Gasgrill

De fleste mennesker elsker at grille. Og det er uanset, om de har begrænset- eller store grillkundskaber. Mange forbinder nemlig grillning med hygge og mad under åben himmel. Og noget af det, som hører sig til sommeren. Men hvorfor skal lækker grillmad begrænses til sommermånederne? Hvis du er en af dem, som sagtens kan spise grillmad uanset vejret, så har vi i SILVAN den perfekte løsning. Vi tilbyder nemlig et stort udvalg af gasgrill i flere forskellige størrelser. En gasgrill er perfekt til dig, som gerne vil grille året rundt. Grillen er hurtigt og let at tænde op, og den vil bevare en konstant temperatur hele stegetiden igennem. I SILVAN finder du anerkendte produkter fra blandt andet BROIL KING. Så er du sikret lækker og velsmagende mad. Hos SILVAN finder du alt, hvad du skal bruge til grillsæsonen, vi har det hele i vores sortiment. 

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gasgrillen er hurtig klar til brug

Den største fordel ved en gasgrill er, at du ikke skal vente på, at dine kul bliver varme. Den bliver nemlig hurtig varm, og den er dermed klar til brug inden for kort tid. Det kræver kun et enkelt tryk, så er den varm. Der går dog 10 minutter, før grillen er gennemvarm. Men dens hurtige opstart er en stor fordel, hvis du gerne vil tilberede maden hurtigt. Eller ikke gider bøvle med kul eller briketter. Du skal nemlig regne med, at det tager omkring en halv time før kullene er gjort klar. Og det er selv om, at du benytter grillstarter.

I mange tilfælde er det billigere at bruge gas til optænding, da briketter og kul ofte er dyrere i længden, hvis du bruger den meget. Du kan med fordel benytte gas til opvarmning af din grill. Du får på den måde flere tilberedningsmuligheder, da du opnår en jævn temperatur under hele stegetiden. Dette gør det muligt at langtidsstege kød – så du sagtens kan tilberede blandt andet juleanden over din gasgrill. Den er desuden også god til altanbrug, da du slipper for røgen, som er forbundet med en kulgrill. Derudover så afkøles den også hurtigt, efter du har slukket for gassen.

Der er dog nogen, som ikke mener, at gas kan tilføje helt den samme røgede grillsmag, som kul kan gøre. Men en gasgrill kan dog stadigvæk give en sprød og dejlig smag af grill. Og det er stadig muligt at tilføre en røget smag, når du tilbereder mad med gas. Hvis du dog stadig foretrækker at tage dig god tid, og nyde den autentiske duft af røg, så har vi også et stort udvalg af kulgrill.

Hvilken grilltype skal jeg vælge?

Det er smag og behag, hvorvidt du er mest til en gas- eller kulgrill. Er det den første model, du skal du at købe? Så er du måske i tvivl om, hvilken model du skal vælge? Der er både fordele og ulemper ved de forskellige typer. Vi har derfor samlet en guide til, hvordan du kan blive klogere på, hvilken model, der passer til dine behov. Du kan læse mere her. Men der findes også andre modeller. Du kan også vælge et bålsted, som giver dig muligheden for at lave noget rustikt mad over bål. Det er samtidigt hyggeligt at sidde ved bålet og iagttage ildens flammer. Det kan også være, at du er mere til et transporterbart bålsted, som du kan have med på farten? Så kan The Easyfire måske være en ide. Den kan opstilles på stranden, i skoven, i haven m.m. Og så kan du let og bekvemt transportere bålet i en taske, som følger med.

Når du griller er det vigtig, at du har det helt rigtige grilltilbehør. I SILVAN finder du et bredt udvalg af professionelle grillredskaber fra mærker som f.eks. Broil King og Dangrill. Her finder du alt, hvad du har bruge. Og det er lige fra termometre og børster til betræk, pizzasten og rotisserier. Hos SILVAN finder du alt det tilbehør, som du skal bruge for at skabe det perfekte resultat hver gang. Udforsk nye tilberedningsmuligheder og slip din indre kok løs med lidt hjælp fra vores grilltilbehør.

Sikkerhed frem for alt

Det er ikke farligt at grille, men du skal alligevel passe på, når du har med varme og åben ild at gøre. Du skal for eksempel passe på, hvis du griller sammen med dine børn. Små børn bør ikke komme for tæt på, da de kan brænde fingrene eller komme til skade. Du skal særligt være opmærksom på selve gasflasken og tilbehøret til din gasgril. Dette skal behandles med forsigtighed. Det kan nemlig blive farligt, hvis du går hul på slangen, som fører ned til gasflasken.

Det er som udgangspunkt sikkert at bruge en moderne gasgrill, men det anbefaledes dog, at du klikker regulatoren af gasflasken, når du er færdig med at grille. På den måde sikre du, at ingen kommer til at tænde for gassen ved en fejl. Du skal i den forbindelse løbende tjekke udstyret. Tjek løbende gasslangen for slitage – den skal helst være uden revner. Du skal også tjekke at regulatoren fungerer, som den skal.

Hvordan vedligeholder du din gasgrill?

En gasgrill behøver ikke meget vedligeholdelse. Men det er dog vigtigt, at du tømmer bakken med fedt og tørre bunden af. Du skal også huske at skrabe risten ren for madrester med en børste – dette er lettest at gøre, når risten er varm. Gasgrillen benytter en gasflaske, og det er derfor vigtigt, at du løbende tjekker slangen for at undgå lækager. Slangen kan ofte blive ødelagt eller mør af sol, varme, småsten og skarpe redskaber. Det anbefales derfor, at du holder skarpe redskaber fra slangen. Det er også en god idé at beskytte din grill med et betræk, når den ikke er i brug. Så er du sikker på, at den holder i mange år.

Du kan let rengøre grillens overflader og låg med en fugtig klud eller svamp og lidt sæbevand. Hvis du ønsker at gøre din rist grundigt rent. Så kan du med fordel tage den af og vaske den i varmt sæbevand. Du skal dog huske at fjerne alle sæberester fra risten, inden du begynder at bruge den igen.

Du kan blandt vores udvalg finde mange forskellige modeller, der med garanti kan opfylde dine behov. Vi har alle de kendte mærker, men også det nødvendige tilbehør, så du med garanti kan imponere dine venner og familie. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid kontakte os eller besøge en af vores butikker for yderligere vejledning.