Glampingtelte

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du tage på glamping?

Glamping er en sammensætning af ordene ‘glamourous’ og ‘camping’, og som det antyder, så er glamping en glamourøs måde at campere på. Der er skruet op for komfort og luksus, samtidigt med at du er tæt på naturen. Det er altså en opgradering af den klassiske telttur. Det er en perfekt løsning til dig, der gerne vil campere i naturen, men slippe for at ligge for tæt i et varmt og fugtigt telt. Glamping er blevet en populær alternativ sommerferieoplevelse, men du kan sagtens glampere i foråret og i efteråret.

Glamping er for alle aldre, og du behøver ikke at være det store friluftsmenneske for at kunne nyde en overnatning i naturen. Du kan tage en hel uge med familien, eller du kan slå et glampingtelt op for et par dage. Et af kendetegnene ved glampingtelte er, at de er store og rummelige. Det gør det derfor muligt at opholde sig flere inde i teltet, og I kan stå oprejst. Derudover kan der være plads til et lille bord og seng. Du kan også bruge teltet som et loungeområde eller et lille festlokale. Det kan eksempelvis være et sjovt sted at holde polterabend eller fødselsdage.

Få ekstra sovepladser i haven med et glampingtelt

Et glampingtelt er en smart måde at få ekstra sovepladser i haven. Da der er godt med plads i et glampingtelt, kan dine gæster få et behageligt sted at overnatte. Især om foråret og sommeren er et glampingtelt et dejligt sted at sove natten over. Hvis det er meget varmt indendørs, kan du også rykke overnatningen udendørs i glampingteltet. Det bliver også direkte adgang til frisk luft og fuglefløjt. Med en god luftmadras kan du også ligge behageligt i teltet. Vi har også andre telte i vores sortiment, som du både kan bruge i haven og på campingturen.

Hvilket glampingtelt skal du vælge?

Der findes flere forskellige glampingtelte. Først og fremmest kan du få glampingtelte i flere størrelser. Derudover har de også forskellige forme. Du kan bl.a. få glampingtelte som tipi, klokkeformet, og det der ligner et festtelt. De største telte er mest beregnet til stå permanent/i længere tid på samme sted, da teltet består af rigtig meget materiale. Det gør det svært bare lige at flytte rundt med teltet. Vælger du en af de mindre telte, som eksempelvis en tipi, kan du nemmere tage den med på tur. Glampingteltene hos Silvan har dog alle mulighed for at blive pakket ned i en pose, så du kan pille teltet ned og opbevare det.

Når du skal vælge et glampingtelt, er det vigtigt, at du tænker på størrelsen. Glampingtelte har en højde og vægt, der gør det lidt svære at transportere og rykke rundt med det. Derfor er det endnu vigtigere, at du vælger den rigtige. Først skal du tænke på hvor mange personer, der skal benytte teltet. Sørg for, at der plads nok, så det ikke ender med at være for trængt. Derudover skal du tænker over hvem, der skal benytte den. Selv de højeste personer skal kunne stå op og føle sig godt tilpas. Og så er det værd at tage med i overvejelserne, hvad I godt kunne tænke jer at have inde i teltet. Skal der eksempelvis være plads til bord og senge - så bør I gå efter en af de store modeller.

Hvad skal du også være opmærksom på med glampingtelte?

Glampingtelte fremstilles i flere typer materialer, dog er de fleste fremstillet med en dug af bomuldskanvas. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at teltets materiale faktisk er rustet til at kunne tåle vand og sol. Husk også at tjekke, hvor højt et vandsøjletryk teltet kan klare. I Silvan er alle vores glampingtelte fremstillet i bomuldskanvas. Det lyder måske underligt at bruge bomuld, når mange af de almindelige telte er fremstillet i polyester eller lignende. Ikke desto mindre er det bomuld, du finder på teltdugen, slidstærkt, vandtæt og holder mug væk. Derudover er det også åndbart og brandhæmmende. Du kan altså roligt sove i glampingteltet uden at skulle være nervøs for at blive drivvåd.

Idet at mange glampingtelte er fremstillet i bomuld, betyder det også, at det kan være længere tid om at tørre. Det skyldes, at bomuld suger vandet til sig. Så ligesom med tøj i bomuld, vil telte i bomuld tage længere tid om at tørre sammenlignet med telte fremstillet i syntetiske materialer. Derudover er det vigtigt at huske på, at bomuld i den rene form kan modstå vand til en vis mængde. Det er derfor vigtigt, at teltet har fået en imprægnering eller har et ekstra lag med sejl i loftet og i underlaget. En god tommelfingerregel er, at underlaget skal have en højere vandsøjletryk, da det er meget udsat for pres og fugt.

Hvad betyder vandsøjletryk?

Vandsøjletrykket fortæller noget om, hvor modstandsdygtigt materiale er over for vand. Det måles i mm af vand. Det vil sige, at det som udgangspunkt er mængden af millimeter vand (eksempelvis 1000 mm), teltdugen kan modstå, før den ikke længere er vandtæt. Det er dog vigtigt at understrege, at materialet på teltdugen også har meget at sige i forhold til, hvor vandtæt teltet er. Et godt og robust materiale er selvfølgelig vigtigt, men du kommer også langt med at imprægnering af materialet. Derudover er det vigtigt, at du også opsætter teltet korrekt. Sørg for, at der ikke er huller eller revner, hvor vandet kan løbe igennem.

Sådan bliver du klar til din glampingtur

Når du skal på glampingtur, skal det selvfølgelig være så behageligt som muligt. Men husk også at nyde, at du er på tur, og at du er i naturen. Der er mange ting, som du kan gøre for at få en god oplevelse med glamping. Vi giver dig her nogle tips og idéer med glamping. Først og fremmest er det væsentligt at vurdere, om der er plads til glampingteltet. Det gælder selvfølgelig der, hvor du skal placere det. Men har du planer om at transportere det, skal du sørge for, at der er plads. Det fylder nemlig en del mere sammenlignet med et almindeligt telt. Ligger du ikke inde med en stor 4-hjulstrækker, kan det i stedet være behjælpeligt med en trailer. Du kan bl.a. leje en trailer hos din lokale Silvan.

8 tips til din glampingferie:

  1. Lav et gulv: Selvom teltene selvfølgelig har en dug under, så er det både behageligt og hyggeligt at smide et par tæpper ud. I kan med fordel have et tæppe eller en bakke til sko, så de ikke står direkte på teltdugen eller i græsset.
  2. Medbring et læsejl: Teltdugen er kraftig og modstandsdygtig, men nogle gange kan det være rart med lidt ekstra læ i form af et læsejl. Det kan skygge for solen, såvel som det kan afskærme for vinden. Du kan få et læsejl der passer til glampingteltet.Den kan samtidigt fungere som et slag fortelt. Du kan også medbringe et separat læsejl eller solsejl.
  3. Medbring puder og plaider: Ekstra puder og plaider er både hyggelige og komfortable. De er med til at skabe en hjemlig atmosfære, og så kan de også tages med udenfor omkring et bål.
  4. Indendørs og udendørs belysning: I skal selvfølgelig have lys både indenfor, men det er bestemt også værd at have lys med til udendørsbrug. Alt efter hvor I er taget på glamping, kan det være rart med belysning omkring teltet.
  5. Inddel glampingteltet i rum: Alt efter størrelsen på teltet kan I indrette det i flere rum. Måske en voksen og børneside? Det kan også opdeles i sovekabine og i opholdsrum. Brug et lille bord eller brug teltets midterstang til at skabe delingen.
  6. Underholdning: Sørg for at have lidt underholdning med til aftentimerne. Det kunne f.eks. være havespil
  7. Klæd dig til årstiden: Selvom glamping er luksuriøst, kan du ikke komme udenom, at temperaturen kan svinge, og at det kan blive køligt om aftenen og natten.
  8. Medbring de sædvanlige campingting: Glampinglivet adskiller sig ikke meget fra campinglivet, hvis du tager væk fra hjemmet. Mange af tingene du tager med på camping gør sig også gældende på glampingturen. Det kan du læse mere om i vores guide hvad du skal huske på campingferien