Bordplader

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find den helt rette bordplade

Er du på udkig efter en ny bordplade? Hos Silvan finder du et stort udvalg af lækre bordplader, der vil sætte prikken over i’et i dit køkken, dit badeværelse eller dit bryggers. Vores sortiment af træbordplader byder på et stort udvalg i mange forskellige træsorter og nuancer. Vores træbordplader har alle en flot struktur og et fantastisk farvespil. Du finder bordplader i træsorterne; ask, bøg, eg, fyr og valnød. Du finder også et stort udvalg af laminatbordplader, som er robuste og slidstærke. Laminatbordplader kræver ingen efterbehandling, og vedligeholdes med almindelig rengøring. Vi hjælper gerne med tilpasning og tilskæring i vores savværksservice .

Det skal du overveje inden køb

Der er flere ting, der er vigtige at overveje når du skal vælge en ny bordplade. Hvad end det er til køkkenet, til badeværelset eller til bryggerset. Det er en stor beslutning og kan være svært at vælge. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvilke behov din kommende bordplade skal opfylde. Du kan med fordel starte med at overveje følgende elementer:

 • Hvilken farve skal bordpladen have?
 • Hvilken træsort skal bordpladen være i?
 • Skal det være en laminatbordplade?
 • Hvor meget rengøring og vedligeholdelse er du indstillet på?
 • Vil du kunne sætte varme ting på bordpladen?
 • Skal vasken monteres eller kunne integreres i løsningen?
 • Hvad siger dit budget?

Når der skal vælges en ny bordplade, er det vigtigt at finde den bordplade, der passer bedst til hjemmets udseende og familiens behov. Bordpladen er ofte en stor del af køkkenet, så farven på bordpladen kan være med til at præge rummet. Ligeledes er det vigtigt at have brugsmålet i mente, når der skal vælges en bordplade. Derudover er det vigtigt at tænke over, om bordpladen skal kunne tåle lidt mere end normalt? Eller om den skal være ekstra slidstærkt, og være ekstra rengørings- og vedligeholdelsesvenligt eller om bordpladen skal det kunne tåle store temperaturudsving. For nogle børnefamilier kan det også være vigtigt, at bordpladen tåler stød og tryk fra potter, gryder og pander. På denne måde sikre familien, at bordpladen har en længere levetid og bibeholder sit fantastiske udseende.

Træbordplader eller bordplader af laminat?

Der er flere fordele ved både en laminatbordplade og en bordplade af træ. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en bordplade i træ, så læs med nedenfor, hvor vi guider dig i fordelene ved de to materialer.

Laminatbordplader

De seneste år har laminatbordplader været et populært alternativ til køkkenet, badeværelset og bryggerset. En bordplade af laminat er opbygget af forskellige lag. Overfladen er ofte et tyndt lag med stærkt melamin. Under melaminen er dekorpapir, hvor bordpladen er trykt på. Under dekorpapiret er der flere lag af sammenpresset laminatpapir. Laminaten limes fast til en spånplade, og under spånpladen limes et afspændingspapir, som beskytter bordpladen mod fugt.

Fordele ved laminatbordplader

 • Bordpladen er nem at vedligeholde. Den kræver kun rengøring med en opvredet klud.
 • Bordpladen er nem at udskære, når den skal monteres. Det kræver kun en stiksav, eller du kan benytte vores savværk, for at være sikker på at få et helt lige snit.
 • Hos Silvan finder du laminatbordplader i utallige varianter.
 • Praktisk og billig løsning til en ny bordplade.
 • Der er plads til, at børnene kan være i køkkenet, uden bekymringer for større skader på bordpladen.

Du skal dog være opmærksom på, at pletter fra stærke farvestoffer i fødevarer kan misfarve laminaten, og derfor bør det fjernes omgående, så du undgår misfarvninger.

Træbordplader

Træbordplader har altid været et sikkert og stilfuldt valg. Træ har en unik varme, som passer ind i alle typer køkkener eller bryggerser. Træ er et levende materiale og skaber ligeledes et klassisk og charmerende udtryk i køkkenet. Træbordpladen skal dog løbende behandles for at bevarer dens udseende og styrke længst muligt. Træbordplader er oftest behandlet med olie, da denne overflade er en bedre løsning end f.eks. lak. Du kan derfor med fordel oliere din træbordplade efter behov – det er oftest én til flere gange om året. På den måde holder den sig pæn og modstandsdygtig.

Fordele ved træbordplader

 • Træbordplader er kendt for at være bakteriehæmmende med sit naturlige indhold af syre.
 • Træbordplader kan nemt slibes og repareres, hvis der skulle opstå mindre skader.
 • Det er nemt at vedligeholde træbordplader. Den skal blot tørres af med en karklud vædet med rent varmt vand.
 • Der er mange forskellige træsorter at vælge imellem, så du kan frit vælge bordpladen efter eget behov.
 • Med løbende oliebehandlinger, vil bordpladen forblive smuk og levende.

Vi anbefaler ikke, at du bruger opvaskemiddel på din træbordplade. Det er med til at opløse den beskyttende olie, som pladen er behandlet med.

Har du yderligere spørgsmål om vores bordplader, så er du velkommen til at ringe ind til vores kundeservice og høre nærmere. Eller besøge os i vores butikker og få en hjælp fra vores erfarne medarbejdere.