Klar til festival?

Alt til din festival

Vi kommer ikke udenom det, festivalsæsonen kan noget helt specielt. I Danmark er vi vilde med at gå på festivaler – og det er i al slags vejr. Vi kommer naturligvis heller ikke udenom, at en festival kræver en hel del udstyr. Men det kan ind imellem være svært at huske, hvad man alt skal have med. Og der er ikke noget værre, end at stå på en festival og finde ud af, at man glemt noget essentielt udstyr. Derfor har vi her på siden samlet noget af alt det grej, som med garanti gør din festivaloplevelse til en succes. Vi har både ”must-haves”, sjove spil og festivalgøgl, der lige giver dig dét ekstra til turen. Så ta’ et kig og bliv godt klædt på til dette års festivalsæson. 

Hvad skal jeg have med på festival?

Du kan nemt komme til at pakke for meget, når du skal afsted på festival. Men du kan dog også nemt komme til at pakke for lidt. Og så er du på den, når du først er kommet afsted. Vi har derfor samlet en liste herunder med det, der er mest nødvendigt. Det, der er godt at have med, og det, der gør det hele lidt sjovere.

Hvilket telt skal jeg vælge?

Et telt er en nødvendighed, medmindre du ønsker at sove under åben himmel. I SILVAN har vi et stort udvalg af telte i mange forskellige størrelser. Så vi har med garanti et telt, der passer til dine behov. Når du vælger telt, skal du overveje antallet af personer og højden.

Personer

På mange telte står der ofte beskrevet, om det er et 1-2 personers telt, 3-4 personers telt m.m. Det kan være en smule forvirrende. Men en god tommelfingerregel er at gå efter førstnævnte tal. Det giver mere plads til både tasker, liggeunderlag, drikkevarer osv. Det sidstnævnte tal er muligt at opnå, men I kommer til at ligge meget tæt.

Højde

Det er vigtigt at kigge på højden af teltet. I de fleste større telte har en ståhøjde, som kan være en fordel, hvis det regner på pladsen, og du ønsker at sidde i tørvejr. De fleste mindre telte har en siddehøjde, som kan være fint, hvis du bare skal overnatte i teltet. Og vejret ellers er godt til at være udenfor.

I SILVAN finder du et stort udvalg af telte – vi har det hele til din festivaltur. Se vores udvalg af telte her.   

Tilbehør til telte

Det danske vejr kan være lunefuldt og svært at stole på. Selvom det er sommer og festival, kan der desværre godt komme regn og blæst. Og det kan derfor være en god ide at sikre teltet, så du ikke vågner op i en vandpyt et andet sted på pladsen. Du kan sikre teltet ved at slå pløkker i, og til det er det godt med en gummihammer. Du kan også beskytte dig mod regn ved at lægge en presenning under teltet. Så regnen får sværere ved at trænge ind.

Sovepose og luftmadras

Ingen festival uden sovepose og luftmadras. I SILVAN finder du soveposer i mange forskellige størrelser og kvaliteter. Skal soveposen blot bruges på festival om sommeren, kan du måske nøjes med én af vores billige soveposer. Vil du have en sovepose, du kan bruge hele året rundt, er det en god idé at investere i en sovepose, som har en bedre kvalitet af foring, så du kan holde varmen.

Hvis du vil slippe for at ligge på jorden, er det en god idé at købe en luftmadras. Vi har luftmadrasser både til én og to personer. Vores luftmadrasser kan både pustes op med en manuel pumpe eller elektrisk pumpe. Før du pumper luftmadrassen op, bør du undersøge, om der er sten eller andre ujævnheder på underlaget, der kan gøre din liggekomfort ringere. Du bør også være opmærksom på, hvor meget du pumper din luftmadras, da den hverken bør være for hård eller for blød. En god tommelfingerregel er, at du skal kunne presse din finger 2,5 cm ned i madrassen.

Underholdning: Badedyr, badebassiner, badebolde og spil

Hos SILVAN finder du et stort udvalg af badedyr, badebassiner, badebolde, havespil og meget andet, som kan gøre oplevelsen sjovere på festivalpladsen.

Med forskellige havespil kan I tage en pause fra musikken og spille kongespil, kroket, stigegolf eller stangtennis. Med en pool kan du tage en kold dukkert i det varme vejr. Badebassinet kan også bruges til at nedkøle drikkevarer, hvis du ikke har adgang til en køleboks.

Vil du tiltrække opmærksomhed eller blot have ekstra legetøj til badningen, kan du medbringe en luftmadras i flotte farver og med motiver som f.eks. en is, pizza eller ananas. En badebold kan også være god at have med, og den kan også nemt bruges, selvom du ikke har adgang til vand.

Alt det andet, der kan være godt at have med

Udover de nødvendige ting som telt, sovepose og luftmadras er der mange andre ting, som du med fordel kan medbringe for at gøre din oplevelse på festivalen endnu bedre.

 • Med en festivalstol kan du sidde godt og behageligt, og mange af vores stole har holder til drikkevarer
 • En køleboks sikrer, at du kan holde dine drikkevarer kolde. Vi har både en elektrisk køleboks og en almindelig køleboks, hvor du skal bruge fryseelementer for at holde mad, drikkevarer og lign. kolde
 • Ørepropper og høreværn er gode, hvis du vil sove godt om natten. Eller passe på dine ører under koncerterne
 • En pavillon eller parasol kan være dejlig, hvis det regner, eller du bare gerne vil have skygge for solen
 • Det kan hurtigt blive tungt at transportere de mange ting til festivalpladsen, selvom du har pakket fornuftigt. Derfor kan det være en god idé med en trækvogn eller en bagagevogn, så transporten bliver nemmere
 • Vil du gerne passe på dit telt eller andre værdigenstande kan det være smart med en lås
 • Har du ikke adgang til strøm på pladsen, kan du bruge en powerbank til at oplade mobil og lign.
 • Gaffatape er også altid godt at have med! Det kan bruges, hvis telt, luftmadras, stol, pavillon eller lign. går i stykker og skal have en hurtig reparation

Hvordan slår jeg et telt op?

Alle telte fra SILVAN er hurtige og nemme at slå op. Alligevel kan man godt blive lidt i tvivl om, hvordan man gør. Derfor har vi på SILVANs Instagram - @silvan.dk – lavet en guide, hvor du kan se, hvordan du slår et telt op.

Hvilke festivaler findes der i Danmark?

I Danmark kan du finde en festival, uanset hvilken musikgenre du er til. Festivalerne er spredt ud over det meste af sommeren, så du kan nemt nå mange forskellige, hvis du ellers har penge til det.

I starten af juni ligger Jelling Musikfestival, Distortion, Skive Festival og NorthSide. I slutningen af juni kan du opleve Copenhell, Tinderbox og Roskilde Festival. I juli kan du tage på Nibe Festival, Samsø Festival og Bork Havnefestival. Kan du ikke få festival nok, kan du også i august tage på Danmarks Grimmeste Festival og Smukfest/Skanderborgfestival.

Gode festivalråd fra SILVAN

 • Undgå at købe falske billetter. Køb kun ved officielle billetsalg eller fra personer, som du kender. Lyder tilbuddet for godt til at være sandt, er det ofte tilfældet
 • Sørg for at ligge så højt som muligt på pladsen, så du undgår, at vand i tilfælde af regnvejr samler sig omkring dit telt. Det kan også være en god idé at grave en lille voldgrav rundt om teltet, hvis der er optræk til regn
 • Har du fundet en gammel sovepose, liggeunderlag eller telt frem fra gemmerne, er det en god idé at teste af, om det stadig er funktionsdygtigt, før du drager afsted. Vil du sikre dig, at dit telt kan holde vand ude i mange år, kan du med fordel give teltet en omgang imprægnering

Dato i 2020 Navn på festival Byen den afholdes i
28-31 maj Jelling Musikfestival Jelling
3-7 juni Distortion København
4-6 juni Northside Festival Aarhus
17-20 juni COPENHELL København
25-27 juni Tinderbox Odense
1-4 juli Nibe Festival Nibe
16-18 juli Musik i Lejet Tisvildeleje
16-26 juli Grøn Koncert 8 forskellige byer
18-25 juli Langelandsfestival Rudkøbing
2-9 august Smukfest / Skanderborg Festival Skanderborg