Radiatorskjulere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en radiatorskjuler?

En radiator er sjældent det kønneste element i indretningen af et rum. Især en radiator af den ældre slags kan forringe stilen og designet i stuen. Vil du gerne skabe et smukt rum fyldt med stil og elegance, bør du overveje at investere i en radiatorskjuler. Med en radiatorskjuler kommer din radiator til at løfte hele stilen og udseendet af dit rum. Du er dermed fri for at have en gammel og knapt så køn radiator, som ødelægger hele stuens look. Derudover får du også en hylde eller vindueskarm i dit rum, hvis du anskaffer dig en radiatorskjuler.

Ud over at løfte helhedsindtrykket af indretningen i et rum så kan du også beskytte kæledyr og børn mod direkte kontakt med radiatoren. En radiator kan blive meget varm, især når den skal varme rummet op en kold vinterdag. Hvis du dækker radiatoren til med en radiatorskjuler, er du altså fri for at bekymre dig over, om barnet eller hunden kan brænde sig på den. Nogle radiatorer har også skarpe kanter, som kan være meget ubehagelige at falde ind i. Her vil en radiatorskjuler også sørge for, at det bliver knapt så ubehageligt at falde ned på radiatoren, hvis uheldet er ude.

Sådan undgår du varmetab med en radiatorskjuler

Mange frygter, at en radiatorskjuler kan resultere i varmetab. Flere tror, at varmen ikke kan komme ordentligt ud i rummet, når radiatorskjuleren er i vejen. Hvis du sætter en radiatorskjuler korrekt op, behøver du dog slet ikke at bekymre dig over et stort varmetab. En radiator fungerer ved, at kold luft kommer ind fra bunden af radiatoren. Herefter bliver det varmet op gennem radiatorens lameller for til sidst komme ud som varm luft i toppen af radiatoren. Du skal altså være opmærksom på, at luften kan komme uhindret ind i bunden af radiatoren, og at varmen kan komme ud igen i rummet. Eksempelvis vil der også være huller i frontpladen af radiatorskjuleren, som varmen kan komme ud af.

Når du sætter en radiatorskjuler op, er det vigtigt, at du sørger for, at du kan få adgang til termostaten. Du bør kunne få adgang til den uden brug af værktøj. Det er nemlig vigtigt, at du kan regulere varmen hurtigt, så du også på denne måde undgår varmetab. Følger du samlevejledningen, vil du få mulighed for nemt at fjerne frontpladen, så du kan få adgang til termostaten. Det er i øvrigt mest ved hjemmelavede radiatorskjulere, at der ses problemer med varmetab. Det skyldes, at de bygges for tætte, og at der ikke tages højde for åbninger i toppen og bunden af skjuleren.

Hvilken type skal du vælge?

Du kan købe radiatorskjulere i mange forskellige størrelser hos Silvan. Det er vigtigt, at du finder en skjuler, der passer til størrelsen på din radiator. Derfor bør du nøje måle din radiator, før du køber radiatorskjuleren. Desuden kan du også købe en tophylde til skjuleren. Det er smart, da du i så fald kan få en ekstra opbevaringsplads. Hylderne kommer også i forskellige størrelser, så husk at vælge den rigtige. Vær opmærksom på, at hylden bliver en anelse varm på overfladen pga. radiatoren. Det kan være en fordel, da du kan placere planter på hylden, som har brug for ekstra varme. Alle radiatorskjulere er lavet i FSC-certificeret træ.

Der findes 3 forskellige måder at montere en radiatorskjuler på: frithængende, med gavle og med ben. Hvilken monteringstype du vælger, afhænger af, hvilken stil du foretrækker i dit rum. Den frithængende montering giver en let stil og er ret nem at montere. Gavlen giver en flot overgang til væggen og fylder ikke så meget i rummet. Vil du gerne have en radiatorskjuler med en markant stil, bør du overveje ben til montering. Det passer ind i den klassiske stue, da benene kan minde om små søjler. Dermed kan du give dit rum endnu mere kant og stil med ben til radiatorskjuleren.

Hvordan monterer du en radiatorskjuler?

Har du en anelse håndværkersnilde, bør det være en overkommelige opgave at montere en radiatorskjuler. Der medfølger en samlevejledning til de enkelte skjulere, som du skal følge. Har du ikke den største flair for gør-det-selv-arbejde, kan du i stedet hyre professionel hjælp til monteringen. Det vigtigste er, at du tager dig tid til at måle korrekt op, så skjuleren kommer til at passe perfekt til radiatoren. Du skal også huske at have det korrekte værktøj, hvor især en skruemaskine og tommestok er nødvendigt. Så skulle du gerne være klar til at montere og samle radiatorskjuleren.

Overvejer du selv at bygge din egen radiatorskjuler? Det kan sagtens lade sig gøre at bygge sin egen radiatorskjuler, men der er en række ting, som du skal være opmærksom på. Først og fremmest er det et væsentligt mere omfattende arbejde end at montere en radiatorskjuler, der er forberedt til montering. Du skal også huske, at der skal være mulighed for gennemstrømning af luft i bunden og toppen og gennem frontpladen. Samtidig skal du også have adgang til udluftningsskruen og regulering af termostaten uden brug af værktøj. En hjemmelavet radiatorskjuler kræver derfor en hel del mere arbejde, så den sikrere og nemmere løsning er at købe et samlesæt klar til montering.