Cylindere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Derfor skal du bruge cylindere til din lås

Hos Silvan finder du altid et stort udvalg af låse til døre. Her på siden finder du vores udvalg af cylindere og låsesæt til alt fra vinduer og døre til postkasser og hængelåse.
Brug Rukos beregner til at finde skruer og cylinderringe i den rigtige størrelse.

En cylinder, er den del af låsen, hvor nøglen føres ind. Et cylinder er kodet, hvilket vil sige, at den indeholder en kode for om nøglen passer. Mange cylinderlåse er i dag både bore- og dirkefri. Det gør låsen særdeles svær at få op og bryde ind af. En cylinderlås er derfor også en af de mest brugte låse, når det kommer til at sikre hjemmet mod indbrud og ubudne gæster. Cylinderlåse bruges i dag til alt fra yderdøre og haveskure til postkasser og vindueslåse.  

Der er i dag ingen krav til hvilke slags låse, elle cylindere, der skal være i et hus. Skal du have forsikringen til at dække eventuelle indbrud, er det dog vigtigt at dit hus er forsvarligt lukket og låst. Det gælder både døre og vinduer. I nogle tilfælde stilles der også mere specifikke krav fra forsikringsselskaber til låse, cylindere og alarmer. Derfor kan det også være en god ide, at undersøge disse krav, når du skal sætte en ny cylinderlås i døren.

Sådan vælger du en cylinderlås

Der findes mange forskellige cylindere til låse. Du kan få cylinderlåse til både døre, vinduer og postkasser. Der findes også hængelåse med cylinderlås. Den er god til eksempelvis skure, skabe og kasser, som du vil holde forsvarligt lukket.  Når du vælger en ny cylinderlås, er det vigtigt at tænke på, hvor den skal placeres, og stille krav til låsen. Skal cylinderlåsen sidde i en yderdør, på garagen eller postkassen, kan det eksempelvis være en god ide med et cylinder, der har en høj dirkesikkerhed. Mange cylinderlåse er også borebeskyttet. Disse type låse er særligt gode til hjemmet, når du vil sikre dig mod indbrud. 

Alle cylindere er kodet. Det betyder også, at nøglen til låsen er kodet. Nogle nøgler er også sikret mod kopiering. Disse er særligt gode, til de steder hvor du låser værdifulde genstande inde.