Tilslutningsslanger

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Det kan du bruge en flexslange til

En flexslange er – som navnet antyder – en fleksibel slange. Den kan bøjes, afkortes og strækkes. Faktisk er den så fleksibel, at den let kan tilpasses de fleste omgivelser. Derfor bruges den også ofte steder, hvor almindelige ventilationsrør ikke kan komme til. 


Flexslanger bruges hovedsageligt i boliger til aftræk og ventilation. Du kan eksempelvis bruge en flexslange, når du vil lave aftræk til alt fra tørretumbleren, emhætten eller ventilationskanaler i eksempelvis badeværelset. Med en flexslange kan du nemlig let lede fugt og luft ud gennem udtrækskanaler og væk fra boligen. 

Ventilation er afgørende for indeklimaet i din bolig og også din egen sundhed og trivsel. Det er vigtigt med ren luft i alle boligens rum, og særligt på badeværelset og i køkkenet kan luften let blive trykket og fyldt med partikler som mados, støv og fugt. Derfor er det vigtigt med en god ventilation, så du kan holde luften frisk. Med god ventilation sikrer du også, at fugt i boligen ikke samler sig på vægge og i møbler. Det kan nemlig på sigt føre til råd, svamp og mug. Med en flexslange kan du heldigvis let installere optimal ventilation på selv meget trænge og snævre steder i boligen.

Det skal du vide om flexslanger

Et godt indeklima er vigtigt for både din og din boligs sundhed. Derfor er det yderst vigtigt, at ventilationen i huset virker optimalt. Det er dog ikke nok at sætte ventilation op. Du bør nemlig i mange tilfælde også tænke på isolering af rør og flexslanger. Eksempelvis kan der danne sig kondens i røret, som kan dryppe fra ventilationen, ligesom kondens også kan lave skader på eksempelvis isoleringen i huset. 

Der findes flexslanger med og uden isolering. I nogle tilfælde vil isolering måske ikke være nødvendigt, mens det andre steder er optimalt at købe en allerede isoleret flexslange. Du kan også selv isolere en flexslange.  

Skal din flexslange gå gennem kolde rum, bør den altid være isoleret, så du undgår at den varme luft danner kondens. Fordi isolering er vigtig for at skabe optimal ventilation og undgå kondens, bør du aldrig skære mere af isoleringen end nødvendigt, hvis du har brug for at tilpasse flexslangen i størrelsen. En flexslange er nemlig let at afkorte, hvis det er nødvendigt.  

Når flexslangen skal monteres, er det let at gøre selv. Alt afhængigt af hvor flexslangen skal placeres og dens funktion, kan den i mange tilfælde sættes op med spændebånd. 

Hos SILVAN har vi altid et bredt udvalg, af alt du behøver, til dine gør-det-selv-projekter. Her på siden kan du let og hurtigt bestille varer direkte hjem til din adresse eller til afhentning i din lokale SILVAN. Er du i tvivl om, hvilke produkter du skal vælge, eller har du spørgsmål til dine varer? Så kontakt vores kundeservice eller besøg din lokale SILVAN, hvor vi står klar med hjælp og vejledning.