Billedrammer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Billedrammer

Rammer til billeder kan give lidt ekstra kant til stilen i hjemmet. Med billeder på væggen kan du sætte dit eget personlige præg i boligens rum. Du kan hænge dine yndlingskunstnere op på væggene og få farverige rum, som giver inspiration og liv i boligen. Det kan være, at du selv har en flot plakat, du gerne vil ramme ind. Vi har også mindre billedrammer, som du kan bruge til mindre billeder, postkort eller fotos af familie og venner.

I vores sortiment har vi også rammer i mange størrelser og stilarter. Der er derfor god mulighed for at mikse og matche med flere størrelser. Billedrammernes betydning for boligens indretning skal bestemt ikke undervurderes, så det er helt okay at være kræsen med valget af rammer. Billedrammerne i vores sortiment er typisk i et moderne design, der passer til en bred vifte af plakater og billeder. Vores billedrammer er i træ.

Hvilken billedramme skal du vælge?

Billedrammen skal naturligvis passe til størrelsen på billedet eller plakaten. Du kan på det enkelte produkt se, hvilken størrelse det har. Samtidig skal du vælge en billedramme, der passer til billedet og stilen i din bolig. Her er det vigtigt at vælge det rigtige materiale. Vi har bl.a. rammer i hvid, sort, natur og mørkt træ.. Rammer i natur og sort har forskellige udtryk. Trærammer passer godt til plakater og billeder i lyse farver, mens en sort ramme er bedre til plakater og billeder i mørke farver. Vælg derfor det materiale og den farve, som du foretrækker.

Målene på billedrammerne

Billedrammer kommer i forskellige størrelser ud fra en standard. Du kan herunder se, hvilke størrelser vi har, og hvilke billedformater de passer til. Størrelsen er angivet med bredden først og højden til sidst:

  • 13 x 18 cm
  • 18 x 24 cm
  • 21 x 30 cm
  • 30 x 40 cm
  • 50 x 70 cm

Hvorfor skal du vælge en billedramme fra Skabt med omtanke?

I vores sortiment af billedrammer finder du et stort udvalg af rammer fra Skabt med omtanke. Skabt med omtanke er vores brand, hvor vi har fokus på produkter, der er produceret ansvarligt. Dermed kan du nemt finde en vare, som bidrager til at passe på kloden. Konkret betyder det, at billedrammerne er FSC®-mærkede. FSC-certificeret træ stammer fra ansvarligt skovbrug. Billedrammerne er desuden produceret i EU. Fronten på rammerne er af glas, hvilket er med til at give en lækker kvalitetsoplevelse. Hvis du derfor er på udkig efter rammer med et flot design og i god kvalitet, så er vores billedrammer fra Skabt med omtanke et godt valg.

Se vores udvalg af fotorammer

Har du et fotografi, som du gerne vil hænge op på væggen? I så fald skal du naturligvis bruge en fotoramme. Der er ikke som sådan noget, der adskiller en fotoramme fra en billedramme. Dog er det sjældent, at et foto er i plakatstørrelse, så en fotoramme er normalt mindre. Derudover kan du også med fordel vælge en ramme med støttefod til et foto. Skal du f.eks. have en fotoramme stående på et bord eller en hylde, er en støttefod meget rar at have. Det vil fremgå af den enkelte billedramme, om den har en støttefod eller ej.

Sådan sætter du en ramme op på væggen

Er dit billede ikke så tungt, kan du sådan set bare hænge det op med et enkelt søm i væggen. Vil du gerne have en lidt pænere løsning, har vi også særlige former for billedophæng. I vores sortiment har vi bl.a. billedophæng, som særligt egner sig til betonvægge og til mange andre former for vægge. Billedophængene kommer i forskellige materialer såsom messing og plastik. Hvis du har et billede, som er tungt, så kan det være, at det er nødvendigt med rawlplugs og en skrue. I langt de fleste tilfælde vil det dog ikke være nødvendigt med rawlplugs, da et søm eller et billedophæng kan holde billedet oppe. Længere nede på siden kan du se en videoguide til, hvordan du hænger et billede op på en gipsvæg.

Hvis du gerne vil undgå at få huller i væggen, kan du i stedet bruge klæbesøm til at hænge billedrammer op på væggen. Fordelen ved klæbesøm er netop, at du kan hænge dine billeder op, uden at du behøver at slå søm i væggen. I nogle lejeboliger er det ikke tilladt at lave huller i væggen, men klæbesøm giver dig mulighed for alligevel at hænge et billede op på væggen i denne type bolig. Du kan meget nemt klistre sømmene op, og fjerne dem igen efterfølgende. Hvis du vælger denne løsning, bør du lige tjekke om klæbesømmet kan holde genstandens vægt. Vær også opmærksom på om malingen eller tapetet på væggen, kan tåle at få sat klister på. Hvis malingen eller tapetet er for ”løst” kan du risikerer, at du får en bar plet, når du skal fjerne klæbesømmet igen.Hvordan kan du indrette med billedrammer?

Der findes et utal af muligheder for at indrette væggen med billeder og fotos. Er du til den minimalistiske og snorlige stil, kan du vælge at placere billedrammer i samme størrelser lige ved siden af hinanden. Er du modsat til den lidt mere eksperimenterende stil, der er knapt så minimalistisk, kan du overveje en billedvæg. En billedvæg er blevet særdeles populær de seneste par år. Her kombinerer du en masse billeder i forskellige størrelser og evt. stilarter på væggen. Kombiner evt. mange forskellige farver i billederne, da det kan give liv i boligen. Du kan også kombinere rammer i forskellige farver og materialer.

Et trick til at lave en billedvæg er, at du skærer formen på billedet ud på et stort stykke papir – f.eks. en papirdug. Denne kan du efterfølgende klistre fast til væggen med tape. Det kan give dig en bedre fornemmelse af, hvor billederne skal hænge, før du begynder at sømme eller montere klæbesøm på væggen. Hvis du godt kunne tænke dig at få et kæmpestort billede på væggen, kan du se i vores udvalg af tapet. I vores sortiment har vi bl.a. verdenskort og andre former for fototapet, som du kan hænge direkte op på væggen derhjemme.