Gulvvarme

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Oplev fordelene med gulvvarme i dit hjem

I SILVAN har vi en bred vifte af produkter indenfor gulvvarme. Der kan være flere fordele ved at få installeret gulvvarme i dit hjem. For det første skal du aldrig nogensinde bekymre dig om kolde gulve, og du undgår altså at der er fodkoldt. Der er minimal vedligeholdelse ved gulvvarme. Det betyder at du hverken skal tænke på rengøring eller andre former for vedligeholdelse som f.eks. maling, når du har gulvvarme. Vælger du at få gulvvarme som den primære varmekilde i dit hjem, vil du måske mærke varmen som mere behagelig, end hvis dit hjem opvarmes med radiatorer. Derudover vil du også opleve, at støv ikke hvirvler så meget rundt, som ved radiatoropvarmning.  


Der er mange der tror at man kan spare penge på varmeregningen med gulvvarme. Som udgangspunkt er det husets isolation, der har betydning for, hvor mange penge man bruger på opvarmning. Altså hvis dit hus ikke er særligt godt isoleret, bruger du automatisk flere penge på opvarmning. Når du vælger at få installeret gulvvarme, er det især vigtigt at dit gulv er godt isoleret, da varmen ellers vil sive ud i jorden. 

Hvis du har planer om at installere gulvvarme for at spare penge, skal du som det første overveje, hvilken type gulvvarme du vil have installeret. I SILVAN har vi både el-gulvvarme og gulvvarme som skal tilsluttes fjernvarmen. Som udgangspunkt er el-baseret gulvvarme dyrere end vandbaseret gulvvarme.

Godt at vide om gulvvarme

Inden du går i gang med at installere gulvvarme i dit hjem, er der nogle regler, du bør kende til. For det første skal du være klar over, at du ikke må anvende el-gulvvarme som den eneste opvarmningskilde i dit hus. Dette skyldes, at husets i stedet skal forsynes med naturgas eller fjernvarme, hvis der er mulighed for det. 

Der er også en del flere fordele ved vandbaseret gulvvarme. Denne form for gulvvarme giver dig en økonomisk besparelse på sigt, og du kan helt slukke for varmen om sommeren. Vandbaseret gulvvarme installeres ved, at der lægges varmeslanger under gulvet. Slangerne leder vandet rundt, som sørger for, at varmen fordeles jævnt over hele gulvet. 

Når det kommer til installation af gulvvarme, er der også flere ting du bør kende til. I SILVAN kan vi godt lide at gøre det selv, men i nogle tilfælde skal der en fagperson til at godkende projektet. Du må gerne selv lægge din gulvvarme, men du må ikke selv tilslutte det varmeanlægget eller elinstallationen. Der skal en autoriseret VVS’er til at godkende varmeinstallationen og til at tilslutte det hinanden. Derfor anbefaler vi altid at tage kontakt til en fagperson, inden du går i gang med dit gør-det-selv projekt. 

Har du flere spørgsmål til gulvvarme, er du velkommen til at tage kontakt til vores kundeservice eller besøge os i en af vores butikker.