Cykelhjelme

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du købe en cykelhjelm

Vil du gerne føle dig mere sikker i trafikken, når du er ude at cykle? Så er cykelhjelmen et rigtig godt sted at starte. Cykelhjelmen kan ikke forhindre ulykker, men den beskytter dit hoved, hvis uheldet skulle være ude. Derudover giver den også en tryghedsfornemmelse, når du kører i trafikken. Hjelmen er en god investering, uanset hvordan din cykelsituation ser ud. Den er nemlig lige så relevant for voksne, som den er for børn. Den er nyttig, uanset om du kører en kort eller lang tur, eller om du kører med lav eller høj fart. Cykelhjelme fås i mange størrelser og forskellige designs – og der er helt sikkert én, der passer dig. Så spænd lige hjelmen og kom sikkert afsted.

Er du en af de 5 ud af 10 voksne, som ikke bruger en cykelhjelm? Så er vi godt klar over, at det kræver lidt overtalelse. Hjelmen har i mange år været genstand for hån. Og den deler stadig vandene. For lad os være ærlige - hjelmen passer ikke altid til vores outfit, og vi ser måske lidt fjollede ud. Men det kan hovedet også komme til, hvis det ikke er beskyttet. Undersøgelser viser nemlig at hovedskaderne i forbindelse med et styrt, er markant større på dem, der ikke anvendte hjelm. Det kan derfor godt betale sig at købe en cykelhjelm. I dag kan det også sagtens lade sig gøre at finde en flot og funktionel cykelhjelm.

Er det lovpligtigt at køre med cykelhjelm?

I Danmark er det ikke lovpligtigt at bære cykelhjelm, når du kører på cyklen. Det gælder både børn og voksne, og omfatter også brugen af elcykler (maks. 25 km/t). Men det er altså en god idé at anvende cykelhjelmen alligevel. Det er pr. 1. januar 2022 blevet lovpligtigt at bære hjelm, når du anvender et elløbehjul. Det gælder både, når du kører på dit private elløbehjul, eller hvis du kører på en af de populære udlejningsløbehjul. Du kan sagtens bruge en cykelhjelm til formålet, så længe du anvender en, der er godkendt. Derudover er det også lovpligtigt at køre med hjelm, når du kører på et elektriske skateboard, segboards og lignende.

Det er heller ikke lovgivning om, hvornår du bør udskifte din hjelm. Men tommelfingerreglen er, at du bør udskifte den, hvis den udsættes for et hårdt slag. Den bør også udskiftes, hvis der er andet, der går i stykker på den. Det kunne eksempelvis være remmen, der er så slidt, at den bliver for løs. Det bedre at købe en ny, end at forsøge at fikse det. Har du børn, bør I selvfølgelig også holde øje med hjelmen lidt oftere, da det er sandsynligt, at cykelhjelmen får lidt knubs i ny og næ. Derudover vokser børn, så det kan være nødvendigt at udskifte hjelmen til en større - også selvom den ikke fejler noget.

Hvilken cykelhjelm skal du vælge?

I Silvan har vi et udvalg af flotte kvalitets cykelhjelme, der alle er godkendte og klar til din næste cykeltur. Du kan vælge imellem Urbanudgaven eller skaterudgaven – også kendt som nutcase cykelhjelmen. Derudover kan du få hjelme med LED-lys, der sidder for og bag på hjelmen. Det medvirker til, at du bedre kan ses i trafikken. Husk, at LED-lys på hjelmen ikke er en erstatning for almindelige cyklelygter. Det er blot en ekstra hjælp til at være synlig i trafikken. Hjelmenes design er klassiske og tidløse og fås i unisex. De fungerer altså både som dame cykelhjelm og herre cykelhjelm. Derudover kan du også finde en cykelhjelm, der passer til dine børn. Bl.a. har vi cykelhjelme med sjove mønstre, der tiltaler mange børn. Det er nemlig muligt at få hjelmene i flere størrelser.

Når du skal vælge cykelhjelm, bør du først og fremmest vælge én, der passer til dig. Det gælder både i forhold til størrelse og udseende. Størrelsen er selvfølgelig vigtig, da den bedst beskytter, hvis den kan sidde på hovedet korrekt. Men ligesom så meget andet, kan hovedformen også have en afgørende betydning for, hvilken hjelm du ender ud med. Prøv dig frem og undersøg, hvad der føles bedst. Du har sikkert fået at vide, at det er lige meget, hvordan hjelmen ser ud. Men det er altså også helt okay at vælge efter udseende. Det gør det nemlig mere sandsynligt, at du bruger cykelhjelmen. Gå dog kun efter godkendte cykelhjelme. De er mærket med CE og EN 1078.

Sådan finder du frem til størrelsen på din cykelhjelm

Det er vigtigt, at du køber en cykelhjelm, der passer til dit hoved. På den måde sikrer du, at dit hoved er beskyttet godt nok. Så selvom det kan være fristende at låne en andens hjelm, så er der ikke meget nytte, hvis hjelmen er ved at glide af hovedet. Omvendt kan en alt for lille cykelhjelm klemme hovedet, hvilket den heller ikke må. Det er derfor en god idé at måle dit hoved, så du er sikker på, at du får fat i den rigtige størrelse. Det er især vigtigt, hvis du bestiller online, da du ikke nødvendigvis har mulighed for prøve den, inden du modtager hjelmen.

Du finder din størrelse ved at tage et målebånd rundt om dit hoved og måler omkredsen. Placer målebåndet midt for panden, og ca. 1,5-2 cm over øjenbrynene. Før målebåndet bag om hovedet, en lille smule over øret og videre om til nakken. Målet i cm, er den størrelse, du skal gå efter. Det betyder med andre ord, hvis du måler 58 cm, skal du gå efter str. 58. I nogle tilfælde er størrelserne opgivet i Small, Medium, eller Large. Dog vil der oftest være oplyst, hvad størrelserne dækker over i cm. Det forekommer bl.a. på de cykelhjelme, hvor der er mulighed for at justere i størrelsen.

Hvordan skal cykelhjelmen sidde?

En cykelhjelm skal selvfølgelig sidde korrekt. Den skal først og fremmest sidde godt fast på dit hoved. Mange cykelhjelme kan spænde eller løsnes bag på hjelmen. Den skal kunne sidde godt på, uden at du har spændt den fast under hagen. Det kan du afgøre ved at bukke hovedet forover. Hvis hjelmen forbliver på, sidder den godt nok fast. Det næste du skal tjekke, er om hjelmen sidder vandret, så den beskytter både pande og nakke. Det gør du ved at se, om der er ca. 2 cm imellem øjenbrynene og kanten på hjelmen. Remmene skal sidde under ørerne, så de samles lige under øreflippen. Du skal kunne have plads til to fingre imellem remmen og under hagen. Hjælp gerne dit barn med at måle, så I er sikre på, at hovedet måles korrekt.