Yderdøre

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Det skal du vide om udvendige døre

Udvendige døre tjener to primære formål. Først og fremmest har døren til formål at skabe et trygt og sikkert hjem. For det andet skal den være isoleret og lukke tæt, så du kan holde på varmen og undgå træk. Derudover er udvendige døre også en del af husets æstetiske udtryk, og en del af førstehåndsindtrykket når man træder ind i huset. Derfor er der også forskellige ting at tage højde for, når du skal vælge en udvendig dør. Hvilke materialer skal den være lavet af? Og skal den være med glasindsatser og ruder, så lyset kan komme ind?

Der findes mange forskellige ruder i vores udvalg af udvendige døre. På nogle døre er glasindsatsen placeret højt, så dagslys kan slippe ind, mens nysgerrige blikke holdes ude. På andre udvendige døre er glasindsatsen riflet eller matteret. Andre gangen er den udvendige dør helt tillukket. Det vigtigste er dog, at døren har en godkendt lås. Hvilken isoleringsevnen din dør skal have, afhænger af hvor den placeres. Der er eksempelvis behov for en dør med høj isoleringsevne i huset, hvor du måske ikke behøver isolering i den udvendige dør til skuret i haven.

Hvilken yderdør skal du vælge?

Noget af det første, som du skal undersøge, er, om den udvendige dør skal være højre- eller venstrehængt. Derudover kan du også holde øje med, om døren er udadgående eller indadgående. En anden vigtig overvejelse er naturligvis udseendet på døren. Her forhandler vi hvidmalede døre og døre uden maling i træ. Vi har yderdøre til både det moderne og klassiske hus. Hvis du gerne vil have en særligt designet udvendig dør, kan du se i vores udvalg af døre efter mål. Du kan bl.a. bestille terrassedøre med store glaspartier. Se i udvalget på siden og læs mere om vilkårene for bestilling.

Udhusdør

Som navnet indikerer, så passer udhusdøre til udhuse som redskabsrum, annekser og udestuer. Typisk er udhuse uopvarmede, hvilket betyder, at der skal bruges en særlig type yderdøre. Udhusdøre findes i mange forskellige typer. Nogle udhusdøre har f.eks. en sparkeplade, hvilket er praktisk, hvis du vil bruge din fod til at åbne døren. Du kan finde udhusdøre med vinduer, hvis du gerne vil kunne se ind i udhuset udefra. Hvis du hellere vil holde det indre af udhuset skjult, kan du vælge en udhusdør uden vinduer. Har du en større åbning i udhuset, kan du vælge en dobbeltudhusdør.

Husk også dørgreb og andet tilbehør til yderdøren

En dør uden et greb er ikke så meget værd. Hvis der ikke medfølger et greb til døren, kan du se i vores udvalg af dørgreb, så døren bliver funktionsdygtig. Sørg for at købe et dørgreb, der egner sig til udendørs brug – det er både i forhold til sikkerhed og holdbarhed. Det kan også være, at du har brug for en låsecylinder, hvis den ikke medfølger i købet af døren. Det vil være oplyst i produktbeskrivelsen, hvad der medfølger i købet af døren, men ofte er det nødvendigt at købe dørgreb og låsecylinder ved siden af.

Hvis du køber en ny yderdør, kan det også være smart at få samme nøgle som til de andre døre i huset. I så fald kan du gøre brug af vores nøgleservice, hvor du kan få kopieret dine nøgler. Du kan også få omlagt din lås hos Silvan, så du kun behøver at bruge én nøgle til mange forskellige døre. Du kan læse mere om vilkår for vores nøgleservice, og hvilke låse og nøgler vi servicerer. Har du brug for andre former for tilbehør, kan du se i vores tilbehør til vinduer og døre, hvor du f.eks. kan finde udhæng over døre, dørstoppere og dørspioner.

Sådan vedligeholder du udvendige døre

Det er en god ide at vedligeholde dine udvendige døre. Først og fremmest forlænger du levetiden på dine udvendige døre af træ, når du løbende sørger for at give dem ny maling eller lak. Det er også godt at efterse dørtrin og hængsler. En vedligeholdt dør er også vigtigt for hvordan huset ser ud. En ny dør kan let pifte en slidt facade på huset op og give et helt nyt førstehåndsindtryk af huset.

En af de mest typiske skader på udvendige døre er beskadiget eller løse hængsler. Udvendige døre er nemlig ofte tunge, og derfor kan hængslerne trækkes skæve eller løse. Ofte kan det repareres ved at skrure hængslet fast igen eller rette dem ud. Andre gange kan det være nødvendigt at udskifte dele af døren. Hos Silvan forhandler vi også tilbehør til døre, så du let kan finde de dele, som du mangler.