Håndklædetørrere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en håndklædetørrer?

Du kender nok til den ubehagelige følelse af at skulle tørre sig i et fugtigt og koldt håndklæde efter et dejligt varmt bad. Det er knap så god en overraskelse, hvis du hellere vil have brugt et dejligt lunt håndklæde til at fjerne fugten fra kroppen efter et bad. Med en håndklædetørrer – eller håndklædevarmer – undgår du dette problem. En håndklædetørrer er en form for radiator, hvorfor den både opvarmer og tørrer et håndklæde. Du er altså altid sikker på at få et dejligt lunt og tørt håndklæde med en håndklædevarmer. Selvom håndklædeholdere bestemt også er brugbare til at hænge håndklæder på, er der bare mere komfort ved at have en håndklædetørrer på badeværelset.

Håndklæder har også meget bedre af at blive tørret og opvarmet, da det gør, at de ikke bliver jordslåede og mugne. Det er også bedre for indeklimaet i badeværelset, hvis du har en håndklædetørrer. Fugtige og mugne håndklæder vil skabe et dårligt indeklima, som øger risikoen for skimmelsvamp. Samtidig er håndklædevarmere med til at opvarme rummet en smule, hvilket også er med til at forbedre indeklimaet. Desuden kan du også bruge en håndklædetørrer til tørring af andre fugtige genstande såsom vådt tøj og viskestykker. Der er altså mange fordele og muligheder med en håndklædetørrer, så det er bestemt noget badeværelsestilbehør, som du bør overveje.

Hvilken håndklædetørrer skal du vælge?

Du skal helst vælge en håndklædetørrer, som er stor nok til dine behov. Bor I flere personer på samme adresse, bør du vælge en stor håndklædetørrer med plads til mange håndklæder. Er der kun dig på din adresse, kan du fint klar dig med en mindre håndklædevarmer. Samtidig skal du helst vælge en håndklædetørrer i et design og materiale, som passer til dit badeværelse. Det handler både om materialet og farven på håndklædevarmeren samt dens form. Derudover skal du også vælge, hvilken type du foretrækker. Her kan du vælge imellem to typer: håndklædetørrer med el og håndklædetørrer med vand.

Håndklædetørrer med el

En håndklædetørrer med el er den form for håndklædevarmer, som er nemmest at montere på badeværelset. Du behøver ikke at tilslutte den til centralvarmen, men du kan bare sætte den i en stikkontakt, hvorefter den er klar til brug. Dog skal du stadig montere den i væggen på badeværelset. Er der ikke en strømtilslutning i nærheden af den, skal du have en elinstallatør til at tilslutte den. Den fungerer lidt på samme måde som en elradiator, hvor den bliver varmet op ved hjælp af elektronik. En el håndklædevarmer passer ind i mange forskellige former for boliger – både helårsboliger og sommerhuse. Den er især populær i sommerhuse, da den kan fungere uden at være tilkoblet centralvarme.

Håndklædetørrer med vand

En håndklædetørrer med vand tilkobler du til centralvarmen. Fordelen ved denne type af håndklædevarmer er, at den er billigere i drift end den med el. Dog kræver det noget mere arbejde at montere den, hvorfor du skal have hjælp af en VVS-installatør til monteringen. Hvis du er ved at bygge et nyt badeværelse, er det en god idé at vælge en håndklædetørrer med vand til centralvarmen. Du skal også huske, at den kun fungerer, når varmen er tændt på badeværelset. Her vil den til gengæld fungere som en effektiv varmekilde, som er et godt supplerende varmeapparat.

Hvor meget strøm bruger en håndklædetørrer med el?

Du er nok interesseret i at vide, hvor meget strøm en håndklædetørrer med el bruger. Generelt er det svært at svare på, da det er forskelligt fra håndklædevarmer til håndklædevarmer. Dog kan du selv udregne elforbruget, da det vil være oplyst, hvor meget en håndklædetørrer bruger af watt pr. time i brugsanvisningen. Herefter kan du udregne forbruget. F.eks. vil en håndklædevarmer med et forbrug på 80 watt i timen, som er tændt 8 timer i døgnet, bruge ca. 230 kW strøm om året til opvarmning. Du kan efterfølgende selv udregne prisen for det årlige strømforbrug ud fra den aktuelle elpris.

Typisk vil det være dyrere i forbrug at have en håndklædetørrer med el sammenlignet med en, som er tilkoblet centralvarmen. Imidlertid afhænger det også meget af, hvilken form for centralvarme du har i hjemmet. Desuden kan du med fordel begrænse brugen af en håndklædevarmer med el, så den ikke hele tiden er tændt. Der er ingen grund til at have en håndklædetørrer tændt, hvis der ikke er våde håndklæder på den. På denne måde kan du nedsætte elforbruget, så du ikke bruger alt for meget strøm på at varme håndklæder op, som allerede er blevet tørre.

Sådan monterer du en håndklædevarmer

Placeringen af håndklædevarmeren er vigtig. Den skal helst være i gribeafstand af badekarret eller bruseren. I så fald kan du hurtigt få fat i det lune håndklæde, når du har været i bad. I forhold til monteringshøjden kan du sådan selv bestemme den. En god tommelfingerregel er, at du bør montere den mindst 60 cm over gulvet. I denne højde har små børn svært ved at få fat i den, og den har også en behagelig højde, så du kan nå håndklædet uden at bøje dig for meget. Håndklæderne vil heller ikke komme til at ramme gulvet.

Mens en håndklædetørrer med el ofte er ret uproblematisk at montere, forholder det sig anderledes med en håndklædetørrer til centralvarme. Her skal en VVS-installatør tilslutte den til centralvarmen. Der skal bruges enten et vinkelløbende eller ligeløbende ventilsæt til monteringen. Hvis vandtilslutningen er placeret lige under håndklædevarmeren, skal du bruge et vinkelløbende ventilsæt. Hvis vandtilslutningen i stedet er placeret nede i gulvet, skal du bruge et ligeløbende ventilsæt. Undersøg derfor, hvor vandtilslutningen er, før du evt. køber et ventilsæt. Uanset hvad skal du overlade monteringen af en håndklædetørrer til professionelle håndværkere, da det kræver autorisation af installere den.