Ventilatorer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find din ventilator hos Silvan

Savner du en kold brise på de varme sommerdage? En ventilator – eller en blæser – kan køle dig ned, når dit hjem bliver uudholdeligt varmt, eller sveden begynder at pible frem på panden på kontoret under en hedebølge. Med sin behagelige luft giver en ventilator rigtig god nedkøling, så du er fri for at få det alt for varmt. Samtidig kan en ventilator give en bedre luftfordeling i et rum, hvilket skaber et bedre indeklima i hjemmet. Desuden kan du også bruge en ventilator til at fordele varme bedre i et lokale, så den kan faktisk også bruges til opvarmning af et rum.

Ventilatorer er bare en af mange muligheder for at blive nedkølet på de varme dage. Bl.a. har vi i Silvan også aircondition, der er en mere effektiv og præcis måde at nedkøle et lokale. Derudover kan visse varmepumper også bruges til at køle hjemmet ned om sommeren, når det er for varmt. Dog er en ventilator et rigtig godt supplement til nedkøling, da du hurtigt kan flytte rundt på en ventilator. Så kan du få frisk luft lige der, hvor du er. Når du ikke længere skal bruge ventilatoren til nedkøling, kan du hurtigt gemme den væk.

Hvilke fordele er der ved ventilatorer?

Der er mange grunde til, at ventilatorer er så populære. Det er nemlig en yderst fleksibel løsning, når du skal have lidt ekstra luft og ventilation på de varme dage. Efter sommeren er slut, og du ikke længere har brug en ventilator i hverdagen, kan du hurtigt gemme dem væk. I modsætning til andre typer af ventilation fylder en blæser meget lidt. En ventilator er også en miljøvenlig og økonomisk løsning – den bruger langt mindre strøm end f.eks. aircondition. Du behøver derfor ikke at bekymre dig over uoverskuelige regninger, hvis du har ventilatoren tændt i adskillige timer i løbet af en dag. Generelt er fordelene ved ventilatorer disse:

  • Nem at flytte rundt
  • Kan bruges både i hjemmet og på kontoret
  • Billigste metode til nedkøling
  • Passer perfekt til skrivebordet

Hvilken ventilator skal du vælge?

Der findes overordnet 3 typer af ventilatorer: bordventilatorer, gulvventilatorer og tårnventilatorer. De adskiller sig fra hinanden især i forhold til størrelse og effektivitet. Derfor er der ikke en af disse typer, der er bedre end de andre, men det afhænger af, hvad du skal bruge den til. Ventilatorerne kommer også med forskellige funktioner såsom hastighedsindstilling, drejefunktion (oscillation), højdejusterbarhed, timer og meget andet. Hvis du gerne vil begrænse larmen fra blæseren, så siger en tommelfingerregel, at jo større rotorblade, jo mindre larm. Jo større en ventilator er, jo mere effektiv er den også til at køle et lokale ned.

Bordventilator

En bordventilator er en af de mest klassiske typer af ventilatorer. Den passer helt perfekt til skrivebordet, hvis du sidder og sveder foran computeren. Du kan også hurtigt flytte den rundt, hvis du får behov for nedkøling et andet sted. Bordventilatorer kommer i forskellige størrelser og funktioner. De fleste bordventilatorer kommer med enten 2 eller 3 hastigheder, så du kan tilpasse styrken af ventilationen. Oscillation – altså at den drejer rundt, når den spreder luft – er også en rigtig god funktion til bordventilatorer. Vil du gerne have en mere effektiv ventilator, bør du gå efter en høj effekt og et stort rotorblad.

Gulvventilator

Gulvventilatorer minder meget om bordventilatorer. Forskellen er, at en gulvventilator er større, og at den står på et højt stativ. Da den har et stativ og store rotorblade, er den er bedre til at køle store lokaler ned. Den egner sig derfor supergodt til en stue eller et kontor, da den er god til at blæse luft ud i store rum. Ligesom en bordventilator har den også en oscillerende funktion. Der er en god funktion at have, når der er flere personer, der skal have afkøling. Andre funktioner på gulvventilatorer er højdejustering og timer, så du kan tidsbegrænse ventilationen.

Tårnventilator

En tårnventilator minder meget om en gulvventilator, men den adskiller sig også fra den på nogle punkter. I stedet for at køle ned med rotorblade så bruger den lameller. Mange foretrækker en tårnventilator, da den designmæssigt er mere elegant og stilfuld end en klassisk ventilator med rotorblade. En tårnventilator er god til at afkøle store lokaler, men kan også sagtens bruges i mindre rum. Du kan finde en tårnventilator i både sort og hvid, ligesom du kan få den med funktioner som hastighedstrin og oscillation. En tårnventilator har i øvrigt også den fordel, at den er yderst lydsvag.

Sådan får du et godt indeklima

En ventilator kan være med til at give en bedre luftcirkulation i et rum og derfor også et bedre indeklima. Der er dog også en masse andet, som du kan gøre for at forbedre indeklimaet. Noget af det vigtigste at gøre er at lufte godt ud i din bolig. Du bør lufte ud 2-3 gange dagligt i 5-10 minutter ad gangen. Sørg for, at der er godt med gennemtræk, når du lufter ud. Hvis du lufter ud på den rigtige måde, undgår du, at der forsvinder for meget varme fra rummet, da varmen bliver i møblerne og væggene.

Hvis du har fugtproblemer i hjemmet, kan du overveje at købe en affugter. Du kan købe forskellige typer af affugtere, som kan fjerne fugten fra forskellige størrelser af rum. Da fugt i hjemmet kan forårsage problemer med skimmelsvamp og støv, er det vigtigt, at du prioriterer det at have et godt indeklima. For at holde øje med luftfugtigheden indendørs kan du med fordel anskaffe dig et termometer med hygrometer, som er i stand til at måle luftfugtigheden. Luftfugtigheden om vinteren bør være under 40-45%, mens det om sommeren bør være under 60-65 %.