Primo

Primo er en dansk virksomhed med over 60 års erfaring indenfor plastindustrien. I deres sortiment finder du flere forskellige former for lister og profiler til hjemmet. Du kan f.eks. få fodlister med indbygget ledningsskjul, gerigter, hjørnelister, glaslister og tætningslister. Fælles for alle Primos produkter er, at du får et minimum af vedligehold og let montering uden flækkede ender. Du får lister, der er fleksible og kan formes helt som du ønsker. Derudover er plastlister utrolig holdbare. De tåler både fugt- og vandpåvirkning og kan næsten ikke slides op. Plastens lange levetid gør også Primo-lister til et økonomisk og miljørigtigt valg. Så hvis du skal have fornyet hjemmet med nye lister, er plastlister både et praktisk og økonomisk valg. Se hele vores udvalg af Primo-produkter herunder.

KATEGORIER

Alle Primo produkter
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Primo: En familiejet virksomhed

Primo, der er en del af Primo Gruppen, blev grundlagt i 1959 i Tistrup nær Varde i Vestjylland. Virksomheden er en dansk familiejet virksomhed, der har mere end 60 års erfaring indenfor plastindustrien. Siden begyndelsen i 1959 har Primo specialiseret sig i ekstrudering af plast til brug i f.eks. lister og profiler. I 1977 overtog den tidligere administrerende direktør, Flemming Grunnet, ledelsen af Primo efter sin far, der grundlagde virksomheden. Flemming Grunnet er i dag bestyrelsesformand i moderselskabet Inter Primo. Primo beskæftiger i dag mere end 700 medarbejdere i deres 14 virksomheder, der er fordelt på otte lande. Hvis du vil læse mere om Primo som virksomhed og deres historie, kan du med fordel besøge Primos hjemmeside for mere information.

Hvorfor vælge plastlister?

Der er mange grunde til at vælge plastlister fra Primo. Én af de største fordele ved plastlister er dog deres utrolig lange holdbarhed og modstandsdygtighed. De kan bruges overalt i hjemmet, også i et badeværelse, hvor du måske ikke kan undgå fugt- eller vandpåvirkning. Derudover slipper du for at male listerne. De kommer altid færdigbehandlet, og du slipper for at bruge tid og penge på at male dem. Derudover skal du heller ikke bekymre dig om løbende vedligehold. Selvom der skulle komme et mærke eller hak i listen, vil du ikke skulle pletmale for at skjule det – plastlister er nemlig gennemfarvede.

Primo-lister er også lette at montere. I modsætning til trælister, flækker enderne på plastlisterne ikke. De er også lette at skære til og kan tilpasses helt ned til 1 mm ad gangen uden at flosse. Du kan enten skære dem til med en hobbykniv eller en nedstryger. Det sikrer en hurtigere og lettere montering, med et minimum af spild. Med plastlister kan du lave pæne afslutninger overalt, selv rundt om et hjørne. Mange af listerne er nemlig smidige og bøjelige, så du sagtens kan montere dem i en runding eller op mod skæve vægge.

Vælg Primo-lister med god samvittighed

Primo har stor fokus på at mindske deres aftryk på miljøet – og plastlister kan sagtens være et miljøvenligt alternativ til traditionelle trælister. Det er f.eks. mere ressourcebesparende at producere plastlister. Energimængden, der bruges til at producere plast, er nemlig lavere end den, der til sammenligning bruges til mange andre materialer. Efterhånden erstattes flere tungere materialer også med plastkomponenter, der er lettere. Det sænker både energi- og transportomkostninger. Derudover medvirker plastens lange levetid også til et lavere forbrug af materialer, da listerne ikke skal udskiftes lige så ofte som f.eks. trælister.

Som virksomhed har Primo lavet flere tiltag for at begrænse alle former for ugunstig påvirkning af miljøet. Siden 2000 har de været certificeret efter ISO 14001-miljøstandarden for miljø. Det betyder, at de tager højde for og viser miljøhensyn i forbindelse med produktionen og brugen af deres produkter. De har også udviklet miljøvenlige PVC-råvarer, integreret genbrug af interne plastaffaldsprodukter, trænet deres personale i miljøstyring og meget mere. Derudover, er plast også et meget isolerende materiale. Glaslister af plast har f.eks. uden diskussion den bedste isoleringsevne i forhold til alu, træ/alu og træ. Du kan derfor både gøre noget godt for miljøet og for din egen pengepung ved at vælge plastlister fra Primo.

WUPPI genbrugsordning

I tillæg til interne miljøinitiativer, er Primo også en del af genbrugsordningen WUPPI. De er faktisk en af medstifterne af WUPPI, hvor det ene P står for Primo. WUPPI er et non-profit selskab, der blev stiftet i 1997. Formålet er at skabe en landsdækkende indsamlings- og genanvendelsesordning i Danmark for byggeaffald af hård PVC. Denne ordning omfatter i dag mere end 1000 brugere, hvor størstedelen er private håndværkere, entreprenører og lignende. Der er dog også godt 80 kommuner, der er med i ordningen. Det svarer til mere end 80% af kommunerne i Danmark. Den indsamlede PCV omsmeltes til anvendelse i nye produkter, så det kan gøre gavn i endnu længere tid fremover.