Brændekløvere

Kategorier
 Produkter
Liste
Galleri

Klar arbejdet hurtigere med en brændekløver

Kløver du selv dit brænde til brændeovnen hvert år? Med en brændekløver eller træflækker som det også kaldes, går arbejdet meget hurtigere og du slipper for at skulle stå ude i vinterkulden og flække brænde med en økse. Ved at investere i en god brændekløver kan du derved også aflaste kroppen, for det hårde arbejde. Her på siden kan du finde vores udvalg af brændekløvere i forskellige størrelser og prisklasser og med forskellig kløvetryk. En brændekløver hjælper dig med at kløve træet hurtigt, nemt og effektivt, så du kan tænde op i brændeovnen.

Har du adgang til træ, som du kan bruge til brændsel, er det ofte billigere at kløve dit brænde selv. Der er dog et par ting, du skal overveje inden du køber en brændekløver, for eksempel hvor store træstykker du skal flække og om der er adgang til strøm. Du kan også finde modeller, der er udstyret med spændeskrue, som sikrer dig en enkelt og præcis begrænsning af kløveslaget, så du kan arbejde hurtigt og effektivt.

Hvilken brændekløver skal du vælge?

Skal du kun kløve brænde få gange om året, behøver du ikke at købe den store, dyre model med mange avancerede funktioner. Køb i stedet en lidt mindre og billigere model til kløvning af dit træ.

Du skal også overveje, om du skal have en benzindrevet brændekløver eller en eldrevet. Med en eldrevet brændekløver skal du have adgang til strøm i nærheden eller du skal huske at oplade den mens en benzindrevet brændekløver har brug for påfyldning af benzin ind i mellem. Sørg desuden for at ergonomien på brændekløveren er i orden, så brændekløveren er god at arbejde med og du mindsker risikoen for uheld. Tænk også over om du skal kløve brændet lodret eller vandret.  

Du skal også overveje kapaciteten på din brændekløver. Skal brændekløveren kunne kløve store stykker træ eller kun lidt mindre. En lille brændekløver har ofte ikke samme styrke og kløvetryk som en større model. Så tænk over hvad din nye brændekløver skal kunne.

Sådan tørrer du træet og kløver dit brænde

Det er godt at kløve træet, straks det er fældet. Går der for lang tid efter, bliver træet mere hårdt og du skal derfor bruge flere kræfter for at kløve det. Det er også en god idé at planlægge hvornår du fælder dine træer, da du også skal tænke på tørretiden på træet. Fæld for eksempel træerne i vintermånederne, så du kan lægge brændet til tørre henover foråret og sommeren. På den måde er træet klart til efterårssæsonen, når du gerne vil have tændt op i brændeovnen. Vær dog opmærksom på, at træsorter har forskellig tørretid. Noget træ kan for eksempel være helt op til to år, om at tørre. Barken på træet er med til at holde på fugten i træet, så sørg for at kløve sådan at så mange sider som muligt er fri for bark, så brændet derved tørrer hurtigere.

Med en brændekløver er det let at kløve brændet selv. Men i en snæver vending, hvor du ikke har haft tid at kløve brænde kan du også altid vælge den nemme og lidt dyrere løsning ved at købe færdigkløvet træ. Hos SILVAN kan du blandt andet finde både tørret pejsebrænde, træbriketter og træpiller.

Genbrug haveaffaldet med en kompostkværn

Når du går og ordner haven, står du ofte tilbage med en masse haveaffald som græs, grene og ukrudt med mere, som du skal samle i havesække og køre på genbrugspladsen. Med en kompostkværn bliver oprydningen efter havearbejdet meget nemmere og du undgår de mange ture på genbrugspladsen med dit haveaffald. En kompostkværn kværner effektivt dit haveaffald, så det næsten ikke fylder noget og derved bliver det meget lettere at skille sig af med eller smide det på kompostbunken, så du kan genbruge det som muld i dine blomsterbede.

Det er dog en rigtig god idé at overveje hvad du gerne vil genbruge dit haveaffald til. Vil du for eksempel have groft flis til bunddække eller en finere flis til kompostbunken? Dette har betydning for hvilken kompostkværn du skal vælge. Kapaciteten på kompostkværnen skal du også kigge på. Skal maskinen kunne klare de meget tykke grene eller kan du nøjes med en kompostkværn med lidt færre kræfter.

Det kan derfor være en rigtig god idé at anskaffe sig en kompostkværn. En kompostkværn kan også være med til at reducere tiden du skal bruge på havearbejdet, så du kan nyde tiden med familien i stedet.