Murpap

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er murpap?

Hvis du bygger en konstruktion som en mur eller en trævæg, vil du gerne forebygge, at der kommer fugt og radon op i den. Det er både for bygningen og din sundheds skyld. Især fugt kan nemlig skade mange typer byggematerialer, hvis der går råd eller svamp i dem. Derfor kan du bruge murpap, som er med til at forhindre, at der trænger fugt op i murværket eller træet. Murpap er bl.a. lavet af bitumen, som du muligvis også kender det fra tagpap. Fordelen ved bitumen er, at det er et yderst fleksibelt materiale, som nemt kan bøjes, formes og skæres til, så den passer til den konstruktion, hvor du skal bruge den.

Murpap findes i forskellige bredder, så det kan passe til der, hvor du skal bruge det. Under det enkelte produkt vil du have mulighed for at tilpasse bredden – f.eks. til 11 cm, 23 cm eller 35 cm. Typisk findes murpap i en længde på 15 m og med en tykkelse på 1,8 mm. Du kan se under det enkelte produkt, hvilke former for levering du har mulighed for. Her kan du også se, om din lokale Silvan har produktet på lager. I så fald kan du vælge ’Click-and-collect’, så du kan reservere varen i butikken og efterfølgende afhente den.

Hvordan monterer du murpap?

Hvordan du skal montere murpap, afhænger af, hvor du skal bruge det. Eksempelvis kan murpap bruges til afslutning af skorstenspiber, læmure og andre steder med tagpap. Hvis du skal bruge det til et tag, skal du følge vejledningen til tagdækningen. Desuden kan du også bruge murpap i forbindelse med en træterrasse, hvor du skal lægge murpap langs strøerne. På denne måde forhindrer du, at der trænger vand op i træet. Du kan læse i vores guide, Sådan laver du en træterrasse oven på havefliser, hvor du mere detaljeret kan læse, hvordan du bygger en træterrasse.

Hvis du skal bruge murpap til opmuring, skal du montere et lag på soklen. Der kan også etableres murpap længere oppe i murværket. Vær dog opmærksom på, at det er vanskeligt at lave en opmuring med murpap, så det er ikke lige et arbejde for den uerfarne gør-det-selv-entusiast. Derfor anbefaler vi, at du får hjælp fra en professionel håndværker, hvis du vil være helt sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt. Derudover kan du også montere en dampspærre sammen med murpap. I denne kategori kan du også finde fugtspærrer og radonspærrer, som kan forebygge, at der kommer radon eller for meget fugt i bygningen fra fundamentet.

Se i vores andre byggematerialer

Hos Silvan kan du finde mange andre byggematerialer til dit byggeprojekt. Bl.a. forhandler vi fundamentblokke, som kan bruges til at lave fundamenter. Et godt alternativ til fundamentblokke er lecablokke. Lecablokke er nemmere at bearbejde end fundamentblokke, og de er det foretrukne byggemateriale til fundamenter for gør-det-selv-folket. For at lave et fundament er det også nødvendigt med mørtel og beton, da det skal binde de forskellige lag sammen. Vi forhandler forskellige former for mørtel og beton. Bl.a. forhandler vi støbebeton, som skal bruges i forbindelse med støbninger. Find den mørtel og beton, som passer til dit projekt.

En anden type byggemateriale er cement. Cement er helt grundlæggende for de fleste byggeprojekter, da det bruges til at binde materialerne sammen. Desuden er cement en af hovedingredienserne i beton, som typisk bruges i et fundament. Herudover kan du også finde armeringsnet. Armeringsnet bruges til at forstærke et fundament, så det bliver så stærkt som muligt. Du kan også finde tentorstål, der kan bruges til mure, hvis de skal have armering. Husk også værktøjet til arbejdet med konstruktioner. Her kan du enten vælge at købe det hos Silvan, eller du kan vælge at leje værktøjet gennem vores værktøjsudlejning.