Cylindere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Derfor skal du bruge cylindre til din lås

Hos Silvan finder du altid et stort udvalg af låse til døre. Her på siden finder du vores udvalg af cylindre og låsesæt til alt fra vinduer og døre til postkasser og hængelåse. En cylinder er den del af låsen, hvor nøglen føres ind. En cylinder er kodet, hvilket vil sige, at den indeholder en kode for, om nøglen passer. Mange låse er i dag både bore- og dirkefri. Det gør låsen særdeles svær at få op og bryde ind af. En låsecylinder er derfor også en af de mest brugte låse, når det kommer til at sikre hjemmet mod indbrud og ubudne gæster.

Låsecylindre bruges i dag til alt fra yderdøre og haveskure til postkasser og vindueslåse. Der er i dag ingen krav til, hvilke slags låsecylindre der skal være i et hus. Dog kan forsikringsselskaber stille specifikke krav til låsene i hjemmet. Dermed kan det være en god idé at undersøge disse krav, før du investerer i låse til hjemmet, så forsikringsselskabet også kan godkende dine låse. Hvis du gerne vil have et endnu mere sikkert hjem, kan du se i vores udvalg af alarmsystemer. Med både låse og et alarmsystem kan du sikre dit hus så godt som muligt.

Sådan vælger du en cylinderlås

Der findes mange forskellige cylindre til låse. Du kan få låsecylindre til både døre, vinduer og postkasser. Der findes også hængelåse med cylinderlåse. Den er god til eksempelvis skure, skabe og kasser, som du vil holde forsvarligt lukket. Når du vælger en ny cylinderlås, er det vigtigt at tænke på, hvor den skal placeres. Skal cylinderlåsen sidde i en yderdør, på garagen eller postkasse, kan det f.eks. være en god idé med en cylinder, der har en høj dirkesikkerhed. Mange cylinderlåse er også borebeskyttede. Denne type lås er særligt god til hjemmet, når du vil sikre dig mod indbrud.

Alle cylindre er kodede. Det betyder også, at nøglen til låsen er kodet. Nogle nøgler er også sikret imod kopiering. Disse er særligt gode til de steder, hvor du låser værdifulde genstande inde. Derudover kan det være en god idé at købe et låsesæt, hvor du får flere cylindre og hængelås med i samme køb. På denne måde har du kun brug for at have styr på en enkelt nøgle, som passer til mange forskellige låse. Vi forhandler også kombisæt, hvor der medfølger dørgreb til låsecylinderen. Du kan også købe en cylinderforlænger, hvis det er nødvendigt.

Hvordan skifter du en låsecylinder?

Du kan godt selv skifte en cylinderlås. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at det selvfølgelig skal gøres korrekt, så sikkerheden er helt i orden, og derfor kan det godt være lidt kompliceret. Heldigvis har vi lavet en videoguide, som viser dig, hvordan du kan skifte en lås i en hoveddør. Ud over låsecylinder skal du også huske knækskruer, vrider, skruer, afstandsstykke, cylinderring og medbringer. Du skal også bruge værktøj som bidetang, skruetrækker, tommestok, nedstryger og skruemaskine. Du kan herunder se vores trin-for-trin-guide, så du kan komme i gang med at skifte låsecylinderen selv.Få kopieret dine nøgler og omlagt din lås hos Silvan

Vil du gerne have flere kopier af en nøgle? Eller vil du gerne omlægge en lås, så flere låse passer til én nøgle? Så kan du med fordel gøre brug af Silvans nøgleservice. Det kan f.eks. være, at flere familiemedlemmer har brug for en nøgle til en bolig. Det kan også være, at du har fået en lejer, som har behov for en ekstra nøgle. Uanset hvad kan du gøre brug af Silvans nøgleservice. Hvis du skal have omlagt din lås, skal du huske at tage cylinderen med til Silvan-butikken. Du kan læse mere om vilkår på siden med nøgleservice.