Telte

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket telt skal du vælge?

Uanset om det er til haven, campingpladsen eller ude i skoven, så kan det være superhyggeligt at tilbringe en nat i telt. Der er noget helt specielt ved at ligge i nattens mørke, og lytte til naturens finurlige lyde. Det er også hyggeligt at kravle ned i en varm sovepose og dele spændende historier med hinanden. Skal det være mere festligt, kan du selvfølgelig også slå lejr til en festival. Det kan være et simpelt telt til at sove i og opbevare drikkevarer. Går i flere sammen og sætter teltene i en rundkreds kan i få en hyggelig lejr med nogle festivalstole.

Hvis du har tænkt dig at købe et nyt telt, finder du i Silvan et stort udvalg af telte i forskellige størrelser og former. Du kan få et lille telt til 2 personer, et medium telt til 4 personer eller et større telt til 6 personer eller flere. Derudover finder du meget simple telte med ét enkelt sovekammer, som kan bruges til eksempelvis festival eller kanotur. Men du kan også få mere avancerede telte med fortelt og mere end et sovekammer til en større campingtur. Du kan med fordel købe et telt beregnet til 4 personer, hvis I er 3 eller 2 mand. Så er der mere plads til tasker og oppakning, og I behøver ikke sove alt for tæt, hvis I ikke vil det.

Vandsøjletryk

Vandsøjletrykket indikerer, hvor vandtæt teltet er. Et telt med et vandsøjletryk på 1500 mm regnes for at være vandtæt. Hvis et telt har et vandsøjletryk på 3000 mm, kan det stort set klare alle former for regn. Er du på udkig efter et telt, der skal holde til meget regn, bør du derfor vælge et telt med et vandsøjletryk på mindst 1500 mm. Skal du kun bruge teltet i tørvejr om sommeren, kan du godt klare dig med et lavere vandsøjletrykket. Det er imidlertid ikke kun vandsøjletrykket, som har betydning for vandtætheden. Teltets materiale er også vigtigt. Teltdugen skal typisk have et højere vandsøjletryk, da der trænger meget fugt op i teltet fra jorden.

Vægt og højde

Vægten på et telt i vores sortiment spænder fra 2 kg og helt op til 60 kg. Især glampingtelte er tunge, da de er store og har tunge materialer. Hvis du skal medbringe et telt på en tur, er det god idé at overveje størrelsen og vægten på teltet. Her er det f.eks. en dårlig idé at medbringe et stort glampingtelt, medmindre du kører på tur med bil. Det er også en god idé at notere sig højden på teltet. Skal du tilbringe lang tid i teltet, er det behageligt at bruge et relativt højt telt.

Hvad er fordelene ved et pop-up telt?

Pop-up telte er blevet meget populære, da de er nemme at opsætte. Mange bruger især disse modeller som festivaltelte. Et pop-up telt folder sig selv ud, når du tager det ud af indpakningen. Det kan også let foldes sammen igen, så du kan få glæde af det flere gange. Et pop-up telt er en god løsning, hvis du hurtigt vil afsted og videre. Men, hvis teltet er fugtigt eller vådt, når du pakker det sammen, kan det være dårligt for holdbarheden af teltet. Vi anbefaler, at du venter med at pakke teltet sammen, til det er tørt. Og, hvis du ikke har muligheden for at pakke det ned tørt, anbefaler vi, at du pakker det ud igen, når du får muligheden og lader det tørre.

De fleste pop-up telte har et buget design bestående af en udstrakt dug imellem to runde, fleksible teltstænger, der springer ud fra bunden i midten. Det er også her i midten, at to teltstænger går ud og danner bunden. Derfor får du en mere rund eller ovalformet bund, når du vælger et pop-up telt. Vælger du i stedet et klassisk iglo-telt, så får du den traditionelle firkantede bund. Men det tager til gengæld mere tid at sætte op. Ved begge muligheder er der plads til liggeunderlag eller oppustelige madrasser. Med en firkantet bund passer de muligvis bedre ind, hvis du har et lidt større liggeunderlag.

Hvor må du slå telte op?

På private campingpladser skal du følge de individuelle regler for organisationen. Du kan som regel leje en teltplads på campingpladsen, og her vil du muligvis også få adgang til toiletter, køkken og andre faciliteter. Der er stor forskel på teltpladser, og hvor mange faciliteter der er. Det kommer også an på, om det er en del af en større campingplads med campingvogne, hytter og pool samt hoppeborge. Eller om det blot er en græsplæne med toiletter. Du må selvfølgelig slå et telt op i din egen have, når det passer dig. Hvis du slår telt op derhjemme, anbefaler vi, at du gør det væk fra vejen. På den måde undgår du støj samt det kan give lidt mere privatliv.

Har du mod på at slå telt op i det fri, kan det være en mulighed, men du skal have styr på reglerne. Naturstyrelsen har 278 skovområder, hvor du må slå telt op i naturen. Du skal dog være opmærksom på, at du kun må overnatte det samme sted én nat, og der må højest opslås to telte det samme sted. Teltene skal desuden være 3-mands telte eller mindre. Og de skal være uden for synsvidde fra veje og beboelses- samt driftsbygninger. Du må kun lave ild på bålpladserne, og bruger du et feltkøkken, skal det være et stormkøkken med indelukket brænder. Feltkøkkenet må ikke stilles på blade eller andet brandbart, men gerne på f.eks. sten. Disse regler kan fravige, hvis der er tørke, hvor brandfaren er værre. Derudover skal teltet slås op på de træbevoksede områder og ikke på strandbredder, klitter, enge, moser, heder, marker og andre åbne områder. Man skal naturligvis rydde op efter sig selv og undgå støjende adfærd.

Hvilket telt skal du vælge til festival?

I Silvan finder du telte beregnet til at bruge ved festivaler. Du finder også meget andet grej til festivaler i vores sortiment. Telte til festivaler skal kunne holde til lidt af hvert. Eller de skal være billige nok til, at du er indstillet på, at teltet måske ikke er brugbart efter festivalen. Det vigtigste ved et telt til festivalbrug er, at du ikke behøver bekymre dig om det. Vi anbefaler, at du passer på dine telte og bruger dem flere gange, men det er ikke altid muligt. Til festival kan du eller andre gøre noget skørt, så indstil dig på at teltet ikke holder. Du kan også overveje et opbevaringstelt, hvor du stiller dine drikkevarer og køletasker. I kan eventuelt være flere om et opbevaringstelt i jeres festivallejr.

Du kan måske blive fristet til at vælge et telt, hvor der er plads til 6 personer. Det kan være fristende at være flere i et telt og have en hyggelig tur. Men det er ikke altid lige hyggeligt, når nogen får det dårligt, eller opfører sig festligt, imens andre gerne vil sove. Et telt til 4 personer kan faktisk være en udmærket løsning til 2 personer, hvor der også er masser af plads til tasker og køletasker. Et telt til 3 personer kan også være en god størrelse til 2 personer. Og et 2 personers-telt kan være optimal til en enkelt person. Det vigtigste er, at der er godt med plads og lidt privatliv, hvis det skulle blive nødvendigt.