Brændekløvere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvordan fungerer en brændekløver?

Brændekløveren fungerer ved hjælp af en motor. Motoren presser helt automatisk brændet langsomt frem mod en plade, som kløver brændet i to. Derefter trækker kløvekilen sig tilbage, og du kan på ny sætte et stykke brænde ind. Der findes flere forskellige modeller, som kan gøre dit arbejde med at kløve brænde noget nemmere. Du er fri for det fysisk hårde og langsomme arbejde med at kløve brænde med en økse. På flere modeller kan du justere den efter længden på brændet. De fleste modeller kløver brændet vandret, men vi har også modeller, som klarer arbejdet lodret. Vores modeller kører enten på benzin eller el.

Du bør gøre dig overvejelser om, hvilke funktioner din brændekløver skal indeholde. Derudover bør du tænke over, hvor ofte du skal bruge den. Skal du blot bruges den 1-2 gange om året? Eller skal den bruges jævnligt hele året rundt? Og hvor store stykker skal du typisk kløve? Det har nemlig noget at sige, i forhold til hvilken kvalitet du skal gå efter. Vi står i Silvan naturligvis altid klar til at vejlede dig, hvis du har spørgsmål om en maskine eller model. Så er du klædt på til at kunne træffe det rigtige valg, hvis du vil have en ny brændekløver.

Hvilke fordele er der ved en brændesav?

Mens du med en brændeflækker kan flække træet, så det bliver klar til brug, kan du save brændet til med en brændesav. Med hjælp fra en brændesav kan du langt hurtigere skære brændet til, end hvis du skulle bruge en kædesav eller en helt almindelig sav. Dermed kan du få brænde, der passer ind i brændeovnen, hvis du har nogle lange stykker træ. Brændesaven skal tilsluttes til en stikkontakt, hvorefter den er klar til brug (maskinen skal eventuelt samles, før du kan bruge den). Husk at bruge værnemidler og sikkerhedsudstyr og at følge sikkerhedsforanstaltningerne ved brug af maskinen, som du kan læse om i produktets brugsanvisning.

Skal du vælge en brændekløver på strøm eller benzin?

Du kan vælge, om din brændekløver skal være drevet af el eller benzin. Uanset hvilken type du vælger, er du sikker på at få en kraftig brændekløver i slidstærke materialer. Vores modeller er nemlig svejset i flere omgange, hvilket garanterer høj sikkerhed og en lang levetid. Desuden leverer begge typer en høj motorkraft. Generelt er en brændekløver på benzin kraftigere end en på el. Ud over dette er der også miljøhensyn, hvor el er en mere miljøvenlig løsning end benzin. Da brændekløveren har en kraftig motor, skal den dog, som ved enhver anden motor, vedligeholdes og have olie.

Med en elektrisk motor er du hurtigt i gang. Du skal bare tilslutte den til en stikkontakt, og så kører den. Dog kræver det naturligvis, at du har adgang til en strømforsyning i umiddelbar nærhed af brændekløveren. Derfor er en brændekløver på el heller ikke så fleksibel som en brændekløver på benzin. Bl.a. kan du ikke lige tage en brændekløver på el med i skoven, hvis der ikke er adgang til strømforsyning der. Hvis du derfor ofte tager en brændekløver med rundt, bør du overveje en brændekløver med benzin. På denne måde er du fri for at være afhængig af strømtilslutning.

Hvordan bruger du en brændeflækker sikkert?

Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden, når du bruger en brændekløver. Heldigvis er en brændekløver fra Silvan udstyret med en række sikkerhedsfunktioner for at passe på dig. Bl.a. er flere modeller tohåndsbetjente, så du skal bruge begge hænder for at kunne kløve træet. Desuden er det vigtigt, at du sætter den på et plant og jævnt underlag, når du bruger den til kløvning af brændet. Så kan brændekløveren stå stabilt og fast under kløvningen. Men vær altid opmærksom på sikkerheden, når du bruger en brændekløver, da det er en kraftig og stærk maskine.

Derudover kan du finde forskelligt sikkerhedstøj til at beskytte dig, når du kløver træ. Bl.a. kan du bruge forskellige former for handsker til at beskytte dig. Du bør også bruge andre former for sikkerhed og værnemidler. Det kan f.eks. være sikkerhedsbriller, skærebukser og hjelm, så du kan beskytte hele din krop under arbejdet. Sikkerhedssko er gode at bruge, så dine fødder er beskyttet, hvis der skulle falde tungt brænde ned på din fod. Du kan også bruge sikkerhedsudstyret, hvis du skal fælde et træ med en motorsav, eller hvis du skal kløve brænde med en økse.

Sådan fælder og flækker du bedst dit træ

Hvis du har planer om at fælde et træ og udnytte det til brænde, så er der en række gode råd. Bl.a. er det vigtigt, at du kløver træet, lige så snart du har fældet det. Hvis der går for lang tid, bliver træet nemlig hårdt og derfor svært at kløve. Derudover skal du planlægge fældningen af træet i god tid inden, da det kan tage et stykke tid, før det er tørt nok til at blive brugt som brænde. Det er meget forskelligt fra træ til træ, hvor lang tid det tager for at tørre. Fyrretræ skal tørre i omkring et halvt år, mens løvtræ skal ligge op til halvandet år, før det er tørt nok som brænde. Hvis du gerne vil hurtig vil have adgang til brænde, kan du overveje at købe brænde hos Silvan.

Har du et træ på din grund, som du gerne vil fælde? Hvis du ikke lige selv har udstyret til at fælde et træ, så kan du overveje at leje værktøjet hos Silvan. Det er smart at leje værktøjet, hvis du kun skal bruge det til en enkeltstående opgave. Du kan både leje en motorsav, rod- og stubfræser og en kompostkværn. Så kan du også udnytte grene og andre rester fra træet til kompost i haven. Du kan også udnytte den tilbageværende træstub til at lave en lille bænk eller anden siddeplads til et lille hyggehjørne i haven.