Hækkeklippere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan finder du den rette hækkeklipper

En god hækkeklipper gør både havearbejdet lettere og sparer dig for tid og kræfter, når hækken skal klippes. Der findes flere forskellige hækkeklippere, og derfor kan det også være svært at vælge, når man skal købe en ny. Her kan du læse, hvad du kan overveje for at finde den, der passer bedst til dig.

Du bør først og fremmest overveje, om din nye hækkeklipper skal være med eller uden motor, og hvilken styrke og kraft den skal have. Der findes tre forskellige slags hækkeklippere, der alle har sine fordele:

  • Benzindrevne hækkeklippere
  • Hækkeklippere med ledning, el hækkeklipper
  • Batteri hækkeklipper, akku hækkeklipper

Benzindrevne hækkeklippere

Hækkeklippere med benzindrevne motorer er kraftige maskiner, der kan klare de fleste opgaver. Den helt store fordel ved hækkeklippere, der har en motor, er at de har en stor fleksibilitet. Du bliver nemlig ikke begrænset af hverken levetiden på batteriet eller en ledning. Hækkeklippere af denne type larmer dog også ofte mere end de hækkeklippere, der har batteri eller ledning. Benzindrevne hækkeklippere har også en lang levetid og er klart den model, der har de fleste kræfter.

Hækkeklippere med ledning

Hækkeklippere med ledning har den fordel at de ikke løber tør for strøm, som kan være tilfældet med batteri hækkeklippere. Derudover larmer de også langt minder end benzindrevne hækkeklippere. Det kræver dog også, at du har adgang til strøm mens den er i brug. Du skal også være opmærksom på ledningen mens du arbejdet, så du ikke er uheldig og kommer til at klippe den over. Hækkeklippere med ledning er også ofte den model, der har den laveste vægt. Det gør den god at arbejde med i længere tid. Desuden er den også let at reparere på og betjene.

Hækkeklippere med batteri

Batteri hækkeklippere eller akku hækkeklippere, som det også kaldes, er også lette at arbejde med. Desuden har de en høj fleksibilitet i forhold til hækkeklippere med ledning. Her skal du ikke tænke på, om ledningen er lang nok, og passe på du ikke klipper den over. De larmer også langt mindre end hækkeklippere med benzindrevne motorer, og har en lavere vægt. Du skal dog tænke over, at batteriet løbende skal lades op. Hvis du har en stor hæk, kan det derfor være, at du ikke når at klippe det hele uden at oplade batteriet. Det kan derfor være en fordel med et ekstra batteri. Så kan du skifte det ud, når det løber tør. Batteri hækkeklippere har heller ikke den mest kraftige motor.

Tips til at klippe hæk med hækkeklippere

Du skal i gang med hækkeklipperen en til to gange om året. Der er mange meninger om, hvornår en hæk skal klippes. Nogle siger før Sankt Hans, mens andre sværger til at klippe i juli, når der ikke længere er reder med fugleunger. Hvornår du skal klippe din hæk, kommer dog også an på, hvilken type den er.

Et godt tip er at klippe hækken, så den er bredest nederst. På den måde kan sollys bedre trænge ned til bunden af hækken og du risikerer ikke at den knækker, hvis der falder sne på den. Som hovedregel siger man, at en god bredde er 40 cm øverst og 50 cm nederst. Det er en god ide at klippe bunden af hækken først. Når du har klippet alle siderne, kan du klippe toppen. Så ender grenene ikke i den del af hækken du skal klippe, og arbejdet bliver lidt lettere.