Håndvaske

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken håndvask skal du vælge?

Håndvasken er et must på badeværelset. Derfor bør du ikke gå på kompromis med dit køb af håndvask. Hos Silvan har vi flere forskellige vaske til badeværelset i mange former. Dermed skulle du gerne kunne finde den håndvask, som du leder efter til lige akkurat dit badeværelse. Vi har store og små vaske, så du kan finde den rette størrelse vask til dit badeværelse. Se i vores udvalg af håndvaske for at finde det produkt, som lever op til stilen på dit badeværelse og dine praktiske behov. Alle vores håndvaske kommer i øvrigt med overløb, så risikoen for en overfyldt vask minimeres.

Design og materiale

Designet er et af de vigtigste overvejelser i valget af en vask. Formen er desuden på håndvasken en af de største forskelle på designet. Nogle foretrækker en firkantet vask, men andre bedre kan lide en rund vask. Hos Silvan kan du både firkantede og runde håndvaske. I forhold til materialer er vores håndvaske enten lavet i støbemarmor eller porcelæn og kommer typisk i hvid farve. Vær opmærksom på, at en firkantet vask godt kan være sværere at rengøre, da der kan samle sig kalk og snavs i hjørnerne. En rund vask uden hjørner er lettere at rengøre, da der ikke kan ophobe sig snavs i kanterne.

Størrelse

Størrelsen på håndvasken er naturligvis også vigtig. Har du et stort badeværelse med god plads, er det rart at kunne have en stor håndvask. Du kan både finde en vask med en stor balje og smalle kanter og en med en mindre balje og brede kanter. De brede kanter kan du bruge til opbevare dine toiletting som f.eks. din tandbørste. På et gæstetoilet eller på toiletter på arbejdspladser er det til gengæld ikke så vigtigt at have en stor vask. Til de helt små badeværelser, bør du gå efter de mindre vaske, der ikke optager så meget plads på toilettet.

Håndvask med underskab

Leder du efter en samlet løsning, hvor du både får en håndvask og et badeværelsesskab, skal du vælge en håndvask med underskab. Under vores badmøbelsæt kan du finde et stort udvalg af håndvaske med underskabe. Du får et underskab og en vask, som du kan montere på dit badeværelse. Vi har vaske med underskabe i mange varianter og i flere forskellige design. F.eks. har vi elegante mørke badmøbelsæt til det moderne badeværelse og bademøbelsæt i klassisk stil. Vi har dem også i alle størrelser – både de helt små og større varianter.

Sådan monterer du en håndvask

Hvordan du skal montere en håndvask, afhænger af, hvilken type af håndvask du har købt. Overordnet findes der 3 former for montering: vægmontering, nedfældning og underlimning. Sværhedsgraden af monteringen svinger meget fra vask til vask – det handler især om størrelsen på håndvasken. Dog anbefaler vi, at I er et par stykker om at udføre arbejdet, da det kan være svært at montere en vask eller badmøbelsæt selv. Du kan her læse om, hvordan du monterer en vask. Så kan du vurdere, om du selv vil montere den, eller om du skal have hjælp af professionelle til det.

Vægmontering

Vægmontering af en håndvask er nok den mest anvendte form for montering. Her skal du skrue vasken direkte ind i din væg på badeværelset. Vær opmærksom på, at du ikke bør montere en håndvask direkte i væggen, hvis du har en gipsvæg på badeværelset. Desuden skal du være opmærksom på, at du ikke kommer til at skrue eller bore ind i el- eller vandinstallationer bag vasken. Husk også at lukke for vandet, når du skal montere en vask. Som tommelfingerregel skal en vask monteres 85 cm over gulvet. Vi har lavet en videoguide, som viser dig trin-for-trin, hvordan du skal vægmontere en ny håndvask på badeværelset. Du kan se den herunder.

Nedfældning

Ved nedfældning bliver en vask monteret ved at blive placeret i et hul på et bord eller et underskab. Det er en meget nem og normal metode at montere en vask på. Nedfældning er kendetegnet ved, at der kommer en lille kant mellem vasken og bordet eller skabet. Håndvaske til nedfældning kommer i store såvel som små størrelser. En del vaske er lavet til at passe til specifikke badeværelsesmøbler, så det skal du huske, før du investerer i vasken. Er du gør-det-selv-typen, kan du også selv prøve at lave et badmøbel, som passer til en vask til nedfældning.

Underlimning

Underlimning betyder – som navnet afslører – at vasken bliver limet op under selve vasken. Det gør, at der kommer en flot overgang mellem vasken og bordpladen. Så undgår du, at der kommer en kant mellem vasken og bordet. I denne kant kan der samle sig vand og skidt, så det er godt for vasken og bordet, at der ikke er en kant. Det skal være en ganske særlig type håndvask, som du skal vælge til underlimning. Desuden skal du være opmærksom på, at det ikke er oplagt gør-det-selv-arbejde at underlime en vask. Her bør en professionel udføre arbejdet.

Hvordan vedligeholder du en håndvask?

En håndvask bliver udsat for en masse snavs i løbet af en dag. Det er både i form af skidt, sæberester og kalk. Derfor er det vigtigt, at du rengør din vask jævnligt. Til hverdag kan du bruge en skuresvamp og noget opvaskemiddel. Skrub vasken med svampen og sæben, og skyl vasken godt igennem bagefter. Et andet trick er at bruge bagepulver til at fjerne genstridige pletter eller kalk. Du kan hælde et par spiseskefulde bagepulver på pletterne, lade det virker i et par minutter og herefter skrubbe det væk med opvaskebørste og varmt vand. Citronsyre kan også hjælpe til at fjerne pletter. Tjek dog altid, om din håndvask tåler syre og rengøringsmidlet, før du bruger det.

Mange nye håndvaske er lavet i materiale, som er rengøringsvenligt, og som kræver minimal vedligeholdelse. Sanitetsporcelæn kræver f.eks. ikke den store vedligeholdelse. Du kan også købe særlige plejemidler til nogle af materialer. Bundventilen skal også renses til tider. Her kan det godt være lidt svært at komme ned til skidtet. En god idé er at bruge en tandbørste, som gør det noget nemmere at komme ned i ventilen. I øvrigt kan nogle af rengøringsmidlerne kan godt være lidt skrappe. Derfor anbefaler vi, at du bruger handsker under rengøring for at beskytte din hud. Husk også at læse om brug af rengøringsmidlet, før du påfører det i vasken.

Husk tilbehør til din håndvask

For at du kan bruge din håndvask, skal du huske at købe tilbehør til den. Eksempelvis skal du huske at købe håndvaskarmatur, da det som regel ikke følger med i købet. En bundventil skal du også købe, hvis der ikke medfølger en i købet af vasken. Hvis du mangler afløbsrør eller tilslutningsslanger, kan du også finde det i vores sortiment i Silvan. Dog medfølger der ofte tilslutningsrør i købet af håndvaskarmatur, men ellers kan du købe det hos os. Derudover skal du også huske at købe tilbehør som skruer, rawlplugs og skrue-/boremaskine til monteringen af vasken.

Hvis du køber en håndvask eller andre produkter på Silvans hjemmeside, kan du enten vælge at få den leveret eller at afhente den i Silvan gennem ”Click and collect”. Du kan under den enkelte vare se, hvilke leveringsmuligheder du har. Samtidig kan du se, om du kan afhente den i din lokale Silvan. Du er også velkommen til at besøge din lokale Silvan, hvor du kan se udvalget af VVS-udstyr – herunder håndvaske. Her vil du også kunne få vejledning og gode råd fra vores Silvan-medarbejdere. Det er en god idé, at du på forhånd måler op der, hvor du skal montere vasken, så vi kan finde den rigtige størrelse.