Cylinderklippere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en cylinderklipper?

En cylinderklipper er til den kvalitetsbevidste haveejer, som vil have en perfekt klippet græsplæne. Den skærer græsset af i stedet for at slå det af, som ved en almindelig plæneklipper. Maskinen har en særlig klippeteknik, hvor knivcylinderen og underkniven kun lige berører hinanden, hvilket giver et pænt rent afkortet græsstrå. Med en cylinderklipper får du altså en græsplæne, der kunne være klippet med en saks. Du slipper således for, at græsstrået tørrer ud eller bliver brunt i toppen. Dette giver dig alt i alt en grønnere plæne, men også et mere ensartet resultat.

Der er en lang række fordele ved at benytte sig af en manuel cylinderklipper. Den er først og fremmest ofte billigere end benzindrevet-, akku- eller eldrevet græsslåmaskine. Derudover er den som sagt oplagt til den mindre græsplæne. Du får også rørt dig, når du bruger en cylinderklipper. Her bliver du ikke bliver hjulpet på vej af motorer og selvkørende hjul, hvilket giver dig ekstra motion. Du kan også nemmere selv bestemme tempoet. Da den netop ikke er drevet af en motor, er det dig der bestemmer, hvor hurtigt det skal gå. Du har heller ingen generende motorstøj. Og du kan derfor klippe græsset på alle tidspunkter af døgnet, når det passer dig bedst og uden at genere naboen.

En cylinderklipper er også nemmere og billigere i drift. Du er lynhurtigt i gang, fordi du ikke skal bøvle med ledninger, batterier og at starte en motor op. Cylindrene begynder at klippe, så snart du begynder at skubbe den frem. Du behøver derfor ingen teknisk viden for at kunne håndtere den. Derudover kræver den meget lidt vedligeholdelse. Der er ingen motor, der skal have olie, og knivene sliber sig selv. Du bør dog før eller efter hver sæson give knivene en tur, så de bliver ved med at holde sig skarpe.

Hvilken type skal du vælge?

Der er mange muligheder, når det kommer til valget af græsslåmaskine. Du kan f.eks. vælge imellem en benzindrevet, elektrisk eller batteridrevet variant – eller du kan vælge en cylinderklipper. Der er også mange faktorer, der spiller ind ved valget af plæneklipper. Nogle af de ting du skal tænke over er; hvor stor er din plæne? Hvor ofte vil du slå den? Og hvor perfekt skal din plæne fremstå? En cylinderklipper kan være et godt valg, hvis du har en mindre have. Hvis du netop ikke har brug for en stor, dyr maskine, der kan klare mange hundrede kvadratmeter.

Hvis du skal bruge en plæneklipper, der klipper græsset helt til perfektion, er der ikke mange andre udveje end en cylinderklipper. Den klipper græsset, som kunne det være gjort med en saks, i stedet for blot at slå det, som det er tilfældet ved en almindelig græsslåmaskine. Der er dog også begrænsninger ved brugen af en cylinderklipper. Du bør ikke bruge den, hvis dit græs er blevet meget langt, da den vil få svært ved at klippe græsset over. Derudover kan det være en ulempe, hvis du har en stor græsplæne, da det kræver en del energi at betjene den. Dette gør den altså mindre egnet til store plæner, men derimod som et perfekt valg til den mindre.

Hvordan fungerer den?

En cylinderklipper virker som en slags roterende saks. Den slår ikke bare græsset, som en almindelig græsslåmaskine gør. Den klipper græsset via en cylinder med skråtstillede knive, der ligger et par centimeter over jorden. På de fleste modeller kan du justere højden i flere forskellige niveauer. Mange professionelle holder sig derfor til en cylinderklipper. Den giver typisk en flottere plæne end en almindelig græsslåmaskine. Så hvis du vil have det bedste resultat og en fejlfri græsplæne, er det havemaskinen til dig.

Derudover har cylinderklipperen den store fordel, at den er selvskærpende. Det skyldes, at knivene løbende har en let friktion med kontaktfladen, så de sliber sig selv. Det anbefales dog, at du tjekker knivene med jævne mellemrum og sliber dem en gang hver sæson. Det er herunder forskelligt, hvor mange knive de enkelte modeller har. Jo flere knive, der sidder på tromlen, som ruller hen over plænen, jo pænere bliver resultatet. Du kan også hjælpe den perfekte plæne endnu bedre på vej med gødning. Enhver græsplæne har godt af at blive gødet engang imellem. Se vores store udvalg af plænegødning herunder.

Hvorfor vælge en cylinderklipper med motor?

De fleste cylinderklippere kører uden motor. Der findes dog også modeller, som har en motor. Med en model med motor får du kombineret det bedste fra begge verdener. Du får motorhjælpen, som klarer det hårde arbejde for dig og selv skubber den frem og klipper græsset. Derudover får du det perfekte resultat, fordi knivene klipper græsset i stedet for blot at slå det af. Denne model vil være den oplagte løsning til dig, der har en stor græsplæne, men stadig gerne vil have det perfekte resultat.

Det kan være en fordel at vælge en cylinderklipper med motor, hvis du har større arealer, som du skal have klippet. Den egner sig med andre ord rigtig godt til græsplæner, der er større end 250 m². Du kan dog sagtens bruge klipperen på mindre arealer, hvis du vil gøre det nemmere for dig selv. Men du får overordnet set med en cylinderklipper med motor en mere effektiv maskine, der klipper græsset til perfektion.