Brændekløvere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan fungerer en brændekløver?

Brændekløveren fungerer ved hjælp af en motor. Motoren presser helt automatisk brændet langsomt frem mod en plade, som kløver brændet i to. Derefter trækker kløvekilen sig tilbage, og du kan på ny sætte et stykke brænde ind. Der findes flere forskellige modeller, som kan gøre dit arbejde med at kløve brænde noget nemmere. På flere modeller kan du justere den efter længden på brændet. De fleste modeller kløver brændet vandret, men vi har også modeller, som klarer arbejdet lodret. Vores modeller kører derudover enten på benzin eller elektricitet.

Du bør gøre dig overvejelser om, hvilke funktioner din brændekløver skal indeholde. Derudover bør du tænke over, hvor ofte du skal bruge den. Skal den blot bruges 1-2 gange om året? Eller skal den bruges jævnligt hele året rundt? Og hvor store stykker skal du typisk kløve? Det har nemlig noget at sige, i forhold til hvilken kvalitet du skal gå efter. Vi står i Silvan naturligvis altid klar til at vejlede dig, hvis du har spørgsmål omkring en maskine eller model.

Skal jeg vælge en brændekløver på strøm eller benzin?

Du kan vælge, om din brændekløver skal være drevet af el eller benzin. Uanset hvilken type du vælger, er du sikker på at få en kraftig brændekløver i slidstærke materialer. Vores modeller er nemlig svejset i flere omgange, hvilket garanterer en høj sikkerhed og en lang levetid. Desuden leverer begge typer en høj motorkraft. Men selvom brændekløveren har en kraftig motor, skal den dog, som ved enhver anden motor vedligeholdes og have olie.

Med en elektrisk model er du hurtigt i gang. Du skal blot sætte den i kontakten, og så kører den. Men det kræver naturligvis, at du har adgang til en strømforsyning. Derfor har den elektriske model også sine begrænsninger, når det kommer til at tage den med rund i haven eller skoven. Ønsker du derimod at være uafhængig af en strømforsyning? Så kan du også vælge en benzindrevet brændekløver. Med denne type er du uafhængig af en stikkontakt. Og du kan derfor tage den med langt ud i skoven, du skal blot sørge for at have benzin med. Skal du langt omkring? Og har du en større kløvning foran dig? Så kan det være en rigtig god idé at medbringe en benzindunk. Med en benzindunk har du altid ekstra benzin ved hånden, så du ikke risikerer at skulle stoppe midt i arbejdet.

Hvilket sikkerhedstøj skal du bruge ved kløvning af træ?

En brændekløver fra Silvan er udstyret med forskellige sikkerhedsfunktioner for at passe godt på dig, når du kløver brænde. En af sikkerhedsfunktionerne er, at de fleste modeller er tohånds-betjente, så du skal bruge begge hænder for at kunne kløve træet. I den forbindelse anbefaler vi, at du sætter maskinen på et plant og jævnt underlag, så den står fast og stabilt under kløvningen. Derudover er det vigtigt at sikre dig selv under arbejdet. Du bør derfor altid påklæde dig rigtigt, så du er beskyttet bedst muligt.

Som sagt, er det vigtigt at sikre god beskyttelse, hvis uheldet skulle være ude. Det er særligt vigtigt, hvis du samtidig arbejder med en motorsav. Det er derfor en god idé at iføre dig sikkerhedstøj bestående af skærebukser og en hjelm. Derudover bør du altid bære handsker og have sikkerhedssko på. Husk sikkerhedsudstyr til alle, der arbejder omkring maskinen. I Silvan finder du forskellige sikkerhedsprodukter, til brug ved kløvning og andet tungt arbejde. Du finder bl.a. et sikkerhedssæt med skærebukser og hjelm, samt handsker, der er specielt egnet til arbejde med træ og motorsave.

Hvilket udstyr skal du bruge til kløvningen?

Det er muligt at få forskelligt tilbehør til din brændekløver. De fleste modeller deler træet i to. Men har du en mindre brændeovn eller pejs? Så kan du med fordel vælge at købe et kløvekryds. Den deler brændet i fire dele, så du får mindre stykker, der passer i netop din brændeovn eller pejs. På den måde går arbejdet både hurtigere og nemmere.

Motorerne på din maskine skal naturligvis vedligeholdes. Og til det formål er det en god idé at anskaffe olie, så motoren bliver ved med at køre som smurt. Har den ikke hjul monteret allerede, er det også ved nogle modeller muligt at tilkøbe dette, så du nemt kan transportere din brændekløver rundt.

Sådan fælder og flækker du bedst dit træ

Det er vigtigt at kløve træet lige så snart, det er fældet. Hvis der går for lang tid, bliver træet nemlig mere hårdt, og det kræver derfor flere kræfter at få kløvet træet. Det er også en god ide at planlægge fældningen af træet i god tid, da tørretiden har indvirkning på processen. Der er flere, der vælger at kløve i vintermånederne, så træet kan tørre over foråret og sommeren. Træet vil dermed være helt klart til at putte i brændeovnen i efterårssæsonen. Du skal i forbindelse med tørretiden være opmærksom på, at de forskellige træsorter har forskellige tørretider, og det er derfor vigtigt at få planlagt kløvningen i god tid.

Det er både nemmere og hurtigere at bruge en brændekløver fremfor en økse. Du sparer ikke blot kroppen for en masse slid, men ligeledes en masse tid og energi. Står du og skal have fældet et træ? Og er du i tvivl om, hvordan du bedst går til opgaven? Så tag et kig på vores træfældningsguide, her.