Sand & grus

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sand, grus og sten til mange formål

Her kan du finde vores udvalg af sand, grus og sten til mange forskellige bygge- og anlægsprojekter. Hvad enten du skal i gang med at blande mørtel, mangler sand til afretning, eller skal have grus til bedene i haven, kan du finde materialer her.
Med vores beregner kan du finde ud af hvor meget sand eller grus du skal bruge. Find beregneren her.

Sand, grus og sten er en betegnelse for materialer i bestemte kornstørrelser og bruges til mange forskellige byggeprojekter. Ofte bruger man sand, grus og sten til bygge- og anlægsprojekter, hvor man skal bruge det til at blande mørtel, cement eller beton. Det bruges også til anlægning og grusning af eksempelvis terrasser, indkørsler og bede. Materialerne er dog vidt forskellige, så om du skal bruge sand, grus eller sten, kommer helt an på netop dit byggeprojekt. Eksempelvis har vi mørtel, der passer til udendørs belægning af sten og fliser. Du kan også finde sand til afretning og underlag og grus til anlægning af indkørsler. Vi har også strandsand, der er perfekt til sandkassen eller børnenes legeplads i haven.

Når du skal beslutte dig for, hvilken type sand, grus eller sten du skal bruge, er det en god ide at afklare hvad du præcist skal bruge. Måske du har behov for forskellige typer sand og grus til at lave din indkørsel eller terrasse. Eller måske skal du bruge nogle nye sten til at få haven til at se forårsklar og helt perfekt ud. Det kan også være, at belægningen omkring huset er slidt, og den derfor har brug for at blive repareret med sand og belægningsmørtel. Uanset formålet er det vigtigt, at beregne hvor mange kilo du cirka skal bruge af sand, grus eller sten. På den måde undgår du pludselig at mangle noget, imens du er i gang. Du undgår også, at du pludselig står med flere kilo sand, grus og sten, som du ikke skal bruge alligevel.

Gør-det-selv med sand, grus og sten

Når du skal i gang med et gør-det-selv-projekt der indebærer belægning, går 90 % af tiden ofte med jordarbejde. Der kan nemlig hurtigt gå mange timer med at måle op, finde de rette materialer og få jorden helt plan, afrettet og budsikret. De sidste 10 % af tiden går med selve belægningen. De 90 % er altså det hårde arbejde. Det er dog også det arbejde, der gør, at du kan nyde din nye indkørsel, terrasse eller belægning i mange år frem. Det er nemlig her, at du sikrer, at det ikke skyller væk når det regner meget, eller bliver skævt så snart bilen har kørt over den ny-anlagte indkørsel.

God tålmodighed er i mange tilfælde alfa og omega, når du skal i gang med at arbejde med sand, grus eller sten. Det er nemlig ofte opmærksomheden mod de små detaljer, der giver et godt og holdbart resultat. Ofte er det yderst vigtigt at sikre bunden, når du skal i gang med at anlægge med fliser, grus eller sten. Det gælder faktisk ethvert anlægningsprojekt, da det sikrer dig et jævnt og solidt fundament, der holder i mange år frem. Det er også vigtigt at undersøge, om dit projekt kræver specielle hældninger, så eksempelvis vand kan løbe væk. Der kan være flere forskellige regler afhængigt af dit projekt. Derfor er det altid en god ide at planlægge og undersøge på forhånd.