Elgrill

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en elgrill?

Vil du gerne eje en grill, som er nem at bruge, og som har en stabil temperatur? Og vil du gerne undgå at bruge plads og penge på at købe et lager af grillkul eller gas til en kulgrill eller gasgrill? Så bør du investere i en elgrill. Selvom kulgrill og gasgrill er mere udbredte grilltyper end elgrill, så er der mange fordele ved en elgrill. Du behøver blot at have adgang til strømforsyning, og så kan du hurtigt få gang i grillen. Det er også en mere klimavenlig løsning, da du kun bruger elektricitet til at få gang i grillen.

Mange steder er det ikke tilladt at bruge en gas- eller kulgrill – f.eks. på en altan. Her er en elgrill altså et godt alternativ, hvis andre grilltyper ikke er tilladt i ejer- eller lejerforeningen. Det kommer heller ikke os fra en elgrill, hvilket naboerne nok bliver glade for. En elgrill er også god til at tage med på tur. Dog skal du huske, at der skal være adgang til strøm, så den er ikke oplagt at tage med ud i naturen. Her er en transportabel gas- eller kulgrill et bedre alternativ. Derimod passer den perfekt til altanen, udeområdet eller campingpladsen med elforsyning.

Hvilken elgrill skal du vælge?

Elgrill kommer i mange forskellige typer og varianter. Har du ikke det største udeområde, kan det være, at en bordmodel er det rette valg for dig. Det er en handy elektrisk grill, som du også kan tage med på farten. Til trods for dens lille størrelse kan du bruge grillen til at tilberede en masse forskellig mad. Med det rette tilbehør kan du både bruge den til at lave lækre grillbøffer, smagfulde grøntsager og sågar pizza, hvis du køber en pizzasten. En elgrill kan varme op til 300 grader, så du kan også opnå en høj temperatur til at tilberede velsmagende mad.

Skal du bruge den elektriske grill derhjemme i hverdagen til tilberedning af mad, så kan det være en fordel at købe en model med ben. På denne måde kommer grillen op i en mere behagelig position, så du er fri for at bøje dig for meget, når du skal grille. Du kan regulere temperaturen, så du kan tilpasse den til de forskellige grillretter. Hvis du skal bruge grillen til at tilberede større middage, bør du også gå efter en variant med et større grillareal. Er du i øvrigt interesseret i at læse mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige grilltyper, kan du med fordel læse i vores guide til valg af grill.

Sådan bruger du en elektrisk grill

Det er meget simpelt at bruge en elgrill. Det er nærmest identisk med den måde, som du bruger et elkomfur. Du skal blot tilslutte elgrillen til strøm, evt. via en forlængerledning, hvorefter du kan indstille den til den ønskede temperatur. Afhængigt af den konkrete model og temperaturen så kan det godt tage lidt tid, før den er varm og klar til brug. Da en elgrill har et relativt stort strømforbrug (effekten er typisk 2 kW), skal du være sikker på, at strømmen i eltilslutning er stærk nok. Især kan campingstrøm til tider have svært at være stærk nok til en elgrill.

Hvordan du bruger en elektrisk grill, afhænger også af, hvad du skal stege. Skal du stege en god steak, skal du f.eks. helst bruge en rist med riller. Så kan kødet blive stegt på ægte grillmaner. Vil du i stedet spejle et æg, kan du købe en stegepande til grillen. Dermed kan du også rykke morgenmaden eller brunchen ud på terrassen med en elektrisk grill. Vil du i stedet prøve at eksperimentere med at lave lækker pizza, kan du også gøre dette, hvis du tilkøber en pizzasten til grillen. I så fald kan du også bruge en elgrill til at lave et helt lille udekøkken. Husk dog altid sikkerheden, når du bruger en elektrisk grill.

Hvordan vedligeholder du en elgrill?

Vedligeholdelse af en elektrisk grill er relativt minimal. Dog bør du stadig jævnligt vedligeholde den, så du kan få gavn af den i mange år. Først og fremmest er det vigtigt, at du rengør grillen efter brug. Ved hyppig rengøring undgår du, at overfladen bliver slidt og ruster for hurtigt. Mange af ristene og panderne til elgrill er heldigvis nemme at rengøre. På flere modeller kan du også tage de indvendige dele ud af grillen, som du også bør rense godt og grundigt. Det gør grilllen også lækrere at bruge, da du er fri for at have en snavset og ulækker grill.

Den rette opbevaring er en meget vigtig del af, at du kan have gavn af din grill i mange år. Vigtigst af alt bør du opbevare den et tørt sted indendørs. Hvis du ikke har så meget plads til at opbevare den indendørs, kan du alternativt dække den med et grillovertræk. Du kan også vælge at dække grillen til med et overtræk i grillsæsonen, mens du kan tage den indenfor, når det kolde og fugtige vejr rammer om efteråret. Det er også en god idé at tjekke de forskellige skruer og møtrikker på grillen, når du sætter den ud, og eventuelt give de bevægelige dele olie.