Brændeovnstilbehør

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find alt i brændeovnstilbehør hos Silvan

I Silvan kan du finde alt i tilbehør til brændeovne, så du kan optimere din brændeovn. Det er både vigtigt at rengøre og vedligeholde brændeovnen, så den kan holde sig flot og ren. En brændeovn bliver – selvsagt – udsat for høje temperaturer, og derfor er det en god idé at vedligeholde den løbende, når det er nødvendigt. Herudover kan du også finde avanceret brændeovnstilbehør, såsom et termometer hvor du kan overvåge temperaturen og forbrændingen inde i brændeovnen. Der er tilbehør til både dig, der allerede ejer en brændeovn og til dig, der lige har investeret i en.

Derudover kan du også finde udstyr til optænding af brænde. Især hvis du har en klassisk brændeovn, der bruger pejsebrænde, er det rart at have særligt tilbehør til optænding. Du kan også finde reservedele som f.eks. en askeskuffe til pejse, hvis det skulle være nødvendigt at udskifte den. Vil du gerne undgå at brænde hænderne, når du skal fylde nyt brænde ind i ovnen, kan du købe en pejsehandske. På denne måde kan du beskytte hænderne, når du skal håndtere en varm brændeovn. Samtidig kan du også bruge den til din grill, hvis du er så heldig at have sådan en.

Sådan tænder du op med optændingspinde og optændingsblokke

Når du skal tænde op i brændeovnen, kan du gøre det på forskellige måder. Er du erfaren ud i optænding, kan det være, at du slet ikke har brug for særligt tilbehør til at tænde op med. Det kan også være, at brændet er så tørt, at du nemt kan tænde det. Vil du gerne tænde brændeovnen lidt mere effektivt, kan det være godt at bruge tilbehør som enten optændingspinde, optændingsbriketter eller optændingsblokke. Mange af optændingsblokkene er lugtfrie og fremstillet af naturmaterialer. Du får derfor et miljøvenligt produkt, hvor du ikke behøver at bekymre dig om dårlige lugte i rummet. Træbriketter kan du alternativt bruge til optænding.

Har du selv noget rigtigt tørt brænde derhjemme, kan du bruge det til selv at kløve optændingspinde. Du kan købe en særlig brændekløver, som du kan bruge til at lave små stykker brænde til optænding. Det kan være svært at hugge små stykker brænde med en økse, så her er det en fordel at bruge en speciel brændekløver. Det får du med en smart, lille brændekløver, hvor du kan hugge små optændingspinde ud med hjælp fra en mukkert. Hvis du selv vil lave dine optændingspinde, kan du med fordel bruge fyrretræ, da det er supergodt at tænde op med. Er du på udkig efter en pejs, der ikke kræver optænding med træ, kan du se på vores udvalg af biopejse.

Hvordan ved du, om brændet er tørt?

Det kan være svært at vide, om brændet er tørt nok, før det kan bruges til opvarmning. Dog er det vigtigt, at du ikke bruger for fugtigt brænde til opvarmning. Det skyldes, at fugtigt brænde er langt mindre effektivt og meget sværere at få i gang. Desuden udvikler det mere røg, hvilket betyder, at der kommer mere sod i skorstenen og brændeovnen. Sørg derfor for at opbevare brændet, så det får masser af luft. Det gør nemlig, at brændet tørrer meget hurtigere. Noget brænde skal tørre i op til 1,5 år, så det kræver også tålmodighed at vente på, at dit brænde bliver klar til pejsen.

Men hvordan ved du så, om træet er tørt nok til opvarmning? Her er en fugtmåler et rigtigt godt værktøj at bruge. Heldigvis kan du finde en fugtmåler i Silvans sortiment. Brænde bør ikke have en fugtighed på over 18 %, når det kan bruges til at fyre med. Det kan være svært at vurdere, om brændet har den rette fugtighed, men med en fugtmåler bliver det meget nemmere. På denne måde er du fri for at gætte dig frem til, om noget brænde er klar til at blive fyret. Fyrer du meget med brænde, er det næsten et uundværligt værktøj.

Hvordan vedligeholder du en brændeovn?

En brændeovn bør du have gavn af i mange år. Da en brændeovn ofte koster en del, er det en langtidsinvestering. Derfor er det også en fremragende idé at købe tilbehør til pejsen, så du løbende kan vedligeholde den. Eksempelvis kan du finde særlige rengøringsmidler til brændeovne, så du kan fjerne den aske og sod, der samler sig i den. Bl.a. har vi en askestøvsuger, så du kan fjerne den værste aske i ovnen. Samtidig kan du finde en helt særlig ovnruderens, så du kan fjerne det sod og skidt, der samler sig på ovnruden.

Er der dele af brændeovnen, der er gået i stykker, kan du finde reparationsudstyr hos Silvan. Hvis der er kommet ridser i malingen på facaden af ovnen, har vi en særlig pejsemaling hos os. Det er varmebestandigt, så det kan holde til den høje temperatur fra ovnen. Har du fået ridser eller utætheder i skorstenen eller ovnen, kan et ovnkit hjælpe dig med at tætte sprækker og revner. Der er altså ingen grund til at skifte hele brændeovnen ud, når du kan reparere det med brændeovnstilbehør. Det er både godt for din pengepung og miljøet.

Sådan gør du en pejs børnesikker med et pejsegitter

Brændeovne kan have en tendens til at blive varme på overfladen – især de lidt ældre strålevarmeovne. Der er derfor en risiko for at komme til at brænde sig, hvis man rører en brandvarm ovn. Især hvis du har børn og kæledyr, kan det være, at du med et bekymret sind holder øje med dem, når de er tæt på ovnen. For at spare dig for bekymringer bør du sikre, at det ikke er muligt at komme ind til ovnen. Det gør du ved at sætte et pejsegitter op rundt om ovnen. Så sikrer du, at det bliver sværere at komme ind til pejsen.

Et pejsegitter giver en sikker afstand til en varm ovn. Selvom en pejs er slukket, kan den stadig være meget varm pga. eftervarmen. Du undgår altså, at nogle kommer til at støde ind i en glohed brændeovn, når gitteret skaber en afskærmning. Ud over at styrke sikkerheden så kan et pejsegitter også bruges til at lave et særligt pejseområde, hvor du kan placere et pejsesæt og andet tilbehør til pejsen. Du kan endda også bruge gitteret til at tørre vådt tøj, hvis du har gået i sjap eller regn. Et pejsegitter har derfor mange muligheder.