Brænde & optænding

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Silvans udvalg af brænde og optænding

I SILVAN finder du et stort sortiment af brænde og optænding. Vores udvalg af brænde byder både på briketter og udhugget brænde i forskellige træsorter. Inden du køber brænde, er det en god idé at vide, hvad ens brænde skal bruges til. Hvis du f.eks. skal købe brænde til din brændeovn kan du købe eg, birk eller bøg. Det vigtigste er, at brændet er helt tørt, og det er derfor også en fordel at købe brændet, i stedet for selv at fælde det. 

Når du skal købe brænde kan det være svært at vide hvilken træsort man skal vælge. Du kan som udgangspunkt bruge alle træsorter til at fyre med, men der er nogle der har en højere brændværdi end andre. Man kan som grundregel sige, at jo tungere en træsort du vælger som brænde – jo højere er brændværdien. Det har selvfølgelig også indflydelse på prisen, hvis du vælger brænde med en høj brændværdi. 

Udover brænde har vi også et stort udvalg af optænding. Vores optændingsblokke er produceret i Danmark og fremstillet af træfibre tilsat ren bioolie. Vores optændingsbriketter kan både anvendes til optænding af pejs, brændeovn eller til grillen.

Tips til brænde og optænding

Der er flere overvejelser at gøre sig når du f.eks. skal tænde op i din brændeovn. Herunder har vi listet nogle enkle steps for, hvordan du nemt selv kan tænde op. 

1. Sørg for at der er god lufttilførsel i din brændeovn ved at åbne for begge spjæld. 

2. Du starter med at placere to stykker brænde i bunden af brændeovnen. 

3. Herefter placerer du nogle småpinde henover til at hjælpe med optænding. Nu kan du placere en optændingspose i midten og sætte ild til bålet. 

4. Det er vigtigt at brændet holder på varmen, samtidig med at der tilføres luft til bålet. 

5. Når flammerne er lyse og stabile er bålet godt i gang, og du kan lukke lågen til. 


Har du spørgsmål til brænde og optænding, kan du altid komme forbi en af vores mange butikker til en snak.