Hvad skal du pakke til festival?

Er det første gang, du skal på festival, kan det måske virke lidt uoverskueligt at finde ud af, hvad der er nødvendigt at pakke i tasken. Du kan nemt komme til at pakke for meget, hvilket bare giver dig ekstra meget at slæbe på. Omvendt er det heller ikke sjovt, hvis du pakker for lidt – der kan nemlig være et stykke vej til de nærmeste butikker. Vi har derfor lavet en guide over, hvilke ting der er gode at have med, når du skal på festival. Nederst på siden finder du desuden en oversigt over dette års festivaler i Danmark.

Hvorfor er det vigtigt med en god huskeliste?

En huskeliste kombineret med en tjekliste er helt ideel at lave. På denne måde kan du skrive alle de ting ned, du bør have med, og krydse det af løbende med, at du pakker det ned. Du kan med fordel også lave en huskeliste til hjemturen, så du er sikker på, at du får alle dine ejendele med hjem igen. Det kræver ikke meget mere end noget at skrive med og på. Er du en af dem, der mister løse papirer, kan du med fordel lave listen på din mobil, så du altid har den med dig.

Hvilke ting er vigtige at have med på festival?

En festivaloplevelse kan se meget forskellig ud alt efter, hvad du vælger. Nogle går hele vejen med – hvad nogen nok vil kalde – en primitiv camping. Mens andre vælger at gøre det lidt mere luksuriøst. Derudover er der også forskel på, om festivalen er med eller uden mulighed for overnatning. Uanset hvad er der nogle basale ting, som du (næsten) ikke bør tage af sted uden.

Uundværlige ting til festivalen:

Ørepropper eller høreværn: De er smarte, når du skal høre musik, da de skåner ørerne. Derudover kan ørepropper være rigtig rare at have med, hvis du skal overnatte på festivalen sammen med 1000+ andre mennesker.

Powerbank: Vi kan ikke altid undgå at blive væk fra hinanden på en stor festivalplads. Men du kan helt sikkert forkorte hændelsen, hvis du sørger for at have en opladet telefon på dig. Du kan ikke være garanteret, at din smartphone holder strøm for evigt. Her er powerbanken smart, da du kan oplade din telefon på farten eller bare steder, hvor der ikke en stikkontakt.

Hængelås: Skal du overnatte på en camp til festivalen, kan en lås til teltet være smart at have. Campen er som oftest et stykke væk fra selve festivalpladsen, hvilket gør det svært at holde øje med alle dine ting. Men sætter du lås på dit telt, er der mindre sandsynlighed for, at du mister dine ejendele – du skal bare huske at passe på nøglen.

Regnponcho eller regntøj: Det er ikke en hemmelighed, at de danske festivaler en gang imellem får besøg af en regnbyge eller to. Men det skal ikke ødelægge din koncert. Der er nemlig ikke dårligt vejr, men bare dårlig påklædning. En regnponcho kan du hurtigt tage frem og på, og så fylder den ikke meget i din rygsæk.

Presenning eller pavillon: Skal du overnatte på en festival-camp, er det en god idé at tage en presenning eller en pavillon med. Det kan du sætte over teltene, så de er mere beskyttede, når det regner.

Køleboks + køleelementer: Alt efter hvor lang tid du skal være på festivalen, kan det være rart med en køleboks, hvor du kan have kolde drikkevarer i.

Gaffatape: Rygtet siger, at gaffatape kan fikse alt. Og det er næsten sandt. Har du en rulle med, kan du reparere dit telt, dine sko, naboens pavillon osv.

Nice-to-haves til festivalen:

Strips: Strips ved du aldrig, hvornår du får brug for. Men de er gode at have med, når du f.eks. skal opsætte dit telt eller presenning.

Skraldeposer: Vær med til at holde det rent og pænt både i din camp og omkring. Affaldsposer kan I helt sikkert ikke få nok af. De er også praktiske, hvis du vil holde rent og beskidt adskilt, samt til affaldssortering.

Lys og musik: Skab en stemning, allerede inden koncerterne starter, eller forsæt med en afterparty. Hæng evt. lyskæder op i pavillonen, så I kan se noget på de sene timer.

Stor vanddunk: Sørg for at holde dig og dit selskab hydrerede ved at have vand lettilgængelig. En stor dunk med vand er også praktisk, hvis I skal have skyllet glas, vasket hænder osv.

Batterier: Sørg for at have batterier med til lommelygten, lyskæden, højtaleren osv.

Førstehjælpskasse: Det er meget smart at have en førstehjælpskasse med, hvis nogen har brug for et plaster eller to i løbet af festivalen.

Parasol: Brug parasollen til at skærme for solen, eller skab en smule læ for vinden.

Håndsprit: Håndsprit er altid en god idé at have med, når hygiejnen på festivalen begynder at dale.

Lommelygte: Selvom kalenderen siger sommer, så kan det stadig godt blive mørk. En lommelygte kan være praktisk, hvis der er mørk i camp-området og du skal navigere imellem telte, dåser osv. Ved at bruge lommelygten sparer du også på mobilens strøm.

Festivalstole

Festivalstole er helt perfekte at tage med på festival. Først og fremmest fordi det er mere komfortabelt at sidde på en stol i længere tid, sammenlignet med jord og græs. Derudover er de praktiske, fordi de ikke vejer meget, og de kan som regel pakkes sammen, så de fylder mindre. Du kan med fordel vælge festivalstole med kopholder i, så du kan have din øl eller drink inden for rækkevidde.

Hvad skal du pakke i toilettasken?

Når du skal på festival, er det en god idé kun at tage de mest nødvendige toiletgrej med. Jo mindre du har i tasken, des mindre skal du slæbe på. Foruden at opretholde hygiejnen med sæbe, tandbørste, shampoo og deodorant, så kan det også være praktisk at have en tørshampoo og vådservietter med. Og så er der ingen, der har taget skade af at tage en ekstra toiletrulle med. Husk også solcremen og aftersun. Du kan også passende tage en pakke hovedpinepiller med til tømmermændene.

Underholdning: Hvad skal du pakke af spil?

Når der er ophold i musikprogrammet, eller når I hænger ud på campen, kan det være hyggeligt med havespil eller et spil bold. Hos Silvan kan du finde forskellige spil, som f.eks. strandtennis, badminton, fodbold, rundboldsæt, petanque, kroket, stangtennis og kongespil. Her kan både børn og voksne være med. Vil I gøre spille mere udfordrende og mindre børnevenligt, kan I bruge fodbolden eller bordtennisbolde til at spille ølbowling eller beerpong.

Hvilket telt skal du vælge?

Når du skal vælge telt, bør du tænke over tre faktorer.

  1. Hvor mange personer skal der kunne være i teltet?
  2. Hvor høj skal teltet være?
  3. Hvilken kvalitet og pris skal teltet have?

Kapacitet

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor mange personer der skal sove i teltet. Der vil altid være angivet, hvor mange personer et specifikt telt har kapacitet til. Husk dog på, at du også skal have plads til din taske med tøj, sko osv. Det kan derfor være en god idé at gå en størrelse op, medmindre I med vilje vil ligge meget tæt.

Højde

Det er også en god idé at overveje, hvor højt teltet skal være. I de større telte er der ofte en ståhøjde, hvilket kan være rart for de høje mennesker, som ikke har lyst til at kravle ind og ud. Derudover kan det også være en fordel med et højere telt, hvis du gerne vil kunne sidde behageligt i længere tid. I mindre telte vil det ofte være siddehøjde, hvilket ikke giver plads til meget mere end at sidde og ligge. Men skal teltet bare fungere som et soveværelse, kan du sagtens nøjes med et lille et af slagsen.

Kvalitet og pris

Gør op med dig selv, hvilken kvalitet teltet skal have, og hvor mange penge du har lyst til at bruge på det. Telte er et af de produkter, hvor kvaliteten i de fleste tilfælde er bestemt ud fra prisen. Køber du det billigste, må du regne med at teltet ikke holder mange festivalsæsoner. Men de billige telte er til gengæld et populært blandt de rutinerede festivalgæster, da de er lette at transportere, sætte op og okay at skille sig af med efter en våd festival. Du kan med fordel vælge et pop-up telt, så du gør det nemmere for dig selv.

Hvilken sovepose skal du vælge?

Medmindre du ikke kan undvære din dyne og pude, så vil vi anbefale at tage en sovepose med. Soveposen er praktisk, fordi den fylder minimalt og ikke vejer meget. Husk du ikke behøver den dyreste og varmeste sovepose, da festivalerne alligevel foregår i sommerperioden. Campen byder helt sikkert også på spildte øl og en masse snavs på fødderne, så derfor vil en billig sovepose være den bedste løsning til formålet.

Hvilken luftmadras skal du vælge?

Selvom festivallivet kan være lidt primitivt, så behøver du ikke at gå helt ned på komfort. Musik og kolde væsker er altså bare dét bedre, hvis du har fået en god nats søvn. Køb en luftmadras, så du kan skåne ryggen. Husk at vælge en størrelse, der kan være inde i teltet. Medmindre du køber en luftmadras med indbygget pumpe, skal du have fat i en separat pumpe. Du kan vælge imellem den gode gammeldags fodpumpe eller den elektriske pumpe. Alternativ kan du købe et selvoppusteligt liggeunderlag.

Hvilken festival skal du på i 2022?

Her har vi samlet en liste over de mest populære festivaler i Danmark i sæsonen 2022:

Dato i 2022 Festival By
21. maj-27. august Vi elsker 90'erne Flere byer
25.-28. maj Jelling Musikfestival Jelling
1.-5. juni Distortion København
2.-4. juni Heartland Festival Kværndrup
2.-4.juni NorthSide Aarhus
2.-4. juni Skive Festival Skive
7.-9. juni Sølund Festival Skanderborg
10.-11. juni Rock under broen Middelfart
10.-12. juni Syd For Solen Frederiksberg
15.-18. juni Copenhell København
23. -25. juni Tinderbox Odense
24.-25. juni Thy Rock Thisted
25. juni-2. juli Roskilde Festival Roskilde
29. juni-1. juli Nibe Festival Nibe
7.-9. juli Vig Festival Vig
20.-23. juli Samsø Festival Samsø
21.-23. juli Musik i Lejet Tisvildeleje
21.-31. juli Grøn Koncert Flere byer
27.-30. juli Langelandsfestival Rudkøbing
31. juli-7. august Smukfest Skanderborg
11.-13. august Aia Sound Festival København
25.-28.august Tønder Festival Tønder