælge det rigtige spændebånd, skal du først og fremmest sikre, at det har den helt rigtige størrelse. Det er særlig vigtigt, at spændebåndet passer til slangetykkelsen, som du vil montere. Slangebåndet skal være bredt nok til, at det kan nå rundt om slangen uden at gå fra hinanden, der hvor det skal holde sammen. Ellers risikerer du, at det ikke kan få ordentligt fat, og dermed heller ikke kan holde tæt.

Samtidig må spændebåndet heller ikke være så stort, at det kan nå flere gange om sig selv. Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at slangebåndets diameter skal være 1-2 cm længere end diameteren på den slange, du vil spænde fast. Tager vi udgangspunkt i din haveslange, som f.eks er 2 cm i diameter, betyder det, at dit slangeebåndet gerne skal være 3-4 cm. Men du finder flere forskellige størrelser af slangebånd i Silvan. Og det er uanset, om du skal bruge små spændebånd eller store spændebånd.

Sådan monterer du et spændebånd

Du kan spænde et slangebånd med en helt almindelig stjerneskruetrækker, eller du kan købe en spændebåndskruetrækker med skaft i vores sortiment af skruetrækker til spændebånd. Når du fastgør spændebåndet med en skruetrækker, skruer du, mens du holder fast i spændebåndet med fingrene.

Er det begrænset med plads, kan det selvfølgelig være lidt besværligt at spænde slangebåndet, da du kan risikere, at skruetrækkeren hopper af skruen, når du forsøger at spænde båndet. Her kan du med fordel bruge en vandpumpetang til arbejdet. På den måde kan du fastholde spændebåndet og slangen, alt imens du strammer slangebåndet. Det gør arbejdet noget nemmere.

Har du brug for hjælp?

Så skal du have fastgjort en flexslange til tørretumbleren, spændt en vandslange på vandhanen, eller skal du have monteret en aftrækningsslange til emhætten? Kan du med fordel anvende et spændebånd - også kaldet et slangebånd. Du kan bruge de justerbare metalbånd både indendørs og udendørs til tætning af diverse slanger.

Har du spørgsmål til dit køb af spændebånd, er du meget velkommen til at komme forbi en af vores mange byggemarkeder, hvor vores kompetence personale står klar til at hjælpe dig. Find din din lokale Silvan butik her. Du har også mulighed for at kontakte os online.