…

FILA

Fila Surface Care Solutions er leverandør til SILVAN på rengøring og plejemidler til fliser, klinker og natursten. Fila har været i branchen siden 1943, og ved hvad der skal til for at rengøre, pleje, vedligeholde og ikke mindst bevare udtrykket på stenen.

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Fila samarbejder med mere end 220 fabrikanter af fliser og sten, og har meget stor viden på området og med Filas produkter, kan du få klaret både de små som store projekter.

I de fleste nye huse der bygges i dag, monteres der fliser og klinker som er meget rengøringsvenlige. Det kan være keramiske fliser, glaserede klinker, eller andre typer som er meget modstandsdygtige mod snavs, kalk m.m.

Men er det nu også sådan?

Vores erfaring viser os, at der kun i meget få tilfælde rengøres korrekt efter man har monteret fliser. De fleste får stadig fuget med cement-baserede fuger, og disse udlægges og formes med brug af vand, fugebræt, svamp m.m., hvor gulvet ser fint ud til en start. Desværre er det et faktum at man efter et par dages tørretid ofte får en overflade, som let fremstår grålig og kedelig og ikke ligner den flise man oprindeligt købte. Det er dét som kaldes fugeslør - altså rester af fugematerialet, som ikke er blevet fjernet tilstrækkeligt.

Hvad betyder det så?

Når fugerne udlægges er det ca. 85% af det overskydende fugemateriale, som man får fjernet ved afvaskning med vand efter fugning. Når fugesløret så fremstår efter 4-6 dage har man problemet, da fugeslør kan ikke fjernes med vand.

Derfor skal flisegulvet for eksempel afsyres med Fila Deterdek, for at bryde denne fugeslørshinde, og denne afrensning bør foretages efter 4-6 dages tørretid.

I mange tilfælde forsøger man sig med afvaskning med sæbespåner, rengøringsmidler, brun sæbe eller andet. Det er ikke hensigtsmæssigt, da dette kun vil forværre situationen på gulvet, og det vil se mere snavset ud end før.

Kan det løses?

Ja, absolut. Man kan på en ganske enkel måde afvaske fugesløret, og fremover rengøre og pleje fliser og fugerne rigtigt. I SILVAN kan du købe et Fila Kit, som er tre produkter, som netop er lavet til en afsluttende rengøring: Deterdek, Fugaproof og Fila Cleaner.

  • Deterdek – bruges til afvaskning af fugeslør (blandes 1:10 med varmt vand)
  • Fugaproof – bruges efterfølgende som fugeforsegling, som gør fugerne vand- og fedtafvisende.
  • Fila Cleaner - pH-neutralt rengøringsmiddel (anvendes 1:200)

På ældre fliser og klinker, som ønskes genopfrisket/rengjort, kan du anvende en lignende metode med tre steps med Fila PS/87 grundrens, som anvendes til at fjerne alt gammel snavs, sæbe, voks, organiske pletter m.m. og bruges før man evt. også afrenser med en let syreblanding. Dette kan give nærmest nye gulve igen - selv efter 20-30-40 års brug.

Natursten

Basalt, marmor, kalksten, cementsten/marrakesh, travertin, terrazzo, granit - ja der findes mange arter af natursten. De fleste er meget porøse og åbne, og kan kun i sjældne tilfælde tåle lidt hårdhændede rengøringsmetoder.

Men der findes gode muligheder for afrensning af natursten. bl.a. kan Fila hjælpe dig med at fjerne sæbe og voksbelægninger, rust, let kalk, aflejringer fra mad eller vin, kaffepletter osv.

De fleste natursten har deres egen specifikke sammensætning. Derfor findes der flere metoder i forhold til afrensning og den efterfølgende forsegling enten med MP90 Ecoplus eller med Stoneplus. Eco betyder at produkterne selvfølgelig er miljøvenlige.

Spørg os om dine sten - vi ved hvad der skal til!

Du kan også se mere på Fila´s egen Youtube kanal, eller se mere i den produktguide som findes i din lokale SILVAN butik.