Varmeblæsere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke fordele er der ved en varmeblæser?

Mangler du en supplerende varmekilde til dit hjem? Vil du f.eks. gerne have varmen på en kold vinterdag, eller mangler du en varmekilde til gæsteværelset eller kolonihavehuset? Så er en varmeblæser en supergod løsning. Selvom en varmeblæser ikke kan fungere som en primær varmekilde i en bolig, så har den mange fordele som en supplerende varmekilde. Hvis du en kold vinterdag lige har brug for at blive varmet hurtigt op, er en varmeblæser helt perfekt. Den blæser nemlig en behagelig varme ud, der kan gøre de kolde fødder lune. Derfor vil den fungere som et godt supplement til radiatorerne i din bolig.

I modsætning til andre varmekilder – f.eks. en brændeovn – opvarmer en varmeblæser hurtigt et rum op. Det er også en tør varme, der kommer fra blæseren. Har du behov for at blive kølet ned om sommeren, har nogle af varmeblæserne endda en kølefunktion. Her får du altså en 2-i-1-løsning. Desuden kan du også bruge en varmeblæser til tørring, bl.a. hvis du har et rum, der har været udsat for en vandskade. Der er altså mange fordele ved en varmeblæser, så derfor bør du bestemt købe en til hjemmet, hvis den primære varmekilde skulle svigte en dag.

Fordele ved en varmeblæser

  • Hurtig opvarmning
  • Lav vægt og nem at flytte rundt
  • Kan bruges alle steder med strømadgang
  • Mulighed for at indstille varmen
  • Kølefunktion i nogle modeller

Sådan finder du den rette varmeblæser

For at finde den rette varmeblæser skal du først og fremmest se på rummet, du skal bruge den i, og hvilken funktion den skal have. Hvis du skal bruge den til at opvarme et forholdsvist stort rum, skal du vælge en blæser med en stor effekt – f.eks. 2000 W. Skal du kun bruge den i et lille soveværelse, har du modsat ikke brug for en varmeblæser med en voldsom effekt. Du kan indstille effekten, så du både kan få en høj og lav varmeffekt fra varmeblæseren. Størrelsen er også en vigtig faktor, da den større varmeblæser normalt kan opvarme et rum mere effektivt.

Designet er noget andet, som du skal overveje. Hvis du skal bruge den i et lokale, hvor indretningen er vigtig, bør du vælge en varmeblæser, der er flot og veldesignet. Omvendt har du nok ikke behov for en blæser i flot design, hvis du skal bruge den i en garage. En keramisk varmeblæser er en populær variant, da den hurtigt kan opvarme et rum og sikrer en stabil opvarmning. Denne type bruger keramiske varmeelementer, hvilket er med til at gøre, at den er mere stabil i opvarmningen. Du kan indstille varmen i rummet med en termostat på den keramiske varmeblæser.

Brug en varmekanon til opvarmning af store lokaler

Hvis du skal opvarme et stort lokale, der eventuelt er ventileret, er en varmekanon et godt valg. Du kan også bruge nogle varmekanoner til opvarmning udendørs. Varmekanoner findes i flere forskellige typer. Bl.a. adskiller de sig fra hinanden i effekt, vægt og lydniveau. Derfor skal du vælge den rette varmekanon ud fra dine prioriteter. Varmekanoner kan enten transporteres rundt med hjul eller et håndtag. Derudover bruger varmekanoner forskelligt brændstof til opvarmning. Nogle bruger diesel, mens andre bruger gas. Der er også varmekanoner, som bruger el. Se i vores udvalg og find den varmekanon, der passer til dine behov.

Hvor meget strøm bruger en varmeblæser?

Som det allerede er nævnt, er en varmeblæser ikke egnet som en primær varmekilde. Det skyldes, at den bruger el, hvilket gør den dyr at bruge til at varme et rum op. Du kan se på effekten, hvor meget strøm den bruger. Hvis den eksempelvis har en effekt på 2.000 watt, så bruger den 2 kW i timen. Herefter kan du regne prisen på strømforbruget i timen ud fra den aktuelle elpris. Er du på udkig efter et alternativ til opvarmning med el, kan du se vores udvalg af gas- og petroleumsovne. De fungerer nemlig også godt som supplerende varmekilder.

Hvor kan du bruge en varmeblæser?

En varmeblæser kan bruges de fleste steder, hvor du har brug for midlertidig opvarmning. De mest oplagte steder at bruge dem er i et soveværelse og andre mindre rum. Derudover kan du også bruge dem i et værksted eller en garage, hvis du er ved at udføre noget arbejde og har brug for at få varmen imens. Desuden kan du også bruge den i udestuen, hvis du ikke har andre varmekilder derinde. Er du træt af at sætte dig ind i en iskold bil om morgenen en vinterdag? I så fald kan du opvarme bilen med en varmeblæser, før du sætter dig ind i den, hvis du tilslutter den en forlængerledning.

Sommerhuse, annekser og kolonihavehuse er andre steder, hvor det er godt at have en varmeblæser – i hvert fald til supplerende opvarmning. Leder du efter en primær varmekilde, er der alternativer, som er bedre. Et godt valg er en varmepumpe, hvor især en luft-til-luft-varmepumpe egner sig til opvarmning af et sommerhus eller kolonihavehus. I så fald kan du bruge en varmeblæser til at få hurtig varme i rummet, mens du venter på, at huset bliver varmet op af den primære varmekilde. I øvrigt kan du bruge en varmeblæser til at få opvarmning i campingvognen, der også hurtigt kan blive kold på de kølige dage.

Hvordan bruger du en varmeblæser sikkert?

Sikkerheden er naturligvis vigtig, når du bruger en varmeblæser til opvarmning. Da den – nok knapt så overraskende – bliver meget varm, så skal du være opmærksom på den under opvarmning. Heldigvis har de fleste varmeblæsere sikkerhedsfunktioner indbygget. Det er f.eks. i form af væltesikring og overophedningssikring. Konkret betyder det, at blæseren slår fra, hvis den vælter, eller hvis den bliver for varm. Hold derfor øje med disse funktioner, hvis du overvejer at købe et nyt varmeapparat. Det er nemlig nogle rigtig gode sikkerhedsfunktioner at have. Sørg også for at holde øje med, at der ikke er små børn eller dyr i nærheden af den varme varmeblæser.

Du bør også at holde god plads rundt om varmeblæsere. Brandbare materialer skal du holde langt væk fra blæseren under brug. Desuden er det også vigtigt, at du ikke bruger en varmeblæser i et vådrum – altså bl.a. et badeværelse. Vores varmeblæsere er heller ikke egnet til at blive brugt udendørs, hvis du gerne vil varme en terrasse op. Til opvarmning udendørs anbefaler vi i stedet, at du gør brug af en terrassevarmer. Dem kan du finde et stort udvalg af hos Silvan. På denne måde kan du både få opvarmning af udeområderne og indendørs hos Silvan.