Hvilke type maling skal du vælge?

Det afhænger meget af det enkelte rum, hvilken type maling du skal vælge. Typen af malingen adskiller sig især i forhold til glans. Glans handler om farvens refleksion af lys og dens glathed. Glans måles ud fra en skala på 0-100, hvor en glans på 0 er en helt mat farve, mens en glans på 100 har et kraftigt genskær (denne glanstype kender du nok fra et flygel). Hvilken glans du skal vælge, er helt afhængig af, hvor du skal bruge malingen. Leder du efter et behageligt udtryk i farven, bør du vælge en lav glans. Modsat har en høj glans en bedre robusthed og er mere vaskbar og passer derfor godt til rum som badeværelse og køkken. Har du børn, er det også en god idé at vælge en højere glans til vægmalingen.

Rum/overflade Glans
Stue Væg : 5

Væg (med børn) : 7-10
Børneværelse Væg : 7-20
Badeværelse Væg og loft: 25-50

I brusekabine: vådrumsmaling

Ved håndvask: vådrumsmaling

Ved badekar: vådrumsmåling
Køkken Væg og loft: 25-50

Ved håndvask: vådrumsmaling
Gulv 50 +
Loft Stukloft: 2-3

Alm. loft: 5
Paneler 35-60
Møbler 35-60

Kender du 60-30-10-princippet? 

At kombinere farver i rummet kan skabe et meget mere levende og interessant rum. Hvis du bruger den samme farve i hele rummet, kan rummet risikere at blive fladt og ensartet. For at få mere dybde og et bedre farvespil bør du altså bruge flere farver.

Men hvordan skal du kombinere farverne? Det kan du gøre med ’60-30-10’-princippet. ’60-30-10’-princippet betyder, at en farve fylder 60 %, en anden farve fylder 30 %, mens en sidste farve fylder 10 %. Dette er med til at skabe et harmonisk udtryk i et farverigt rum. Du kan kombinere farver ved f.eks. at male væg og loft i en farve, paneler i en anden farve og møbler i en tredje farve – eller hvad du nu foretrækker.


Med forskellige farvekombinationer kan du også få forskellige udtryk i din bolig. Vi har tre eksempler med farvekombinationer ud fra ’60-30-10’-princippet, hvor Vining Ivy er hovedfarven.

Klassisk udtryk med afdæmpede farver

Hvis du gerne vil have et afdæmpet rum, skal du vælge samme typer af farver.
Vi har et forslag til, hvordan du kan skabe et afdæmpet og klassisk rum med udgangspunkt i Vining Ivy:


 60 % : Vining Ivy (PPG1148-6)
 30 % : Swansong (PPG1001-1)
10 % : Blackheart (PPG1147-6) 

 

 

 

Kreative farver

Drømmer du om et kreativt rum med sjove farver, har vi et forslag til farvekombinationer her.
Det er farver, som vil inspirere og give liv og energi.

 

 60 % : Vining Ivy (PPG1148-6)
 30 % : Burled Redwood (PPG1067-7)
10 % : More Maple (PPG1091-5) 

 

 

 

Se farven i vores farvevælger

Det er meget nemt og intuitivt at bruge vores digitale farvevælger. Du klikker bare på den farve, som du ønsker at vise i det valgte rum, og så kommer den frem. Når du har valgt farven, kan du efterfølgende vælge glans på farven. Til sidst vælger du mængden af maling, ud fra hvor mange kvm du skal male, hvorefter du får en pris på malingen. Når du har fundet din ønskede farve, kan du bestille den til enten levering eller Click and collect.