Trappevanger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Forskellige trapper til forskellige formål

Skal du have en ny trappe til hemsen, loftet eller måske førstesalen? Hos Silvan forhandler vi trapper til mange forskellige gøremål og omgivelser. Derfor kan du let finde den rette trappeløsning hos os. Der er helt specifikke regler for, hvordan en trappe skal konstrueres, når den skal bruges indendørs. Heldigvis findes der mange forskellige slags trapper at vælge imellem, så du let kan finde den, der passer bedst til dig og dit hjem. En trappe er nemlig en del af møblementet i hjemmet og spiller en stor rolle i indretningen. Førhen var trapper gemt væk i gange og hjørner, men i dag er de i højere grad en integreret og arkitektonisk del af hjemmet, der synligt forbinder rum på forskellige etager. Det skyldes også, at man i dag kan finde trapper i mange forskellige stilarter. En trappe er derfor lige så meget en skulptur i rummet, som den er et funktionelt element.

De fleste køber en trappe, der skal holde næsten hele husets levetid. Derfor er det vigtigt, at trappen både opfylder den funktion du ønsker, lige som den også skal have det rette udseende, så den passer til resten af huset. Spindeltrapper har fået en renæssance i mange hjem, da de passer godt til mindre rum. Små rum kan nemlig være næsten ubrugelige, hvis en stor trappe sættes ind. En spindeltrappe fylder mindre og kan derfor let stilles i et hjørne. Spindeltrapper har også ofte et lettere udtryk, der harmonerer godt til små rum. Ofte er det rummet og huset der bestemmer, hvilken trappe der passer bedst ind. Et moderne hus skal sjældent have sammen trappe som en gammel muremestervilla.

Trapper i hjemmet

Der er flere regler du skal tage højde for, når du skal installere nye trapper i hjemmet. Der er dog et par regler, der er særligt vigtige. Først og fremmest må en trappe ikke være smallere end 90 cm. Skridtlængden på trapper skal helst være mellem 61 og 65 cm for at de er gode og komfortable at gå på. Du kan selv regne skridtlængden på en trappe ud ved at regne afstanden fra et trin til det næste. Herefter skal du gange det med to. En lille stigning på trappen kræver derfor en større trædeflade. Desuden er det også vigtigt, at din trappe har gelænder og værn, så den er sikker at gå på. Dette kan også være godt til trappen til hemsen, så du let og sikkert kan gå op og ned.

Som oftest er trapper fremstillet af træ, hvor du kan vælge behandling og træsort alt efter din stil og smag. Førhen var det et stort og fint håndværk at lave trapper, som kun få snedkere kunne udføre. De blev ofte lavet af fyrretræ af høj kvalitet. Derfor er der også mange, der vælger at renovere trapper i ældre huse, da det er et flot håndværk. I dag er trapper sjældent udelukkende fremstillet af træ, da man i dag også bruger metal. Ofte er trin lavet af hårdt træ, mens gelændere og vanger er fremstillet af stål. Når du skal vælge en ny trappe, træsort og behandling, er det derfor også en god ide at tænke over vedligeholdelse, da trapper hver dag udsættes for meget slid ligesom dit gulv. Eksempelvis er nogle træsorter mere hårdføre end andre, ligesom materialer som stål næsten ikke kræver vedligeholdelse. Med den rette vedligeholdelse kan en trappe holde i lige så lang tid som huset.