Træpillegrill

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken træpillegrill skal du vælge?

Træpillegrillen, også kaldt en pillegrill eller pellet grill på engelsk, er forholdsvis ny i Danmark. Den er for nyligt begyndt at blive mere populær i Danmark, men den er meget udbredt i blandt andet USA. Ligesom navnet antyder, bruger træpillegrillen nemlig træpiller som brændsel i stedet for de klassiske grillbriketter eller grillkul. I Silvan har vi et bredt udvalg af pillegrill, og prislejet spænder fra ca. 7.000 til 25.000 kr. Ligesom andre grill er det en markant investering, men der er mange fordele ved en træpillegrill. Selv den billigste udgave har mange lækre funktioner, da den kan både grille og røge mad. Den har også et digitalt kontrolpanel, hvor du kan styre temperaturen.

Du kan vælge en af de helt dyre varianter, som stort set kan det hele. Du kan endda få en variant med wi-fi-funktion, så du kan styre temperaturen med din smartphone, lige meget hvor du er. Du får også mange andre indstillinger, som kan holde maden varm, samt en super-røg-funktion til optimal røgning af maden. Du kan selvfølgelig ligeledes vælge imellem forskellige størrelser, alt efter hvor stort et grillareal du har brug for. Størrelsen på tanken kan også have en vigtig betydning for, hvilken model du ender med at vælge. En større tank kan indeholde mange træpiller, så den kan køre i længere tid uden en påfyldning. I sidste ende er de alle gode valgmuligheder. Det er mere vigtigt at vælge en, som passer til dit budget, og som har de funktioner og den kapacitet, som du ønsker.

Hvad er fordelene og ulemperne ved en træpillegrill?

Der er mange fordele ved at vælge en træpillegrill. Opsummeret er der følgende fordele ved en træpillegrill:

  • Hurtig opvarmning: En pillegrill bliver hurtig varm. Afhængigt af modellen tager det som regel under et kvarter at gå fra 0 til 260 °C. Det er betydeligt hurtigere end mange andre grilltyper. Det betyder altså, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at grille.
  • Unikke smagsnuancer: Noget helt særligt ved en træpillegrill er, at du kan bruge træpiller med mange forskellige smagsvarianter såsom kirsebær, æble og eg, der kan tilføje unikke smagsnuancer til grillmaden. Du kan ikke bruge normale træpiller til en pillegrill, da det kan være skadeligt for madlavningen. Træpiller, som bruges i en pillegrill, er lidt dyrere end normale træpiller, og træpillerne koster ca. 6 kr. mere pr. kg. i forhold til briketter.
  • God til langtidsstegning af mad: Sammenlignet med andre grill får du en meget mere stabil varmekilde og mulighed for at styre temperaturen med ret høj præcision. Den stabile varme gør en træpillegrill god til langtidsstegning af mad. Med nogle varianter kan du også styre både temperaturen og grillfunktionen med din smartphone.

Sådan vedligeholder du en træpillegrill

De fleste pillegrill kommer med en drypbakke, som opsamler fedt, kødsaft og andet væske fra det, du griller. Så den del af vedligeholdelsesarbejdet er ret forenklet. Du bør stadig rense og rengøre træpillegrillen lidt ligesom en kulgrill eller en gasgrill. Rens grillristen, når du har tilberedt mad på grillen. Du bør også skifte drypbakken jævnligt, så der ikke hober for meget snavs og fedt op. Du bør også bruge en askestøvsuger ca. hver tredje gang, efter du har brugt grillen. Hvis du skal tilberede noget mad, som kræver lang tid på grillen, er det også en god ide at bruge askestøvsugeren før det.

For at træpillegrillen er ren og frisk, bør du foretage en grundig rengøring et par gange om året. Bruger du din pillegrill ofte, kan du med fordel foretage en grundig rengøring oftere. Så undgår du gamle madrester, snavs og fedt, som ikke er lækkert at have i grillmaden. Hvis du har din træpillegrill stående udenfor, er det desuden en god ide at anvende et overtræk til den. Et overtrækslag er med til at beskytte din grill imod regnvejr og uv-stråling fra solen. Det kan forlænge levetiden på din pillegrill. Derudover undgår en del støv, snavs, edderkoppespind og insekter, når din grill står tildækket.

Pillegrill fra mærker i høj kvalitet

Traeger er kendt for at lave den originale træpillegrill og er et af de mest sælgende mærker inden for pillegrill. I Silvan har vi et bredt udvalg af træpillegrill og ekstraudstyr til den. Det kan være alt fra grillrens, folie til opsamlingsspand, pillespand og selve træpillerne. Træpillerne kan du få i forskellige træsorter som f.eks. valnød eller kirsebær, og de giver hver deres kraftige, lækre smag. Hvis du vælger en træpillegrill fra Traeger, kan du være sikker på at få en grill i høj kvalitet. Traeger blev grundlagt i 1985 af Joe Traeger, så de har rigtig meget erfaring inden for området.

Broil King er også et velkendt og internationalt mærke inden for grill og grilludstyr. Foruden at have nogle gode træpillegrill har Broil King også nogle rigtig gode gasgrill. Broil King blev grundlagt helt tilbage i 1906, så det er et firma med over 100 års erfaring på bagen. I Silvan finder du bl.a. deres pillegrill, gasgrill og andet grilltilbehør i vores udvalg. Det kan også være, du allerede kender mærket eller har fået anbefalet det. Uanset hvilket mærke du vælger, kan du være sikker på, at du får et godt produkt i høj kvalitet.