Brændekløvere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Havearbejdet går hurtigere med en brændekløver

Bruger du tid på at kløve dit brænde til brændeovnen hvert år? En brændekløver, også kaldet en træflækker, vil ikke blot spare på kræfterne og energien men også tiden i haven. Du aflaster kroppen for unødigt slid og får mere tid til dig selv.

Du kan se vores udvalg af brændekløvere på siden her og finde den brændekløver, der passer bedst til dig og dit behov. En brændekløver hjælper dig med at kløve træet hurtigt, sikkert og effektivt, så du kan fyre op i brændeovnen.

Hvilken brændekløver skal du vælge?

Der er markant forskel på de forskellige brændekløvere og det er vigtigt, at finde den brændekløver, der passer til dit behov. Har du let adgang til træet? Hvor store træstykker skal du flække og har du adgang til strøm? Du kan ligeledes finde modeller, der er udstyret med en spændeskrue, så du kan arbejde hurtigt og effektivt.

Hvis du eksempelvis kun skal kløve brænde få gange om året, er det sjældent nødvendigt at investere i den største og dyreste model med flere forskellige og avancerede funktioner. Du kan derfor med rette investere i en lidt mindre og billigere brændekløvermodel.

Du skal også overveje om du ønsker en eldrevet brændekløver eller en benzindrevet brændekløver. Med en eldrevet brændekløver skal du have adgang til elektricitet eller huske at lade batteriet op inden. Hvis du ønsker en benzindrevet brændekløver, skal du huske at påfylde benzin på fra tid til anden.

Derudover skal du også overveje ergonomien på brændekløveren, så den er så god og så nemt som muligt at arbejde med og du dermed mindsker risikoen for uheld. Det er ligeledes vigtigt at overveje, om du skal kløve lodret eller vandret.

Du skal ligeledes overveje mængden af det brænde, du skal have kløvet, så du kan vælge den brændekløver, der passer bedst til opgaven. Skal brændekløveren kunne klare store stykker træ eller kan du nøjes med en mindre og billigere brændekløver til opgaven?

Vidste du?

Det er vigtigt at kløve træet lige så snart, det er fældet. Hvis der går for lang tid efter, bliver træet mere hårdt og det kræver derfor flere kræfter at få kløvet træet.

Det er ligeledes en god ide at planlægge fældningen af træet i god tid, da tørretiden har indvirkning på processen.

Der er flere, der vælger at bruge brændekløveren i vintermånederne, så træet kan tørre over foråret og sommeren, så træet er helt klart til efterårssæsonen. Derudover har de forskellige træsorter ligeledes forskellige tørretid og det er derfor vigtigt, at få planlagt kløvningen i god tid.

Det er både nemmere og hurtigere at bruge en brændekløver fremfor en økse og du sparer ikke blot kroppen for en masse slid, men ligeledes en masse tid og energi.