Gasflasker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken gasflaske skal du vælge?

Du kan bruge gasflasker til mange forskellige formål. Det er lige fra gasgrill til ukrudtsbrændere til terrassevarmere. Da gasflasker bruges til både store og små enheder, kan du finde mange typer og størrelser af gasflasker hos Silvan. Det er både den helt lille engangsflaske, som du kan bruge til en transportabel grill, og den store på gasflaske på 10 kg, som du kan bruge til den store gasgrill i haven. Dermed kan du finde en gasflaske til alle dine behov på denne side. Så kan du både fjerne ukrudt med ukrudtsbrænderen og stege lækker grillmad på gasgrillen. Vær i øvrigt opmærksom på, at gasflaskerne kun kan afhentes i en Silvan-butik.

Flaskegas er et yderst brændbart stof, så det er vigtigt, at du håndterer en gasflaske med respekt. Gasflasker består af en blanding af gasarterne propan og butan, som hurtigt og effektivt kan antændes. Selvom det i udgangspunktet er meget sikkert at bruge gasflasker, skal du være opmærksom på, at du håndterer flasken sikkert. Bl.a. skal du sikre, at flasken altid står op. Desuden skal du aldrig bruge gas beregnet til udendørsbrug indenfor. Du skal også sikre, at gasflasken er sikret mod stød, opvarmning og fald. Hvis du er opmærksom på at bruge gasflasken sikkert, og du følger sikkerhedsrådene fra producenten, så kan du med ro og mag bruge den.

Få gasflasker på 5 kg, 10 kg og 11 kg hos Silvan

Dit valg af gasflaske afhænger fuldstændig af, hvad du skal bruge den til. Skal du bruge en gasflaske til en gasgrill, skal du have fat i en af de store. Dem kan du få i enten 5 kg, 10 kg eller 11 kg. Hvis du bruger din gasgrill meget, er det en god idé at købe en gasflaske med en stor mængde gas. Det er den økonomisk bedste løsning, og du er også fri for hele tiden at skulle tænke på at købe ny gas. Har du i stedet en lille bordgrill med gas, kan du nøjes med en gasdåse.

Skal du på camping, og skal du i den sammenhæng bruge et kogeblus til gas? Så kan du også finde letvægts gasflasker til dette hos Silvan. Har du en ukrudtsbrænder, som du gerne vil finde noget gas til, kan du også finde sådan en gasflaske hos os. Du skal her have en gasflaske, der er let og transportabel. Det er også vigtigt, at du finder en gasflaske, som hurtigt kan monteres. Når din gasflaske er tom, er det vigtigt, at du husker, at den ikke skal deponeres i almindeligt metalaffald. I stedet skal de tomme gasflasker afskaffes på den lokale genbrugsplads under farligt affald.

Ombyt din flaskegas hos Silvan

Du kan supernemt og hurtigt få en ny gasflaske ved at ombytte en tom gasflaske til en ny, som er fyldt med gas. Det betyder, at du f.eks. kan købe en gasflaske på 10 kg. Når den er tom for gas, kan du tage den hen til en Silvan-butik og få den ombyttet til en ny fyldt gasflaske til forskellige priser. Så nemt og enkelt er det. Undersøg dog før, om Silvan-butikken i nærheden af dig også har ombytningsmulighed. De fleste butikker har, men der er enkelte butikker, hvor du ikke kan ombytte gasflasker. Se under det enkelte produkt for mere information.

Hvor lang tid holder en gasflaske?

Det er selvfølgelig svært at svare helt præcist på, hvor lang tid en gasflaske kan holde, da det både afhænger af gasflaskens størrelse og forbruget. Hvis vi tager udgangspunkt i, at du bruger en gasgrill relativt ofte, vil en gasflaske på 10 kg ca. holde i et halvt år – eller det der svarer til en grillsæson. En gasdåse på 450 g kan holde til ca. 4 timers grilning. Derfor kan gasflasker generelt holde i lang tid, og faktisk er grill med gas væsentligt billigere end kul. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige grilltyper i vores guide om grill.

En gasflaske til en ukrudtsbrænder kan også fås i mange forskellige størrelser. Du kan både få små gasflasker med ca. 300 g gas og store ukrudtsbrændere med vogn. Da du som tommelfingerregel bruger omtrent 8 g gas pr. kvadratmeter med en ukrudtsbrænder, holder 300 g ca. til 40 m2. Har du derfor et stort område i haven, hvor du skal bruge en ukrudtsbrænder, kan det bedre svare sig at investere i en ukrudtsbrænder med vogn. I den lille have og terrasse kan du dog fint klare dig med en gasdåse til ukrudtsbrænderen til at fjerne ukrudtet mellem fliserne.

Sådan monterer du en gasflaske

For at kunne montere en gasflaske til en gasgrill skal du bruge en gasslange og gasregulator. En gasslange og regulator medfølger ofte, når du køber en gasgrill, men hvis du ikke får den med fra starten, kan du finde en hos Silvan. Før du monterer regulatoren og slangen til grillen og flasken, skal du sikre dig, at de begge er i god stand. Eksempelvis skal du sikre dig, at gasslangen er i god stand, og at der ikke er utætheder i slangen. Har du en gammel slange, er det en god idé at udskifte den. En gasslange kan holde i ca. 2 år.

Første skridt er at fjerne forseglingen fra gasflaske. Her må du aldrig bruge en kniv eller andre spidse genstand, da ventilen kan blive beskadiget. Brug i stedet fingrene. Herefter skal du tjekke, om gasslangen har utætheder, bl.a. om den er mørnet og har sprækker. Spænd slangen fast til regulatoren med spændebåndet. Fastgør regulatoren til ventilen på gasflasken, så den sidder godt fast. Du kan sikre, at regulatoren sidder rigtigt fast ved at løfte op i gasflasken i regulatoren. Tjek til sidst for evt. utætheder med sæbevand. Så er du klar til at montere gasflasken til gasgrillen.