Tilslutningsslanger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er tilslutningsslanger og afløbsslanger?

Tilslutnings- og afløbsslanger er måske ikke noget, som du tænker meget over i hverdagen. Dog er du faktisk afhængig af tilslutnings- og afløbsslanger til mange af hverdagens gøremål. F.eks. er vaske- og opvaskemaskiner afhængige af, at du har tilkoblet tilslutnings- og afløbsslanger, så der kan komme vand ind og ud af maskinerne. Når du skyller ud i toilettet, er det også ofte tilslutningsslanger, der muliggør, at der kan komme vand til udskylningen. Håndvaskearmaturet på badeværelset skal typisk også tilkobles til tilslutningsslanger, så du kan få koldt og varmt vand til vandhanen. Hvis der er problemer med dine tilslutnings- og afløbsslanger, vil du derfor hurtigt blive påvirket af det.

Kort fortalt er formålet derfor med tilslutningsslanger, at de skal sørge for, at der kommer vand til en VVS-installation. Modsat er formålet med en afløbsslange, at den skal sørge for, at der kommer vand væk fra f.eks. en opvaskemaskine, vaskemaskine eller håndvask. Måske tror du, at en slange bare er en slange, og at det er ligegyldigt, hvilken du køber. Her skal du være opmærksom på, at tilslutnings- og afløbsslanger kommer i mange forskellige typer, så du skal vælge den rette til dit formål. Der er også kvalitetsforskel på slangerne, så husk at købe en i god kvalitet, som kan holde i mange år.

Sådan finder du den rigtige tilslutningsslange og afløbsslange

Først og fremmest skal du tage udgangspunkt i, hvor du skal bruge slangen. Skal du f.eks. bruge en afløbsslange til en opvaskemaskine, skal du finde en afløbsslange til specifikt sådan en maskine. Du skal også finde ud af, hvilken størrelse tilkoblingen og slangen skal have. Du vil i instruktionsbogen til både vaske- og opvaskemaskinen kunne se, hvilken type tilkobling maskinen har. Det vil normalt være markeret i tommer, hvor det står som ”XX/XX”. Det første tal er selve størrelsen på tilkoblingen, mens det sidste tal er tykkelsen på slangen. Du vil også kunne vælge afløbsslangerne i forskellige længder.

Skal du bruge tilslutningsslanger til vandinstallationer, skal du være opmærksom på, om du har behov for både koldt og varmt vand. Et toilet har f.eks. ikke brug for varmt vand, så her kan du fint klare dig med en tilslutningsslange til koldt vand. Har du brug for varmt vand i din VVS-installation, skal du vælge tilslutningsslanger, som kan holde til varmt vand. Der er forskel på, hvor høj temperatur tilslutningsslangerne kan holde til. De kan typisk holde til en temperatur på 70-90 grader. Til vandhanen ved køkkenvasken har du behov for en tilslutningsslange, der kan holde til en høj vandtemperatur. Til håndvaskarmaturet har du til gengæld ikke det samme behov for meget varmt vand.

Hvordan tilkobler du en tilslutningsslange og afløbsslange?

Tilkobling af tilslutningsslanger og afløbsslanger er i udgangspunktet simpelt, og hvis du har lidt håndværkersnilde, bør du selv kunne klare opgaven. Ofte kommer armatur med tilslutningsslanger formonteret, så i udgangspunktet er de klar til montering. Dog kan det være, at du har behov for en forlængerslange, hvis vandtilslutningen er et stykke væk fra armaturet. Ellers skal du ganske simpelt skrue tilslutningsslangen fast. Brug en svensknøgle til at spænde den helt fast, så den sidder helt stramt monteret. Skal du montere armaturer med koldt og varmt vand, så sørg for at installere vandet korrekt. Koldt vand kobles op højre side, mens varmt vand kobles på venstre side.

Hvis du skal montere afløbsslanger, kan det være, at du får behov for spændebånd. De er med til at sørge for, at tilslutningen er helt tæt, og at slangen bliver holdt på plads, så der ikke opstår lækager. Det er nødvendigt, da vandet fra f.eks. en vaske- eller opvaskemaskine kan blive pumpet ud med et højt tryk. Muligvis er der i forvejen spændebånd med til afløbsslangerne, men hvis der ikke er, kan du heldigvis købe dem hos Silvan. Nedenfor har vi i øvrigt en video, hvor du kan se, hvordan du tilkobler tilslutningsslanger til en håndvaskearmatur.

Køb dit VVS-udstyr hos Silvan

Hos Silvan kan du finde alt det udstyr og tilbehør, som du har brug for til VVS-arbejdet. Bl.a. kan du finde afløbsrør, som skal føre spildevandet ned i kloakken. Afløbsrør skal dermed også kobles håndvasken eller køkkenvasken. Noget andet brugbart VVS-tilbehør er rosetter, der bruges til at dække af for rørtilslutninger. Især ved rørtilslutninger under køkkenvasken er rosetter gode at bruge, da de kan dække af for, at der kommer skidt og snavs i hullet rundt om røret. Det giver også en flot afslutning på VVS-arbejdet, som sikrer en pæn overgang mellem røret og omgivelserne.

Køber du et produkt på vores hjemmeside, kan du enten vælge at få varen leveret hjem til dig, eller du kan afhente den i din lokale Silvan, hvis de har varen på lager. Under det enkelte produkt kan du se dine leveringsmuligheder. Hvis du har spørgsmål til VVS-produkterne, f.eks. tilslutningsslanger, er du velkommen til at besøge en af vores Silvan-butikker, hvor vi vil være behjælpelig med at vejlede sig i, hvilket produkt der passer til dine behov. Her vil du også kunne se vores varer, hvis du ønsker at se, hvordan produkterne ser ud. Du kan også tage en gammel tilslutningsslange med for at se, hvilken du skal udskifte den med.