Skabt med omtanke sætter fokus på miljøvenlige produkter

Mal med omtanke

 • For et sundere indeklima
 • For en maling uden farlige kemikalier og konserveringsmidler
 • For et allergivenligt miljø
 • For en fremragende dækningsevne
 • For en lang holdbarhed
 • For et lavere energiforbrug
 • For et bedre ressourceforbrug

Flyt med omtanke

 • For en bæredygtig skovdrift
 • For en klimavenlig flyttekasse
 • For et bedre dyreliv
 • For et varieret planteliv
 • For et slidstærkt materiale
 • For en flyttekasse uden plastik
 • For et produkt uden usunde kemikalier

Gør-det-selv med omtanke

 • For et miljøvenligt hjem
 • For et lavere Co2-aftryk
 • For en høj kvalitet
 • For en større biodiversitet
 • For et sundere hus og have
 • For en fair pris
 • For en bedre verden

Skabt med omtanke gør det nemt for dig at træffe bæredygtige valg

Med Skabt med omtanke har det aldrig været nemmere for dig at få et bæredygtigt og miljøvenligt hjem. Det er en garanti for, at du altid får et produkt, som lever op til de højeste standarder inden for bæredygtighed, genanvendelse, Co2-aftryk, energiforbrug, allergivenlighed og begrænsning af farlige kemikalier. Og så endda til en fair pris, så det ikke skal være prisen, som afholder dig for at bygge bæredygtigt og sundt. Hold derfor øje med vores Skabt med omtanke-produkter. Så er du sikker på at få miljøvenligt hus og have med færre kemikalier og et bedre indeklima.

Hvorfor er det vigtigt med et sundt indeklima?

At have et sundt indeklima er alfa og omega for dig og din families sundhed og velvære. Hos Silvan har vi med Skabt med omtanke sørget for, at du kan vælge produkter, som netop giver dig et behageligt og sundt indeklima.

Derfor har vi bl.a. udviklet en helt særlig Skabt med omtanke-maling til indendørsbrug. Denne maling har bl.a. fået Svanemærket og Indeklimamærket. Det betyder, at malingen lever op til strenge krav om minimal afgasning af sundhedsskadelige stoffer og minimal lugt. Mal derfor dit hjem med vores Skabt med omtanke-maling for at få et godt og sundt indeklima.

Hvordan skåner du miljøet, når du gør-det-selv?

Når du renoverer dit hjem, bygger om, maler eller flytter, bør du tænke på dit klimaaftryk. Derfor har Silvan sørget for, at du med god samvittighed kan lave gør-det-selv-arbejde, når du vælger et Skabt med omtanke-produkt. Ud over maling har vi nemlig også flyttekasser, træmaterialer, planter, jord og tusindvis af andre Skabt med omtanke-produkter, som du typisk har behov for til projekter i haven og hjemmet.

For at et produkt kan blive en del af Skabt med omtanke, skal det have en eller flere af disse miljømærker: EU-blomsten, PEFC, Svanemærket, Ø-mærket, KRAV eller FSC. Alle disse miljømærker har høje krav til produkters bæredygtighed, brug af kemikalier, klimaaftryk og biodiversitet.

Et sundt og bæredygtigt hjem – til en fair pris

At få et sundt og bæredygtigt hjem skal ikke koste en formue – det er vores holdning i Silvan. Derfor tilbyder vi alle vores Skabt med omtanke-produkter til en fair pris. Vi ønsker, at alle skal have mulighed for at bygge bæredygtigt – til gavn for miljøet, klimaet og sundheden.

eu-ecolabel-logo

EU Ecolabel/EU-blomsten:

EU-Blomsten stiller produktspecifikke krav til hele produktets livscyklus. Både til råvarerne, produktionen, brugen af kemikalier og på vand- og energiforbrug. Derudover er der også fokus på muligheden for genanvendelse af materialerne. En EU-Blomst-certificering er tidsbegrænset. Kravene revurderes løbende, så de hele tiden følger den nyeste viden og udvikling.

 

PEFC:

PEFC-mærket er din sikkerhed for, at produktet er fremstillet af træ fra bæredygtig skovdrift. PEFC sætter høje standarder for bæredygtig skovbrug. Og de har et særligt fokus på de lokale, biodiversiteten samt skovens levetid. PEFC revurderer løbende deres krav til skovdrift for at sikre en bæredygtig forvaltet skovdrift.

 

Svanemærket:

Svanemærket stiller krav til hele produktets rejse. Det gælder både krav til råvarerne, produktionen samt brugen af sundhedsskadelige stoffer og udledningen heraf. Svanemærket har således skarpe krav til, at producenten tager hensyn til sundhed, miljø og mennesker. Kriterierne og kravene til Svanemærket revurderes løbende for at følge den nyeste udvikling og forskning på området.

 

Statskontrolleret økologisk:

Ø-mærket er din garanti for, at producenten overholder gældende krav til økologiske produkter og produktionsmetoder. Der er særligt fokus på at beskytte natur og grundvand, brugen af færre tilsætningsstoffer, øget dyrevelfærd og kontrol med sprøjtemidler. Der føres jævnligt kontrol med de virksomheder og jordbrug, der enten forarbejder, producerer, pakker eller mærker danske økologiske produkter.

 

KRAV – Svensk økologimærke:

KRAV er Sveriges mest anerkendte økologimærke for mad. Det garanterer, at produktet kommer fra en producent, der er certificeret økologisk. KRAV har særligt fokus på dyrevelfærd, sundhed, social ansvarlighed og klimapåvirkning. Certificeringen kontrolleres årligt for at sikre, at producenten lever op til gældende regler.

 

FSC:

FSC-mærket er din sikkerhed for træprodukter, der kun anvender træ fra bæredygtige skovbrug. Det betyder, at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere. Dyre- og plantelivet beskyttes i særlige områder, hvor der aldrig må fældes træer. FSC har derudover særlig fokus på at støtte lokalsamfundet omkring skovene og på arbejdernes forhold og rettigheder.

 

Astma-Allergi Danmark:

Astma-Allergi Danmark er en mærkningsordning, som er skabt med det formål at mindske risikoen for hudallergi. Det betyder, at produkter med Astma-Allergi Danmarks allergimærkning har høje krav til begrænsning af allergene stoffer, farvestoffer og stoffer, der kan give hudirritation. Astma-Allergi Danmark-mærket gør det derfor nemmere for dig at undgå stoffer, som kan fremkalde hudallergi.

 

OEKO-TEX:

OEKO-TEX er en mærkningsordning for tøj, som stiller strenge krav til bæredygtig produktion og begrænsning af sundhedsskadelige stoffer i tøj. Derfor er tøj med OEKO-TEX-mærkningen nøje testet for sundhedsskadelige stoffer. Samtidig skal tøjet være produceret under bæredygtige og socialt ansvarlige forhold.