Hvilken højtryksrenser skal du vælge?

Hvad kan du bruge en højtryksrenser til?

Du kan med fordel bruge en højtryksrenser til at vaske din bil eller båd. Det høje vandtryk hjælper med at få selv det værste mudder, alger og andet skidt væk. Den kraftige stråle, renser de steder, hvor du ikke kan nå eller komme til med andre redskaber. Det kunne eksempelvis være i en brønd, en tilstoppet kloak eller sværttilgængelige steder i en stald. Højtryksrenseren er også praktisk, hvis du skal rense tagrenderne eller taget. Du kan også bruge en højtryksrenser til at rengøre drivhuset efter endt sæson. Her vil der typisk være indtørret jord og alger, der skal fjernes. Derudover kan du bruge den til at rengøre hegn og trailere.

Det skal du være opmærksom på

Selvom det kan være fristende at give alt en tur med højtryksrenseren, så er det desværre ikke alle overflader og materialer, der kan tåle det høje vandtryk. F.eks. bør du bruge en terrassevasker i forbindelse med rengøring af en træterrasse eller en flisebelægning. Du skal også være forsigtig med at bruge højtryksrenseren på en cykel, da de skrøbelige dele kan gå i stykker.

Med havemøbler er udfordringen, at nogle af dem er samlet med lim, silikone og andet materiale, som enten kan blive opløst eller ødelagt. Har du træmøbler, skal du især være påpasselig, da træet bliver ru, og som minimum skal slibes og efterbehandles. Til de fleste højtryksrensere kan du tilkøbe en vaskebørste, som sammen med højtryksrenseren, kan rengøre dine havemøbler skånsomt og effektivt. Forhør dig hos din lokale Silvan, hvis du er i tvivl om hvordan rengøringsopgaven skal eller kan klares.

Hvordan virker en højtryksrenser?

En højtryksrenser er en effektiv maskine, der kan rengøre overflader og genstande. Det er egentlig en slags vandpumpe, der med høj kraft accelererer vandet ud via en dyse. Det høje tryk skaber en kraftig stråle, som kan fjerne forskellige slags af uønsket belægninger. De fleste højtryksrensere er udstyret med et filter i indløbet, så sten og sand ind ikke kommer ind i pumpen. I nogle tilfælde vil den kraftige vandstråle være nok til at fjerne skidtet, og dermed slipper du for at bruge rengøringsmidler og kemikalier.

Hvor mange bar skal en højtryksrenser have?

Du kan få højtryksrensere med forskellige styrker, hvor de mest almindelig ligger imellem 100-150 bar/tryk. Til de helt store opgaver bør du vælge en højtryksrenser med et høj bar/tryk og en stor vandmængde. Hvis du vælger en højtryksrenser, der har et tryk på 100-150 bar, er du rimelig godt dækket ind for de fleste opgaver. Med sådan et tryk, og vandmængde, vil du fint kunne rengøre drivhuse, terrasser, hegn og andre overflader. Derudover bør du altid tjekke, hvor mange bar/tryk et tilbehør til en højtryksrenser kan klare. Det kan nemlig ødelægge produktet, hvis det udsættes for et højere bar/tryk, end den er beregnet til.

Hvilken højtryksrenser kan du bruge til projektet?


Projekter Højtryksrenser med bar/tryk
Båd 180 bar
Bil 130 bar
Drivhus 110 bar
Brønd 130 bar
Kloak (tilstopning) 130 bar
Stald 180 bar
Cykel 110 bar
Havemøbler (træ) 110 bar
Havemøbler 110 bar
Træterrasse (med terrassevasker) 110 bar
Fliseterrasse (med terrassevasker) 110 bar

Bemærk: Ovenstående er minimum tryk til den valgte opgave. Der kan sagtens bruges kraftigere maskiner til samme opgave.

Hvilken højtryksrenser passer til dit behov?

Når du skal vælge en højtryksrenser, bør du tænker over hvad dit behov er. Det er nemlig et produkt, der kan bruges til at afrense forskellige ting. Det er derfor en god idé at overveje, hvad du gerne vil anvende den til. Én ting, du nemlig ikke kan komme udenom, er at højtryksrenseren bruger meget vand, for overhovedet at kunne rense med et højt tryk. Det vil derfor være en skam at købe en udgave med et for højt tryk og stor vandmængde til et projekt, der sagtens kunne udføres med et mindre tryk og en mindre vandmængde. Det kan også være, at du har brug for en mere fleksibel løsning, som eksempelvis en håndholdt trykrenser.

Uanset hvilket formål højtryksrenseren har, er det vigtigt at du vælger en i god kvalitet. Du kan bl.a. vælge Nilfisk højtryksrensere eller Kärcher højtryksrensere, der fås i flere udgaver.

Hvilket tilbehør bør du overveje til højtryksrenseren?

Til bilen kan du med fordel anvende en vaskebørste samt rengøringsmidler til bilen. Skal du fjerne belægninger eller andet fastgroet snavs og skidt, er det en god idé at bruge rengøringsmiddel, før du spuler med højtryksrenseren. Rengøringsmidlerne findes i forskellige udgaver alt efter hvilken rengøring de skal bruges til. Der findes mange forskellige slags tilbehør til en højtryksrenser. B.la. kan du få en tagrenser eller tagrende- og rørrensersæt, som kan tilkobles. Med nogle højtryksrensere medfølger der ekstra tilbehør, som f.eks. terrassevasker, vaskebørste og rør- & kloakrenser mv.