Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find den helt rigtige belysning med indendørslamper fra Silvan

Lys spiller en stor rolle i at skabe den rigtige, hjemlige stemning. I Silvan har vi derfor et stort udvalg af indendørs lamper til ethvert rum. Skab den helt rigtige stemning i hyggekrogen med en flot gulv- eller bordlampe, få det helt rigtige lys over spisebordet med en pendel eller to, eller montér LED-indbygningspots i loftet under renoveringen – du finder det hele her. Du finder også badeværelseslamper, der er godkendte til vådrum samt væg- og loftslamper og alt, hvad du ellers måtte have brug for af indendørs belysning.

For at få mest ud af dine rum i hjemmet, er det vigtigt at vælge de rigtige indendørs lamper og placere dem rigtigt. Om sommeren tænker vi ikke meget over belysningen i hjemmet, da det simpelthen ikke er nødvendigt. Men i vintermånederne spiller lyset en rigtig stor rolle – både i forhold til udnyttelsen af rummene, og også i forhold til din sundhed. Det er altså vigtigt, at du vælger den rigtige belysning, der passer både til rummet og til den funktion, lyset skal have – på den måde får du mest ud af dine rum, så du kan udnytte dem optimalt hen over vinteren.

Hvilke typer af lys findes der?

Der findes mange former for lys og lamper. Herunder kan du læse mere om, hvilke typer der findes, hvad deres egenskaber er, og hvor de som oftest bruges.

Spredt, diffust lys:

  • Egenskaber: Diffust og spredt lys bruges til generel belysning af rum – altså ikke retningsbestemt belysning.
  • Type: Lamper, der som oftest bruges til generel belysning er lofts- og væglamper med gennemsigtige skærme af f.eks. klart glas, frosted glas eller lyst, løst-vævet stof.

Koncentreret, retningsbestemt lys:

  • Egenskaber: Retningsbestemt lys bruges ofte ved skrivebordet, hvor der skal særlig fokus papirer, gnstande eller andet, du arbejder med.
  • Type: Koncentreret og retningsbestemt lys kommer som oftest fra spotlamper med en smal, lukket skærm – det kan f.eks. være en bord- eller væglampe.

Opadrettet lys:

  • Egenskaber: Opadrettet lys kan bruges som supplerende belysning eller til at give effekter i rummet.
  • Type: For at få opadrettet lys findes der både væglamper, der vender opad samt pendler, der er udformet således, at den lyser opad. Og for at opnå lyseffekter kan du montere LED-strips.

Nedadrettet lys:

  • Egenskaber: Nedadrettet lys bruges gerne som hyggebelysning, eller som læsebelysning i et hjørne eller ved sengen.
  • Type: For at få nedadrettet og hyggeligt lys er nogle væg- og gulvlamper eller lamper med lukket skærm særligt velegnede.

Skab et hyggehjørne med bordlamper, væglamper og gulvlamper

Bord-, væg- og gulvlamper er hver især med til at skabe den helt rigtige stemning i et rum. De er ideelle som stemningsgivere i hjørnet, hvis du blot vil have et svagt lys, når mørket falder på – enten på bordet eller reolen, på væggen eller på gulvet. Hvilken type du skal vælge, afhænger naturligvis af dit behov og din indretning.

Bordlamper

Bordlamper kan mange ting. Hvis du har brug for en skrivebordslampe til hjemmekontoret, læselys til hjørnet i stuen eller noget helt tredje, finder du den eller det her. Bordlamper er med til at skabe en rigtig hyggelig stemning samtidig med, at de kan give et rigtig godt arbejdslys. I Silvan finder du flotte og praktiske bordlamper fra mærker såsom Nordlux, Halo Design og Eglo i mange forskellige designs – der er altså rig mulighed for at finde netop den model, der passer til dit behov.

Væglamper

Væglamper fås i et hav af designs, der hver især gør dem ideelle til forskellige formål. Brug dem f.eks. som læselys ved sengen, eller som dekorativ belysning i entreen. De er også ideelle som ekstra belysning over et spejl, eller som fokuslys på et specifikt møbel eller kunstværk i hjemmet – mulighederne er mange. De fleste kommer med en smallere skærm, der giver et retningsbestemt lys. Men du kan også få nogle, der er mere åbne, hvor lyset kan sprede sig rundt i hele rummet.

Gulvlamper

Gulvlamper ― også kendt som standerlamper ― er ideelle som hyggebelysning eller som læselys ved siden af sofaen og lænestolen. De fås i et utal af designs – nogle med to lyskilder, en opadrettet og en nedadrettet. Nogle er justérbare i stangen, hvor andre står, som de er. I vores sortiment finder du gulvlamper i klassisk og tidløst design, og også i en trendy, minimalistisk stil. Så uanset om du har brug for fokuseret og retningsbestemt lys eller mere spredt eller opadrettet lys, finder du et stort udvalg af standerlamper her.

Pendler og loftlamper – dekorativ og praktisk belysning

Vi kommer ikke udenom pendler og loftslamper i hjemmet. For nogle er lamper blot en praktisk ting, der skal til for at kunne se noget, når mørket falder på. For andre er det en stor del af indretningen, og den helt rigtige lampe gør hele forskellen – begge dele kan være rigtige og uanset, hvilken holdning du har, finder du en lampe, der passer til dit behov i Silvan. Pendler og loftslamper opfylder forskellige behov, men begge er typisk at finde i langt de fleste hjem. Læs mere om vores udvalg af begge typer herunder.

Pendel-lamper

Pendel-lamper er som regel en fast del af den indendørs belysning i langt de fleste hjem – og det er der flere grunde til. Pendler kan nemlig bruges flere steder, særligt bliver de brugt over spisebordet eller køkkenbordet. I Silvan finder du et stort udvalg af pendler fra kvalitetsmærker såsom Nordlux, Halo Design og Eglo. Uanset om du leder efter en langbordspendel, glaspendel eller blot et pendelophæng med lampefatninger hængende ned fra, finder du det her.

Ønsker du en pendel, der lyser hele rummet op, kan du med fordel gå efter en med en klar skærm, hvor lyset slipper igennem, eller en langbordspendel med fatninger til dekorationspærer. Hvis du derimod er på udkig efter mere retningsbestemt, nedadgående lys, bør du se efter en pendel med en smallere skærm af f.eks. metal. Du kan også få pendler med en åben skærm med mønster. De giver en flot effekt på lofter og vægge omkring den, når du tænder lyset. Og mangler du bare en god klassisk rispapirlampe til børneværelset, finder du naturligvis også det.

Loftlamper

Loftslamper ― kendt som plafonder ― er en uundværlig del af den indendørs belysning. En plafond er en ideel løsning der, hvor du ikke har mulighed eller behov for en lampe, der hænger ned fra loftet. I Silvan finder du et stort udvalg af loftslamper og plafonder. Mange er enkle i designet med kun en tynd ramme i enten hvid, sort eller stål. Deres enkle design gør, at man ofte slet ikke lægger mærke til, at de sidder på loftet. Hvis du ønsker lidt kontrast til et hvidt loft, kan du dog med fordel vælge en plafond med sort kant. Den skaber lidt kontrast og fungerer som en dekorativ tilføjelse til indretningen.

Mange af vores plafond-loftslamper kommer med en indbygget LED-pære. Det vil sige, at du ikke kan skifte pæren løbende. Dog har LED-pæren som oftest en utrolig lang levetid, så det aldrig bliver nødvendigt at udskifte pæren, inden du får lyst til i stedet at udskifte lampen. Du finder naturligvis også loftslamper med helt almindelig E27-fatning, hvor du selv kan vælge den pære, du vil have i. Der er altså lidt for enhver smag, når det kommer til udvalget af plafonder til loftet.

Lysskinner og lysarmaturer i høj kvalitet

Lysskinner og lysarmaturer er begge praktiske belysningsløsninger til enhver bolig. Lysskinner giver dig en fleksibel løsning, hvor du selv kan rykke dine lamper efter behov på skinnen. De er særligt velegnede over spisebordet, hvor du så kan rykke lamperne, hvis du f.eks. udvider bordets længde med tillægsplader. Lysarmaturer giver dig et kraftigt lys, der er ideelt at arbejde under. Derfor bruges de ofte i køkkener, værksteder og lignende. Læs mere om vores forskellige lysskinner og lysarmaturer herunder.

Lysskinner

Med lysskinner får du høj fleksibilitet. I Silvan fører vi det populære Halo Design Track-skinnesystem, der er helt ideelt til spisebordsbelysning. Med det kan du sammensætte lysskinnesystemet helt som du ønsker og har behov for. Du kan samle flere skinner til én lang, eller koble flere sammen i en vinkel med det smarte X-stykke. Skinnesystemet fås i sort og hvidt, og du kan vælge mellem flere forskellige lampespots, som du kan montere i skinnen. Derudover kan du købe løse pendeladaptorer, hvori du kan montere dine egne lamper ved blot at fæstne ledningen i adaptoren. Der er altså rig mulighed for at få netop den løsning, du har brug for.

Lysarmaturer og LED-strips

Lysarmaturer er en utrolig praktisk løsning til den indendørs belysning. De fås i mange afskygninger og kan bruges lige så mange forskellige steder – og så giver de et godt, kraftigt lys. I Silvan finder du lysarmaturer, der kan bruges i stort set alle rum, lige fra køkken, badeværelse, bryggers og gangarealer til udehuse, garager og værksteder. Nogle af modellerne er endda IP65-klassificeret, så de kan anvendes udendørs. Armaturer er særligt velegnede i f.eks. køkken og badeværelse, da selve lyskilden er skærmet af plastarmaturet, så hverken mados eller fugt trænger ind til lysstofrøret eller LED-lyskilden. Også LED-armaturer kan du finde i vores sortiment, som kan bruges både som rumbelysning og også som belysning under skabe og lignende.

Hvis du er på udkig efter LED-strips ― eller LED-bånd, som de også kaldes ― finder du dem også her. Uanset om du leder efter en enkel LED-strip, der bare kan lyse hvidt, eller en mere festlig løsning ― såsom en LED-strip, der kan lyse med op til 16 millioner forskellige farver ― finder du den her. Vores LED-bånd fås i længder fra 2-5 meter. LED-strips er særligt velegnede under skabe, bordplader og evt. hylder for at skabe enten lidt ekstra belysning, eller for at give nogle flotte effekter – og dem med farver er jo næsten uundværlige, hvis du har en hjemmebar i kælderen eller lignende.

Få skarpt og klart lys med indbygningsspots og spotlamper

Indbygningsspots og spotlamper er ideelle som belysning flere steder i hjemmet. Fælles for begge typer er, at de giver et skarpt og klart lys, der er velegnet både i køkkenet, gangen, som belysning af garderoben og mange flere steder. I Silvan finder du et komplet udvalg af både indbygningsspots og spotlamper i høj kvalitet.

Indbygningsspots

Indbygningsspots til loftet er blevet en populær måde at oplyse hjemmet på – og det er der da også gode grunde til. De diskrete spots i loftet giver et rigtig godt lys, og så lægger man ikke mærke til dem på samme måde som traditionelle loftslamper. I vores sortiment finder du flere forskellige typer af indbygningsspots – nogle er vipbare, så du kan pege dem i den retning, du ønsker. Andre er dæmpbare, så du kan skabe den helt rigtige stemning. Fælles for dem alle er, at de er med LED-pærer og som minimum ligger i energiklasse A+. Derudover finder du typer i både hvid, sort og børstet stål – du finder altså indbygningsspots til ethvert behov.

Spotlamper

Spotlamper til loft og væg er en rigtig god måde at få belyst et rum på. I Silvan finder du et stort udvalg af forskellige spotlamper fra mærker såsom Philips, Nordlux og Eglo. Uanset om du leder efter en enkelt spotlampe, eller en skinne med flere spots, finder du det her. De fås i et hav af designs – både i sort, hvid og stål, på skinner, på en rondel eller med flere spots i en firkant. Langt de fleste at vores spotlamper er beregnet til LED-pærer, så du får en både effektiv, besparende og miljøvenlig løsning. Det smarte ved spotlamper er, at du kan dreje lamperne til stort set alle sider, så du kan lyse hele entreen, garderoben eller soveværelset op.

Få mest ud af badeværelset med badeværelseslamper

Det er vigtigt med et godt lys på badeværelset. Man bruger faktisk en del tid på badeværelset, og så skal det naturligvis være et rart sted at være, og her kommer belysningen ind i billedet. I Silvan finder du flere forskellige lamper, der er godkendt til brug i badeværelset. Badeværelseslamper skal som minimum have IP44, så de tåler damp og vandstænk. Vær opmærksom på, at der er forskellige regler for IP-klasse, alt afhængigt af hvor i badeværelset, du skal bruge lampen. Det er dit ansvar at sikre, at den valgte lampe må bruges i badeværelset.

I vores sortiment af badeværelseslamper finder du stilrene vægmonterede lamper i enkelt, skandinavisk design. De er ideelle at montere over spejlet i badeværelset, så du får et godt lys – det er særlig vigtigt, hvis der skulle være brug for at lægge make-up eller trimme skægget, så du kan få styr på alle detaljer. Nogle modeller kan endda monteres direkte på spejlet, så du slipper for at bore huller i væggen. Alle vores badeværelseslamper er med LED-pærer, så du kan få en god og kraftig belysning på badeværelset uden at skulle gå på kompromis med energiforbruget og miljøet.