Gasgrill

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en gasgrill?

Vil du gerne grille på en nem og hurtig måde? Så er en gasgrill et supergodt valg. Du er fri for at bruge en masse tid på at varme kul op, som du skal med en kulgrill. Du får også en grilltype med en høj og stabil grillvarme, hvor du har mulighed for at grille en masse forskellige retter. Her kan selv den uerfarne grillmester tilberede en masse lækker mad. Du er heller ikke begrænset til kun at tilberede mad på grillen i sommerperioden. Der er nemlig en stor fleksibilitet, hvor du også kan bruge en gasgrill til at tilberede juleanden eller flæskestegen til julebordet.

Rent økonomisk er det en fordel at bruge gas frem for kul – især hvis der er tale om kul i høj kvalitet. Den stabile temperatur giver en masse tilberedningsmuligheder, f.eks. hvis du gerne vil langtidsstege kød. Du er også fri for røgen fra en kulgrill, hvilket gør den mulig at bruge på mange altaner. Du får samtidig den dejlige smag af grill. Nogle foretrækker dog stadig kulgrill, da de mener, at den giver en helt unik grillsmag til maden. Hvis du gerne vil læse mere om fordelene og ulemperne ved de forskellige grilltyper, kan du læse mere i vores artikel, Hvilken grill skal du vælge?.

Hvilken gasgrill skal du vælge?

Du kan vælge imellem mange forskellige typer af gasgrill. Ud over forskelle i størrelsen på gasgrill har de også en stor variation af funktioner. Vil du gerne have en lille og transportabel gasgrill, kan du hos Silvan finde flere små gasgrill, som du kan tage med på farten. Du kan også finde små bordmodeller til den lille altan, hvor du ikke har plads til en kæmpe grill. Derudover kan du vælge en større gasgrill med ben, så du kan grille i en behagelig position. Nogle af disse grill har hjul og sidebord, så du kan flytte dem rundt og placere maden ved siden af grillen.

Er du den helt store grillentusiast, kan du heldigvis finde meget avancerede gasgrill hos Silvan. Bl.a. kan du finde gasgrill med 8 brændere, hvor der også er infrarøde brændere med temperaturer på op til 900 grader. Nogle typer har også rotisseri, hvilket passer perfekt til at tilberede kylling og stege. Det er en stor type gasgrill, som har en masse opbevaringsplads til riste, gryder og tilbehør til grill. Hvis du gerne vil have en gasgrill med et stort grillareal, meget plads og med mulighed for at opnå en meget høj temperatur, skal du altså have fat i en mere avanceret gasgrill.

Husk sikkerheden

Det er ikke farligt at grille, men du skal alligevel passe på, når du har med varme og åben ild at gøre. F.eks. skal du passe på, hvis du griller sammen med børn. Små børn bør ikke komme for tæt på, da de kan komme til at brænde deres små fingre eller på anden måde komme til skade. Du skal især være opmærksom på selve gasflasken og gasregulatoren og gasslangen. Det kan nemlig særligt være farligt, hvis gasslangen er slidt og utæt. Sørg derfor for at tjekke gasslangen jævnligt. Udskift den, hvis den er ved at være slidt, så den ikke bliver utæt.

Det er bedst, at du bruger en moderne gasgrill, da deres sikkerhed er bedre. Desuden anbefales det, at du klikker gasregulatoren af, når du er færdig med at grille. På denne måde sikrer du, at der ikke er nogen, der kommer til at tænde gassen ved en fejl. Sørg også for løbende at tjekke, at regulatoren fungerer. Du skal også være opmærksom på at håndtere gasflasken korrekt. Bl.a. skal den stå stabilt, så den ikke pludseligt kommer til at vælte. Den skal altså stå et sted, hvor den er sikret imod stød, opvarmning og fald. Så kan du med ro i sindet grille med gas.

Sådan vedligeholder du din gasgrill

En gasgrill behøver ikke den store vedligeholdelse. Dog bør du rengøre grillen efter brug. F.eks. er det vigtigt, at du tømmer bakken med fedt og tørrer bunden af. Du bør også skrabe risten ren for madrester med en grillbørste. Du kan finde flere forskellige grillbørster i vores grilltilbehør. Det er lettest at rense risten, når den endnu er lun. Det er også en god idé at rengøre grillen med sæbevand sammen med en klud og svamp. Der kan eksempelvis sætte sig meget snavs og fedt på grillens overflade og ved i/på låget. Husk at skylle grillen for sæberester, hvis du har renset den med sæbevand.

Derudover er den rette opbevaring en vigtig del af vedligeholdelsen af en gasgrill. Bl.a. skal du helst sætte grillen indendørs i læ, når det ikke længere er grillsæson, og vejret bliver koldere og fugtigt. Hvis den står i læ for regn og anden nedbør, forebygger du, at der kommer for meget rustdannelse. I sæsonen kan du med fordel betrække grillen med et grillovertræk. Sådan kan du altså beskytte grillen, så du kan få glæde af den i mange år. Prioriter derfor rengøring og vedligeholdelse af grillen, så du får en flot og ren grill.