Havelamper & bedlamper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Lys dine uderum op med flotte havelamper

I takt med at vi benytter haven mere og mere som et opholdsrum, har vi også fået mere fokus på belysningen i haven. Der findes flere forskellige måder at bruge lys på i haven – f.eks. til at oplyse indkørslen, terrassen, bede og meget mere. Du kan skabe et utroligt indbydende uderum ved at bruge lys og lamper aktivt i din haveindretning. Af havelamper findes der både bedlamper, standerlamper og solcellelamper, der hver især giver dig forskellige muligheder for belysning. De fås også i mange forskellige designs, så du kan vælge den type, der passer bedst – både til dit uderum og din bolig.

Hvis du er mere til smart-belysning, hvor du kan kontrollere det hele fra din smartphone, er det værd at tage et kig på vores udvalg af Philips Hue-udendørsbelysning. Hvis du gerne vil gøre din eksisterende udendørsbelysning mere smart og brugervenlig, kan du også vælge at montere en bevægelsessensor. På den måde tænder lyset automatisk, når du bevæger dig rundt ude i haven, i indkørslen, eller hvor du nu har dine havelamper installeret.

OBS: Husk, at du skal have en autoriseret elinstallatør til at installere dine udendørslamper. Du må kun selv installere solcellelamper og lavvolts-havelamper, der kommer i et færdigt sæt og klar til tilslutning.

Skab flotte effekter med bedlamper

Et bed behøver ikke kun være prydet med blomster. Du kan også placere bedlamper rundt i haven, der bliver elegant kamufleret mellem blomsterne i bedene. Der findes flere forskellige slags bedlamper, der hver især kan lidt forskelligt. Hvis du gerne vil sætte særligt fokus på et flot træ i haven, er spotlights på spyd en supergod løsning. Du kan sætte dem stort set hvor som helst i bedet eller i plænen – så længe du kan trykke spyddet i jorden. Du kan som oftest vinkle og dreje lyskeglen, så den lyser derhen, hvor du ønsker. Det skaber en rigtig smuk effekt at oplyse et træ nedefra, samtidigt med, at det lyser haven op på en elegant måde.

Du kan også bruge bedlamper som en del af den generelle belysning i din have. Sæt dem f.eks. langs en havegang, så den bliver flot markeret – og brug dem evt. sammen med standerlamper udendørs, så du også får lys ned på selve gangstien, da bedlamper som oftest har opadrettet lys. Afdæmpet lys hele vejen langs dine bede skaber også en indbydende stemning, der bare inviterer til hyggelige stunder i haven, selv efter mørket begynder at lægge sig. Og hvis du har en vandsten eller en anden form for vandinstallation i haven, er udendørs spotlights også ideelle. Lad lyset falde på vandinstallationen, og lad den blive midtpunktet i haven om aftenen.

Byd varmt velkommen med belysning i indkørslen

Der er næsten ikke noget bedre end en flot oplyst indkørsel. Det skaber en både hyggelig og elegant stemning – og så er det da bare rart at blive budt velkommen med et varmt lys, så du kan se, hvor du både kører og går, når det er mørkt. Også i indkørslen kan du gøre brug af forskellige typer af havelamper. Standerlamper er ofte brugt i indkørsler, da de giver et godt, retningsbestemt lys ned mod selve køreunderlaget. Her findes der igen flere designs, så du kan vælge en type og stil, der passer til din bolig og din stil. Hvis du har en mur langs indkørslen, kan du også sagtens bruge udendørs væglamper.

Ved indkørslen giver det rigtig god mening at installere en bevægelsessensor sammen med dine lamper. Så tænder lyset så snart du triller ind i indkørslen, og slukker igen, lidt efter du er kommet indenfor. Hvis du vælger belysning, der ikke har integrerede lyskilder, anbefaler vi, at du vælger LED-pærer til din udendørs belysning – især når der er sensor på. Til forskel fra sparepærer, tænder LED-pærer nemlig på fuld styrke med det samme, også når det er koldt. Og så bruger de heller ikke meget energi, så de er ovenikøbet både miljø- og energivenlige.

Slip for ledninger og spar på energien med solcellelamper

Har du ikke rigtig lyst til at skulle have trukket ledninger rundt i haven? Og vil du gerne selv installere din udendørs belysning? Så skal du se nærmere på solcellelamper. Det er en af de få typer, du gerne selv må installere udendørs. De kræver nemlig hverken ledning eller tilslutning. Du skal blot finde den rigtige type og den helt rigtige placering, så er du godt på vej. En anden fordel ved solcellelamper i haven er, at du sparer på elregningen. De bruger netop kun den energi, de samler sammen fra solen.

Ulempen ved solcellelamper er naturligvis, at de ikke virker så godt, når der er overskyet i flere dage. Det er derfor en god idé at bruge dem som supplerende belysning sammen med andre former for have- og bedlamper. Der er dog mange steder, hvor de er ideelle at bruge. Det kan f.eks. være rundt ved terrassen – enten i blomsterkrukker eller i jorden langs kanten af terrassen. Du kan også sætte dem langs små gangstier i haven, så du bliver ledt sikkert på vej, når mørket falder på. De giver som oftest et rigtigt hyggeligt lys, der skaber et stemningsfuldt uderum, hvor man har lyst til at være.