Guide: Inspiration til indretning af din terrasse

Terrassen danner rammen for en masse fantastiske stunder –hvis altså den hyggelig at opholde sig på. Der er heldigvis utallige muligheder for at skabe et hyggeligt opholdssted, og så skal der ikke særlig meget til at forvandle en kedelig terrasse til dit nye yndlingsspot. I denne artikel får du inspiration til indretningen af din terrasse. Husk at du kan mixe og matche med farver, genstande og imellem nyt og gammelt.

Giv plads til gode siddepladser og gode samtaler over bordet

Cafésæt

Mindre kan også gøre det, og det er lige præcis hvad et cafésæt kan på terrassen. Selvom du har en lille terrasse, kan der godt være plads til en lille siddeplads og et spisested.

Alternativ til det populære cafesæt, kan du indrette med et møbelsæt med bænke.

Loungemøbler eller havemøbelsæt

Er I mange i familien eller har I ofte gæster på besøg? Så er et loungemøbelsæt lige sagen. Loungemøblerne forvandler din terrasse til en udendørs stue, hvor der kan skabes mange hyggelige stunder.

Du kan også vælge at indrette et spiseområde med flot havemøbelsæt. Det kan du især få glæde af til grillfesterne. Placer evt. spisepladsen tæt på din grill, så der både er tid til at spise og passe maden på grillen.

Havebænke og bord-/bænkesæt

Vægter du det simple, kan du indrette med en hævebænk. Mal den eventuelt i en flot farve og-/eller suppler med fine hynder.

Du kan også indsætte et bord-/bænkesæt på terrassen. Det er et hyggeligt havemøbel, som både børn og voksne nemt kan sidde omkring.

Skru ned for tempoet med hængekøjer eller på solseng

Har du plads, kan du opsætte en hængekøje, hvor du kan tage en lur i eller læse en god bog. Sæt eventuelt et lille bord eller æblekasse ved siden af, så der er plads til drikkevare og snacks.

Solsenge er også fantastisk at slappe af i. Placer den et sted, hvor du har udsigt til haven.

Tip: På de køligere dage og sene aftener kan du bruge puder og plaider til at bevare den hyggelige stemning og holde varmen. Mix og match gerne med flere farver eller former.

Afskærm med solsejl og parasoller

Vi elsker solen, men en gang imellem er det rart at blive afskærmet for den. Her er solsejl og parasoller helt perfekte. For hvis du ikke interesseret i, at det skal være konstant afskærmning, kan du nemt slå parasollen eller solsejlet ned.

Sid i læ og ly for sol og regn med pavilloner

Pavilloner er er ikke blot praktiske, når du gerne vil sidde i læ for solen. Du vil også sidde i ly, hvis vejret pludselig skifter over til regn. Du kan også bruge pavillonens loft til at hænge pynt og lyskæder i.

Udendørs belysning til terrassen

Skab en festlig stemning med udendørs lyskæder

Skal du have fest? Så skal du fyre op for lyskæderne. De er nemlig ikke kun beregnet til julen. Skab en himmel med hvide eller gule lys, eller sæt gang i festen med den kulørte lyskæde.

Du kan også hænge lyskæder på havehegnet. Slå søm i hegnet og hæng lyskæden over.

Skab en oase med blomster og planter

Fyld store krukker eller plantekasser med blomster, og sæt den på terrassen.

Du kan også skabe din egen lille køkkenhave.

Hav puder, plaider og hynder klar

Puder og plaider ikke blot praktiske, når komforten og temperaturen udfordrer. De er også rigtig fine at bruge til at skabe kontrast til havemøblerne. Har du f.eks. valgt et sort loungesæt, kan plaider og puder i naturfarver give en flot effekt. Du kan også vælge hynder, som har en kontrastfarve til havestolene.

Giv terrassen det sidste finish med pyntegenstande

Der findes mange måder at sætte sit sidste præg på. Måske har du sten fra stranden, der kan pynte på spisebordet. Det kunne også være andre personlige genstande, du hænge op på muren ved siden af eller noget helt andet.

Brug eksempelvis gamle trækasser eller æblekasser som dine planter kan stå på. Du kan også male dem i en flot farve, så de giver lidt spil i kulissen.

Få lanterne kan sagtens være nok til at skabe en hyggelig stemning. Du kan enten sætte bloklys eller stearinlys i lanternen, eller du kan sætte små lyskæder ind.