Hytter

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Pavillon eller bjælkehytte?

Om du skal have en pavillon eller hytte kommer helt an på formålet og dine behov. Du bør også have din grund og dit eksisterende hus med i tankerne, når du vælger hvilken type, som du gerne vil have. Med en pavillon kan du nyde sommeren – også selvom det regner eller blæser en smule. En pavilion kan nemlig give dejligt med læ og skærme for vind og vejr. På den måde kan du nyde vejret udendørs i det tidlige forår, eller på en blæsende sommerdag, hvor solen skinner. På bagende sommerdage, eller når solens stråler står skarpt, kan en pavillion også afskærme for solen stråler, så du kan nyde vejret i skyggen. Med en pavillon kan du ubekymret invitere gæster til middag i haven om sommeren, da I let kan sidde i ly, hvis der skulle komme en byge eller når duggen falder på om aftenen.

En hytte kan bruges til mange formål. Eksempelvis kan den fungere som gæstehytte, når du har brug for et ekstra værelse eller hjemmekontor. En hytte placeres i mange tilfælde i forlængelse af huset, hvis den skal bruges til værelse eller kontor. Desuden er det vigtigt, at den harmonerer med huset og udearealet. Skal den bruges som gæstehytte, er en rigtig bjælkehytte charmerende og det er en god idé, at tænke på placeringen af hytten. Skal det fungere sammen med de øvrige omgivelser og huset som fællesareal, eller skal det placeres mere privat? Du bør også altid være opmærksom på, at du overholder gældende byggeregler, når du vælger at opføre en hytte eller en stor pavillon.

Overhold gældende byggeregler for hytter og pavilloner

Skal du bygge en pavillon eller bjælkehytte er der forskellige regler, som du bør tage højde for. Det kan være vanskeligt at definere reglerne, da de afhænger af det konkrete byggeri og anvendelsen. Derfor er det altid en god ide at henvende sig til en fagperson, hvis du er i tvivl. Det kan også være du gerne vil sikre dig, at den er omfattet af din forsikring, hvis den bruges til beboelse. Selvom der kan være planlægning forbundet med opførslen af en pavillon eller hytte, vil du have glæde af den i mange år frem.

Som udgangspunkt behøver du ikke søge tilladelse til en pavilion, så længe den ikke regnes som et beboelsesareal. Desuden bør en pavillon som udgangspunkt placeres med 2,5 meters skel til mod naboen eller en sti. Du bør også tænke over højden på din pavillon. Som hovedregel må bygningens højde ikke overstige 1,4 meter x afstanden til skel. Hvor stor din pavillon er, og om den kan flyttes eller står fast, har også indflydelse på, om du skal overholde specifikke regler.

Med en hytte kan der være flere regler du skal overholde, hvis den betragtes som en udvidelse af huset og skal anvendes til ophold. Det kan derfor være, at du i nogle tilfælde bør søge om byggetilladelse. Nogle af vores bjælkehytter er også velegnede som små sommerhuse, og her bør du også sørge for, at de overholder gældende regler, når de opføres. Er du i tvivl, bør du altid kontakte en fagperson. Du kan også kontakte en af vores butikker eller kundeservice for yderligere hjælp og vejledning om vores udvalg af hytter og pavilloner.