Hængelåse

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Se vores store udvalg af hængelåse

Silvan har et stort udvalg af hængelåse, som du kan bruge til at aflåse et skur, depotrum, klædeskab i fitnesscenteret, skabe og mange andre rum. Hængelåse findes i dag i mange varianter – både når det kommer til låsetype, sikringsgrad, størrelse og holdbarhed. Heldigvis kan du hos Silvan finde et stort udvalg af hængelåse i alle prisklasser, som passer til de fleste behov. Hos Silvan kan du bestille varen online, eller du kan besøge din lokale Silvan og se udvalget af hængelåse. Du kan under det enkelte produkt se, hvilke Silvan-butikker som har varen på lager.

Få kopieret dine nøgler og omlagt dine låse hos Silvan

Har du brug for at få kopieret en nøgle – eksempelvis til en hængelås eller hoveddør? Så kan du hos Silvan få kopieret dine nøgler. Det er dog ikke alle typer af nøgler, som vi kopierer. Du kan læse mere om vilkår og nøgletyper på vores side om nøgleservice. Ligesom du kan få dine nøgler kopieret hos Silvan, kan du også få omlagt dine låse. Fordelen ved omlægning af låse er, at du kan bruge samme nøgle til flere forskellige låse. På siden med nøgleservice kan du læse mere om, hvilke typer af låsecylindre der kan omlægges.

Hvilken hængelås skal du vælge?

Du bør vælge hængelås ud fra, hvor du skal bruge den. Hvis du skal bruge den til at låse dyre værdigenstande ind, skal du helst gå efter en stærk og robust hængelås. Det kan være en lås med hærdet stål, som er svær at bryde op. Skal du f.eks. bruge den til aflåsning af et skur med dyrt værktøj eller cykler, har din forsikring måske nogle krav til hængelåsen. I så fald er det en god idé at kontakte forsikringen for at høre, hvilke krav de eventuelt har til hængelåsen. På nogle af vores låse er der oplyst en sikkerhedsgrad, som kan være relevant for forsikringsselskabet.

Hængelås til udendørs

I tilfælde af at du skal bruge en lås til udendørs brug, bør du vælge en hængelås, som er modstandsdygtig over for vind og vejr. Hvis hængelåsen ikke er lavet til udendørs brug, vil den hurtigt ruste. Det kan gøre hængelåsen mere skrøbelig, så den er nemmere at bryde op. Låsecylinderen kan også ruste fast, så den er helt umuligt at åbne. Du kan læse mere under det enkelte produkt, hvor det typisk vil være oplyst, om den er egnet til udendørs brug. Skal hængelåsen bruges til at aflåse et skur med værdigenstande, skal du også huske at tage højde for styrken på låsen.

Hængelås med kode

Hvis du gerne vil undgå at holde styr på nøglerne til hængelåsene, kan du overveje hængelåse med kode. Med en kodelås skal du stille en kode på siden af hængelåsen, som du efterfølgende kan åbne låsen med. Det er også nemmere for andre at åbne låsen, da de bare har brug for koden for at åbne den. Vi har kodelåse med enten 3 eller 4 cifre. Det er klart, at 4 cifre er den mest sikre løsning, da der er flere kombinationer – dog er der stadig en god sikkerhed i den trecifrede kodelås. Ligesom alle andre hængelåse har kodelåsene forskellige sikkerhedsniveauer, så du kan finde en, der passer til dine behov.

Bluetooth hængelås

En moderne og smart form for lås er en Bluetooth hængelås. Du kan bruge din mobil til at åbne låsen, som bliver aktiveret via Bluetooth. Stort set alle smartphones har i dag Bluetooth, så det burde være muligt at bruge din mobil til at åbne den. Du kan også via din mobil styre, hvilke folk som har adgang til låsen. På mobilen kan du også holde øje med batteriniveau og anden data. Der skal installeres en app, hvilket du kan læse mere om under det enkelte produkt. Der findes Bluetooth hængelåse til både inden- og udendørs brug.

Hvad skal du være opmærksom på i forhold til hængelåse?

Det er vigtigt at vedligeholde hængelåse - især hvis de bruges udendørs, så kan regn og kulde gøre, at låsecylinderen kan ruste fast. Derfor er det en god idé løbende at påføre låseolie eller låsespray i cylinderen. Hos Silvan kan du finde flere forskellige låsespray, som du kan bruge i en hængelås. Hængelåsen skal smøres ca. hver 6. måned for at undgå, at den ruster fast. I øvrigt forhandler vi også andre typer af låse hos Silvan. Du kan bl.a. finde cykellåse med kode eller nøgle, som du kan bruge til at aflåse en cykel eller knallert.

Cylindre og hængelåse i en pakke med samme nøgler

En smart løsning, hvis du gerne vil holde styre på så få nøgler som muligt, er at købe cylindre og hængelåse med samme type nøgle. Det kan f.eks. være, at du har et skur, som flere skal have adgang til, hvor det vil være meget nemmere at have samme type nøgle som til hoveddøren. I vores låsecylindre kan du finde et stort udvalg af nøgler, cylindre og hængelåse i en fælles pakke. Det er ofte stærke hængelåse, som passer til udendørs brug. Hvis du er ved at installere nye cylindre, er det altså en overvejelse værd at bruge denne løsning.