Rockwool

Rockwool er en verdensomspændende, dansk virksomhed, der tilbyder stenuldsbaseret kvalitetsisolering. Deres isoleringsprodukter er fremstillet af sten, der giver en helt unik kombination af egenskaber. Med Rockwool isolering får du nemlig både høj isoleringsevne, støjreduktion, uovertruffen brandbeskyttelse samt lang holdbarhed. Stenuldsisoleringen kan endda genanvendes igen og igen, uden tab af hverken kvalitet eller ydeevne. Med Rockwool får du et isoleringsprodukt, der har vist sit værd i det kolde danske klima, og som nu bruges i 39 lande verden over. Du finder flere forskellige typer isolering i deres sortiment som f.eks. flexibatts, a-batts, fugestrimmel og vintermåtter. Du kan altså til hver en tid finde lige den stenuldsisolering, der passer til dit projekt.

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvem er Rockwool?

Rockwool blev grundlagt tilbage i 1909 og har i dag drevet succesen til at være verdens førende producent af stenuldsbaserede løsninger. Den første fabrik startede i Hedehusene i 1937, hvor Gustav Kähler bragte stenuld til Danmark fra Hawaii. I dag har de to fabrikker i Danmark – en i Vamdrup, der åbnede i 1966 og en i Øster Doense, der åbnede i 1977. Deres hovedkontor er placeret i Hedehusene, hvor det hele begyndte. Rockwool beskæftiger mere end 11.700 mennesker på verdensplan. Hvoraf mange arbejder på deres mange produktionsanlæg, rundt om i verden.

Efter at have vist sig succesfuld på det danske hjemmemarked, begyndte Rockwool at udvide. De startede med at udvide til Norge og Sverige, dernæst Tyskland og herefter resten af både Vest- og Østeuropa. Det har i dag resulteret i hele 46 produktionsanlæg og en tilstedeværelse i 39 lande. Ud af de mere end 11.700 medarbejdere på verdensplan, beskæftiger de 800 medarbejdere i Danmark, bl.a. på deres hovedkontor i Hedehusene. Rockwool har med tiden opbygget et verdensomspændende samarbejde imellem distributører, salgskontorer og partnere. Deres brede tilstedeværelse og kvalitetsprodukter har resulteret i, at deres isoleringsprodukter i dag er efterspurgt over hele verden.

Hvordan skabes stenuld?

Historien om stenuld, som er Rockwools primære råmateriale, rækker mere end 100 år tilbage i tiden. Det blev først opdaget på Hawaii, tæt på den aktive vulkan, Kilauea. Omkring vulkanen opdagede man det naturligt forekomne, uldlignende materiale, hængende ned fra træerne. Videnskabsfolk fandt hurtigt ud af, at materialet havde exceptionelt gode brand- og isoleringsegenskaber. Herefter startede udviklingen af en fremstillingsproces, så materialet kunne bruges til kommercielt brug. Det var herefter, i 1937, at Gustav Kähler bragte princippet og fremstillingsmetoden med tilbage til Danmark – og startede den første fabrik i Hedehusene.

Stenuldsprodukter er baseret på en af jordens naturlige ressourcer, nemlig vulkansk sten, også kaldet basalt. Det er en bjergart, der opstår, når magma størkner. Det er altså en helt naturlig ressource, som jorden kontinuerligt producerer mere af, ved hvert vulkanudbrud. Det er med andre ord en af de mest uudtømmelige af jordens ressourcer. Rockwool genskaber hver dag den vulkanske proces, hvor sten bliver smeltet om til fibre. Disse fibre anvendes i deres stenuldsbaserede isoleringsløsninger, så du kan få isolering af den højeste kvalitet til din bolig. Stenuld har et utal af anvendelsesmuligheder og er fundamentet i hele Rockwools virksomhed.

Et bæredygtigt valg af isolering

Da Rockwools primære råmateriale er stenuld, som kommer fra basalt, er det en nærmest uudtømmelig ressource. Vulkansk aktivitet og pladetektonik skaber hvert år nye reserver af basalt, der svarer til ca. 38.000 gange den mængde, som Rockwool anvender årligt. Det er derfor et produkt, der ikke bidrager til at udrydde nogle af jordens naturlige ressourcer. En del af Rockwools sekundære råmaterialer er restprodukter og affald fra andre industrier. Igennem årene har de i Danmark årligt brugt 40.000-50.000 tons af rest- og affaldsprodukter i deres produktion af isoleringsmateriale. Nogle eksempler på restprodukter fra andre industrier er brugt sandblæsningssand, glødeskaller fra jernindustrien og filterstøv fra cementindustrien.

For at smelte sten, kræver det en hel del varme. Og i en årrække har Rockwool gjort nytte af overskudsvarmen til fjernvarme, der forsyner lokalsamfundene i Doense og Vamdrup. Derudover findes der også en genanvendelsesordning for tidligere brugt isolering. Den brugte isolering bliver indsamlet fra genbrugsstationer og større renoveringsprojekter af bygninger. Herefter bliver isoleringen granuleret og sendt tilbage til deres fabrik i Doense. Der bliver granulatet genanvendt i fremstillingen af ny isolering, der igen lever op til Rockwools høje kvalitetskrav. Ved at vælge stenuldsisolering fra Rockwool er du altså med til at udnytte vores ressourcer bedst muligt og på den måde skåne miljøet for unødig belastning.

Hvorfor vælge Rockwool isolering?

Der er mange gode grunde til at vælge Rockwool isolering. Herunder finder du seks af de bedste grunde til, at du skal vælge Rockwools stenuldsløsninger til dit hjem.

  • Brandsikkerhed: En af de bedste grunde til at vælge stenuldsisolering er dets høje brandsikkerhed. Da det er baseret på sten, kan det modstå brand og temperaturer over 1000 grader. Det skaber derfor en effektiv brandbarriere og er med til at forebygge spredning af brand i boligen.

  • Termiske egenskaber: En anden grund er isoleringens evne til at bidrage til en konstant indetemperatur. En konstant indetemperatur er bedre både for dig og for miljøet. Du reducerer nemlig omkostningerne til køling, opvarmning, og ventilation. Derudover reducerer du også dit hjems CO2-afrtyk.

  • Lydegenskaber: Den tredje grund er stenuldens høje densitet. Det gør det nemlig utrolig modstandsdygtigt overfor luftstrømme, og gør det ideelt til støjreduktion og lydabsorbering. Når du og din familie ikke udsættes for unødig støj, har det en positiv indvirkning på indlæringsevne, fysiologi og social adfærd.

  • Holdbarhed: Rockwools stenuldsisolering har en utrolig lang holdbarhed. Det kan nemlig holde ydeevnen i over 55 år. Derudover er den også formstabil, og holder sin form uanset om det bliver komprimeret eller udsat for ændringer i temperatur eller luftfugtighed.

  • Genanvendelse: Stenuld er 100% genanvendeligt. Det kan med andre ord bruges igen og igen. Det er let at fjerne fra tidligere byggerier, der enten skal rives ned eller renoveres. Rockwool har stor fokus på at indsamle og genanvende tidligere brugt stenuld, så de kan være med til at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

  • Vandafvisning: Rockwools stenuldsisolering er både vand- og fugtafvisende. Det kan kun optage vand, hvis det trykkes eller presses ind i materialet. Det betyder, at det hverken synker eller mister sin form. Stenulden bibeholder derfor sine brandsikre, termiske og akustiske egenskaber igennem hele dets levetid.

Med Rockwool stenuldsisolering får du altså både en utrolig høj og stabil isoleringsevne – og et produkt med et utal af unikke egenskaber, der er med til at gøre dit hjem mere sikkert og trygt for dig og din familie. Derudover kan du være med til at støtte op om mere bæredygtig produktion af byggematerialer. Der er altså mange gode grunde til at vælge Rockwool, når du skal i gang med dit næste isoleringsprojekt derhjemme.