Lav din egen fotoramme til festen

En fotoramme er en sjov og hyggelig tilføjelse til enhver fest. Med en fotoramme kan du forevige minderne fra festen og skabe unikke billeder. Du kan tilføje små tekster på rammen, så du og dine gæster kan huske, at billedet blev taget til lige akkurat din fest. En fotoramme kan minde om et polaroidbillede – bare i stor størrelse. Hvis du tilføjer pynt som blomster og blade rundt om rammen, kan det gøre billedet endnu flottere og sjovere. Du vil her få en guide, så du nemt og overskueligt selv kan lave en fotoramme til festen. Det kræver hverken de store håndværksmæssige evner eller avanceret værktøj.

Værktøj og materialer til en fotoramme

Før du går i gang med at lave fotorammen, skal du bruge noget værktøj. Hvis du ikke har det i forvejen, kan du enten købe eller leje værktøjet hos Silvan. Du skal bruge følgende værktøj for at lave en fotoramme:

  • Skruemaskine (med 10 mm bor)
  • Stiksav
  • Måleværktøj (tommestok/snedkervinkel)

Trin-for-trin-guide: Sådan laver du en fotoramme

Du vil her få en trin-for-trin-guide, så du hurtigt og nemt kan få lavet din helt egen fotoramme til festen.

1: Første skridt er at samle metalrammen, som skal holde selve fotorammen. Start med at samle fødderne til metalrammen af rørene. Her skal du bruge 4 x vinkel, 4 x nippelrør (1/2” x 200 mm) og 2 x T-stykke.

2: Monter 2 x nippelrør (1/2” x 1000 mm) på vinklerne.

3: Saml toppen til metalrammen. Her skal du bruge 1 x nippelrør (1/2” x 1000 mm) og 2 x vinkler. Monter efterfølgende 2 x nippelrør (1/2” x 1000 mm) på vinklerne på toppen.

4: Sæt toppen af metalramme på benene. Du skal samle det hele med 2 x muffe mellem rørene. Nu har du samlet metalrammen, og du kan gå videre til at skære selve fotorammen ud.

5: Du skal starte med at måle og tegne trærammen op. Du kan selv vælge målene, men vi har anvendt en træplade på 55 x 100 cm, og skåret den ud med ca. 5 cm i top og sider og 20 cm i bunden.

6: Når du har tegnet trærammen op, skal du til at skære rammen ud. Det gør du ved først at bore 4 huller i hvert hjørne af den optegnede ramme med et 10 mm bor. Det gør det nemmere at skære rammen ud efterfølgende.

7: Herefter skal du skære selve rammen ud med en stiksav. Skær én side ud ad gangen ved at skære fra det borede hul. Pas på fingrene og anvend beskyttelsesudstyr, når du skærer.

8: Når du har skåret rammen ud, kan du evt. male den og skrive en lille besked i bunden af fotorammen. Vi har desuden valgt at pynte rammen med blomster, som er bundet fast med snor. Hæng rammen op på metalrammen ved at binde kraftig snor i hjørnerne.

9: Nu er du klar til at bruge din flotte fotoramme til din konfirmation, bryllupsfest, runde fødselsdag, eller hvad du nu vil fejre.