Lamelgardiner

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge lamelgardiner?

Lamelgardiner er den elegante og klassiske løsning, som passer ind i de fleste hjem. Særligt i moderne huse, hvor der ofte er store vinduespartier, er lamelgardiner helt oplagte. Det skyldes deres lange, vertikale linjer, der kan dække af for de store vinduer. Samtidig giver lamelgardiner stil og ro i et rum. Lamelgardiner kan bruges i alle rum, hvor der er store vinduer. Det er lige fra køkkenet til stuen til soveværelset. Lamelgardiner kan sammenlignes med persienner, men forskellen er, at persienner passer bedre til de mindre vinduer. Desuden er der også mange, der bedre kan lide designet i lamelgardiner.

En anden fordel ved lamelgardiner er, at du nemt kan justere lysindfaldet. Især hvis du har store vinduesparter, kan det være et problem, hvis der kommer alt for meget sollys igennem vinduet. Det kan blive meget varmt, og det kan være svært at se på skærmene, hvis der er meget genskin i dem. Desuden bør du også undgå, at der i løbet af dagen kommer for meget sollys ind i stuen, da det kan afblege møbler og gulv. Du vipper bare lamellerne, når du vil styre lysindfaldet i rummet. Når du vil trække lamellerne for eller fra, gør du det med kæde- eller snortræk.

Hvilke lamelgardiner skal du vælge?

Når du skal vælge gardiner, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i, hvilket rum de skal bruges i. Skal du bruge lamelgardinerne i soveværelset, er det vigtigt, at du vælger en version, der har mørklægning. Mørklægningsgardinerne egner sig også godt til børneværelset, da børnene sover langt bedre, hvis der er helt mørkt. Lamelgardiner med mørklægning kommer i både hvid og sort. De mørklægger lige godt, da det ikke er farven, som afgør, hvor god mørklægningen er. Vil du gerne have, at der kan komme lys igennem vinduerne, kan du finde lamelgardiner uden mørklægning i vores sortiment. De kan f.eks. passe godt ind i stuen.

Lamelgardinerne skal tilpasses til størrelsen på dit vinduesparti. Det kan du heldigvis nemt gøre, da du kan tilpasse bredden under de specifikke produkter. Længden på lamellerne er 250 cm, men du kan uden de store udfordringer afkorte dem. Vil du gerne undersøge andre typer gardiner, har vi også plisségardiner og rullegardiner hos Silvan. Disse typer af gardiner kan du finde med og uden mørklægning, så de kan tilpasses til forskellige typer af rum. Er dine vinduer ikke så store, vil enten rullegardiner eller plisségardiner være en god løsning. Begge disse gardintyper kan dog også bruges til store vinduer.

Sådan opsætter du lamelgardiner

Det er ret nemt at opsætte lamelgardiner, så længe du har værktøjet. De fleste kan derfor være med, også selvom du ikke er den mest erfarne gør-det-selv-type. Du får her en trin-for-trin-guide, så du kan få et indtryk af, hvordan du skal sætte lamelgardinerne op. Vær dog opmærksom på, at det er en generel guide, og at du altid skal følge den guide, der følger med produktet. Ønsker du at få professionel vejledning til opsætning af gardiner i lige akkurat dit hjem, kan du bestille gardinbussen. På denne måde får du en fagperson på besøg fra vores leverandør, Debel, der vil måle op og vise vareprøver. Du kan også tilkøbe montering af gardinerne, hvis du ønsker det. Guiden til montering af lamelgardiner får du under:

  1. Mål op til gardinerne: start med at måle op til lamelgardinerne i vinduet. Her skal du starte med at måle bredden i vinduesrammen og trække 1 cm fra det mindste mål. I længden skal du fratrække 3 cm, da lameller helst ikke skal ramme gulvet.
  2. Afkort evt. gardinstangen: herefter skal du afkorte gardinstangen, hvis den ikke passer helt til bredden. Det kan du gøre relativt nemt med værktøj som en nedstryger, knibtang og skruetrækker. I det enkelte produkt vil der medfølge en vejledning til, hvordan du helt præcist gør det.
  3. Monter selve lamelgardinerne: nu kan du begynde at montere selve gardinerne. Stangen kan enten monteres i selve vinduesrammen eller på vindueskarmen. En skruetrækker eller skruemaskine burde være nok til at montere den. Når du har monteret stangen, skal selve lamellerne sættes på den. Skulle de være for lange, kan du klippe dem kortere ud fra den medfølgende vejledning. Til sidst skal bundkæden forbinde lamellerne.

Hvordan renser og vedligeholder du gardinerne?

Heldigvis er lamelgardiner nemme at vedligeholde og rengøre. Det letteste er at rengøre dem ved at bruge en blød børste eller at støvsuge lamellerne med en børste ved lav kraft. Er de meget snavsede, kan du tørre dem af med en hårdt opvredet klud uden rengøringsmidler. Oplever du, at lamellerne er krøllede, kan du føntørre dem. Hvis dette ikke virker, kan du i stedet stryge dem. Husk at stryge dem forsigtigt og undgå for høje temperaturer, så de ikke kommer til skade. Hvis du følger disse råd, vil du få nogle flotte gardiner, der forhåbentlig kan holde i mange år.

Når du skal vaske og rengøre lamelgardiner og gardiner i det hele taget, er det meget vigtigt, at du følger rådene i brugervejledningen. Ellers kan du risikere, at gardinerne tager skade. Skulle du være så uheldig, at nogle af delene på lamelgardinsættet går i stykker, kan du købe tilbehør og reservedele. Eksempelvis kan du købe et kitsæt i vores tilbehør til gardiner, så du kan erstatte nogle af de ødelagte dele. Der er derfor ingen grund til at købe et helt nyt sæt lamelgardiner, når du sagtens kan reparere det gamle med det rigtige tilbehør.