Filter
 Produkter
Liste
Galleri
Relaterede grill & bål mærker

Sådan laver du dit eget bålsted i haven

Et bålsted giver dig mulighed for at samle familien i haven. I kan bruge aftnerne på at lave snobrød, pølser eller riste skumfiduser over et bålfad. Du kan også nyde godt af en havepejs på terrassen, da du kan sidde foran pejsen og holde varmen på kølige sommeraftner. Du er således garanteret mange hyggelige sommeraftner med godt selskab under åben himmel - uden at fryse. Uanset om du vælger et bålfad eller en havepejs, kan du forvandle haven eller terrassen til et fantastisk samlingspunkt, hvor hele familien mødes.

Der er noget helt særligt ved at lave mad over bål eller grill. Du opnår en helt speciel form for hygge og duft, som de fleste forbinder med sommer. Der er ikke noget bedre end at nyde lækkert mad i godt selvskabt på altanen, terrassen eller ved bålstedet. I Silvan finder du alt, hvad du skal bruge for at skabe et hyggeligt udekøkken i din have eller på din terrasse. Du kan også finde inspiration til, hvilken grill du skal vælge . Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en havepejs eller et bålfad, kan du læse mere nedenfor.

Havepejse

Du kan med fordel tænde op i havepejsen, når duggen eller mørket falder på en sommeraften. På den måde kan du sidde længere ude, når det bliver koldt. Der findes forskellige designs og former for havepejse – nogle brænder på træ, mens andre brænder på biobrændsel. I vores sortiment finder ud havepejse, der brænder på træ, hvilket er de mest almindelige modeller, som de fleste foretrækker. Disse modeller afgiver nemlig mest varme, samt de er mest optimale at bruge udendørs. De fleste havepejse er lavet i støbejern og er lukket i toppen, mens et bålfad er åben i toppen. Du kan dog sagtens grille pølser, skumfiduser mm på såvel en havepejs som et bålfad.

Bålfade

Et bålfad indbyder til hygge på de lange, lune sommeraftner. Der findes forskellige typer af bålfade – nogle er lavet af stål, mens andre er lavet af støbejern. Bålfade lavet af støbejern er robuste, samt de har et råt design, men de er ikke rustfrie. Så du skal være indstillet på, at de med tiden får patina, hvis du lader bålfadet stå ude. De kræver let vedligeholdelse med en stålbørste et par gange om året. Et stålbålfad kan både være lavet af rustfrit stål samt overfaldebehandlet stål. Den rustfrie har en længere levealder end den overfladebehandlet, da den ikke ruster samt er mere robust. Derimod får den overfaldebehandlet ridser i overfalden, samt rusten vil forplante sig med tiden. Men disse modeller vejer mindre, samt de har en længere holdbarhed end støbejernsbålfade.

Kombinér dit bålsted med bålstativer, snobrødspinde mm

Du kan lave mad over bål med et bålstativ. Det er både en effektiv og hyggelig måde at lave mad i det fri. Du finder stabile tre-fodsstativer, som er robuste bålstativer, der står stabilt, når du skal i gang med at lave maden. Du finder både støbejernsgryder og stegepander, som du kan tilberede maden i, over bålstativet. Det kræver dog en bålrist, som der oftest medfølger de bålstativer, du finder i Silvan. Har du mere lyst til at lave pandekager, snobrød, popkorn eller skumfiduser over dit bålsted eller bålfad, kan du med fordel se vores udvalg af pandekagepander, spyd til skumfiduser, popkornnet samt snobrødspinde.

Hvilken grill eller pizzaovn skal du vælge?

Mange af os danskere griller – vi gør det også gerne året rundt. Det kan dog være en jungle at finde den grill eller pizzaovn, som opfylder dine behov. Det findes forskellige typer af grill og ovne, som har forskellige funktioner og designs. I vores sortiment finder du bl.a. kulgrill, gasgrill, træpillegrill og pizzaovne. Foretrækker du den klassiske kulgrill, som giver en røget smag, eller er du mere til den stabile gasgrill, som er opvarmet og klar til brug på et øjeblik?

Det kan også være, du er mere til den præcise varmekilde som den smarte træpillegrill, eller har du behov for at kunne lave en god pizza på gas eller el? Det afhænger meget af dine behov og er ofte en temperamentssag, hvilken type af grill du skal vælge. Hvad end du er typen, der griller med kul, træpiller, gas eller el, kan du finde et stort udvalg i Silvan. Du kan herunder læse mere omkring de enkelte typer af grill og pizzaovn.

Kulgrill

Denne er til dig, som elsker at tilberede maden i et roligt tempo. For mange er denne type af grill indbegrebet af grillmad, da du opnår en mere røget smag, når du griller med kul. Du skal dog være opmærksom på, at tilberedningstiden og forberedelsestiden er længere, når du bruger kul, end hvis du brugte f.eks. gas eller træpiller. Til gengæld er en kulgrill typisk billigere end gasgrill, og du får den autentiske røgede duft, som også bliver tilført til maden. Du kan dog have svært ved at regulere temperaturen på en gasgril, men du kan opnå en meget høj temperatur, end når du griller med gas. Se hele vores store udvalg af kulgrill.

Gasgrill

Det er blevet mere og mere populært at grille med gas. Du kan lynhurtigt tænde op for flammerne, men du kan også lettere regulere temperaturen. Forberedelsestiden er derfor meget kortere, når du griller med gas, og du kan let holde en mere konstant temperatur sammenlignet med kul. En gasgrille udleder mindre røg, når du griller, men den fylder også mere end en kulgrill. Hvorfor den også er dyrere end en kulgrill. Du kan med fordel købe en gasgrill, hvis du bor et sted, hvor kul og røg er forbudt, eller hvis du ikke gider bøvle med optænding og oprydning af kul og briketter. Se hele vores store udvalg af gasgrill.

Træpillegrill

Med en træpillegrill fylder du piller af træ i grillens beholder. Grillen fører selv træpiller ind i dens brændkammer. Den er nem at betjene og rengøre, og så tager det kun omkring ti minutter før grillen er fuldt opvarmet til 260 grader. Udover træpiller skal træpillegrillen bruge lidt strøm, så den kan føre pillerne ind i brændkammeret. Mange er blevet glad for træpillegrillen, da det er en stabil varmekilde – især hvis maden skal have lang tid.

Du kan styre temperaturen med et digitalt termometer, som har en præcision på +/- 7 grader. Andre modeller kan styres via en app. Du skal til gengæld være opmærksom på, at du skal bruge træpiller til formålet. Hvis du bruger andet træ på en træpillegrill, kan du skade grillens mekanik. Det er oftest også en smule dyre at anskaffe sig en træpillegrill, men den udleder til gengæld mindre C02, da træpillerne er lavet af restproduktionstræ.

Pizzaovn

Med en pizzaovn kan du lave sprøde og luftige pizzabunde, som man gør i Italien. Men du kan faktisk lave meget mere end pizza i ovnen. Du kan faktisk både bage brød, snobrød, grille kød og grønsager og meget mere. Der er faktisk ingen begrænsninger for, hvad du kan lave i en pizzaovn. Dine rettet skal dog kunne tåle meget høje temperaturer. Det er nemlig årsagen til, at en pizzaovn kan lave så sprøde skorper og bunde, end hvis du havde tilberedt retten i en varmluftovn. En pizzaovn kan også langt hurtigere tilberede en pizza – de kan gøre det helt ned til 0,30-2 minutter. Du finder pizzaovne der bruger såvel el som gas.

Bliv en sand grillmester med det rette grilludstyr

Det er vigtigt at have det rigtige grilludstyr, når du skal i gang med at grille. Uanset om du tilbereder maden over kul, gas, træpiller eller el, så er det altid vigtigt at have det helt rette udstyr. I Silvan finder du derfor et bredt udvalg af grilludstyr, der egner sig både til den mindre erfarne og den øvede grillmester. Vi har listet forskelligt grilludstyr, som vi mener er en forudsætning for en god grillsæson. Herunder har vi opdelt listen i det mest basale grilludstyr, udstyr som er rart at have, hvis du skal grille nogle bestemte retter eller noget udstyr, som er nødvendt, før typen af grillen fungerer. Læs mere nedenfor.

Det basale grilludstyr

  • Palet eller tang: Den er perfekt til at vende kød eller grønsagen, når du skal håndtere maden på grillen. Derfor er de også nogle af de absolut vigtigste redskaber, du skal have.
  • Stålbørste:Den kan hjælpe dig med til at gøre risten ren, når du har brugt den. Den fjerner. Den fjerner let og hurtigt gamle madrester og andet snavs fra risten. Husk, at varme risten op, så er det lettere at fjerne madrester med børsten
  • Stegetermometer: Hvis du vil være sikker på at opnå det perfekte stegeresultat, hver eneste gang, bør du investere i et stegetermometer. Dette er et fantastisk tilbehør, da du selv kan bestemme om du vil have kødet rødt, medium eller gennemstegt.
  • Grillstarter: Hvis du benytter kul, kan det være ideelt at anvende en grillstarter, da den kan hjælpe dig i gang med optændingen af kullene eller briketterne. Herved slipper du for den lange ventetid, der normalt er forbundet med kul og briketter.

Lighter og gasbrændere

Du kan bruge såvel en lighter som en gasbrænder til at få tændt op i din gasgrille eller kulgrill. Du kan dog også bruge en lighter til mange andre ting, som optænding af stearinlys, brændeovn mm. En gasbrænder kan du udover optænding også bruges til madlavning. Herunder er særlige de mindre gasbrændere særlige ideel til at lave Créme Brúée, eller hvis du ønsker at flambere dine madretter. Derudover kan du bruge den til at smelte f.eks. tampen sammen på et tov eller reb. I Silvan finder du et bredt udvalg af gasbrændere og lighter. Du finder både stormlighter, lighter med flex samt gasbrænder med forskellige størrelser.

Grillriste

I Silvan finder du grillriste til alle formål. Vores grillriste kan enten bruges til din kulgrill, havepejs og gasgrill. Du finder bl.a. grillkurve til bøffer, hvor du kan placere dine bøffer i holderen og smide dem på grillen. Fordelen ved grillkurven er, at bøfferne ikke mister deres form, samt de klister ikke fast i grillristen. Du finder også grillbakker, som er velegnet til mindre grønsager og kød, som normalt ville falde igennem grillristen. Du kan altså bruge grillbakker til at grille dine grønsager, rejser og andet mindre kød og grønsager. Derudover finder ud også steakplatter til at grille dine bøffer. Hvis du anvender en steakplatte, får dine steaks den velkendte rillede form, når de er færdigstegt på en steakplatte.

Rotisserier

Et rotisseri er et grillspyd med motor, som sørger for at din steg, kylling, spareribs eller grønsøger roterer hele tiden, når det steges over grillen. Du kan med fordel bruge et rotisseri, hvis du ønsker at langtidsstege. På den måde får du en ensartet stegning, som får den bedste smag hele vejen rundt. Du kan altså få velsmagende kød ved at anvende et rotisseri, hvilket kan frigøre noget plads i køkkenet eller din ovn – især hvis du skal langtidsstege. Du kan altså læne dig tilbage og nyd et forfriskende glas, alt imens kødet langtidssteges til perfektion og bliver mørt og saftigt på grillen.

Gasflaske

Hvis du har en gasgrill, skal du også bruge en gasflaske, når du skal i gang med at grille. I vores sortiment finder du både letvægtsgasflasker á 5 kg og 10 kg samt stål gasflasker á 5kg, 10 kg og 11 kg. Forskellen på en stålgasflaske og en letvægtsflaske er vægten. En stålgasflaske vejer omkring 5-10 kg uden indhold. Mens en letvægtsflaske vejer omkring 4,5 – 6,7 kg uden indhold. Begge typer af gasflasker har et ydre beskyttelseslag, som beskytter trykbeholderen mod slag og stød. Derudover har begge modeller to håndtag, som gør det lettere at håndtere flaskerne, når de skal flyttes/løftes. Når du har opbrugt gassen, kan du ombytte din brugte gasflaske i din lokale Silvan – dog med undtagelse af Silvan Århus, Silkeborgvej.

Gasslanger og gasregulator

Har du en gasgrill, kan det være nødvendigt med en gasslange og gasregulator. En gasslange transporterer flydende gas fra regulatoren og til indgangen af grillen. Når din gamle gasslange skal skiftes, tager du en nye gasslange og skærer den til i den ønskede længde. Derefter spænder du den fast på regulatoren og på indgangen til grillen med de medfølgende to spændebånd. Sørg for at spændebåndende er spændt godt fast, så der ikke siver gas ud. Skal du udskifte gasregulatoren, skal du løsne spændebåndet ved regulatoren og skifter regulatoren ud. Derefter spænder du spændebåndet godt fast igen. Du kan evt. tjekke med sæbevand, om der siver gas ud i samlingerne eller langs slangen.

Grilleovertræk: pas godt på din grill

De fleste bruger mest deres grill i sommerhalvåret, hvorfor den bliver pakket væk til efteråret, over vinteren. Men vil du passe godt på din grill, kan det være en god idé at købe et beskyttende grillovertræk. Du kan med fordel beskytte din grill, uanset om den står udenfor eller indenfor. I Silvan finder du grill-covers til forskellige størrelser af grill. De fleste covers er lavet i et UV-bestandigt materiale, som sikrer, at farven ikke falmer, når solen skinner. Derudover er de fleste lavet i et vandafvisende materiale.

Du kan forlænge grillens levetid ved at beskytte den mod vind og vejr. Med et grillovertræk kan du beskytte din grill mod støv, fugt fra regn, insekter, fugleklatter, slid fra vindens sus mm. Vind og vejr kan nemlig ødelægge din grill eller forringe dens levetid. Du kan ligeledes undgå at skulle bruge mere tid på at rengøre din grill, når grillsæsonen starter. Med et beskyttelsescover kan du passe godt på din grill, og det er uanset, om den står udenfor eller indenfor. Det er dog særligt en god idé, hvis den står udenfor hele året.