Hækkeklippere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en hækkeklipper?

Er du træt af at bruge lang tid på at klippe hækken med en hækkesaks? Så kan en hækkeklipper fra SILVAN være løsningen for dig. En god hækkeklipper gør arbejdet væsentligt hurtigere, lettere og mere sikkert. Med det lange sværd slipper du mange gange for at skulle kravle op og ned ad stiger. Du kan nemlig ofte nå toppen af hækken med sværdet. På den måde risikerer du ikke at falde ned fra en stige og komme til skade. Den tager naturligvis også flere grene ad gangen, i forhold til en almindelig hækkesaks.

I Silvan finder du hækkeklippere til enhver hæk fra mærker som Makita, Einhell, Bosch og AL-KO. Uanset om du har en stor kraftig bøgehæk, eller en helt almindelig ligusterhæk, så har vi den rette maskine til dig. Vi står altid klar til at råde og vejlede dig, så du får det helt rigtige redskab til netop din have. Er du i tvivl om, hvilken hækkeklipper du skal vælge? Så kan du læse mere nedenfor omkring, hvilken maskine der passer til dit behov og formål. Vil du gerne vide mere omkring din hæk, og hvornår den bør klippes? Så kan du læse mere i artiklen, rundt om: hækken.

Hvilken type skal du vælge?

Står du og skal have ny hækkeklipper? Men er du i tvivl om hvilken du skal vælge? Så bare rolig, du er ikke den eneste. Der findes et hav af forskellige modeller. Og hvilken model du skal vælge, afhænger naturligvis af din hæk. Der er en del ting, du skal overveje, før du beslutter dig for, hvilken maskine du skal købe. Du skal naturligvis tage hækkens størrelse i betragtning. Der findes maskiner, som egner sig godt til større arealer. Men der findes også maskiner, som egner sig bedst til den mindre hæk. Den type af hæk, som du har, spiller også en rolle. Der er stor forskel på grentykkelsen på f.eks. en bøge- og en ligusterhæk. Her er det naturligvis vigtigt, at du vælger den rette maskine.

Du skal også være opmærksom på sværdlængde. Det er vigtigt at vælge den rette længde, så du kan komme til alle steder. I Silvan har vi modeller med en sværdlængde fra 41-65 cm. Vi kommer heller ikke udenom, at det kan være hårdt arbejde at klippe hæk. Derfor er det også vigtigt, at du tager maskinens vægt med i dine overvejelser. For ikke at overbelaste kroppen, er det vigtigt, at du finder en maskine, der passer godt til dig og din arbejdsgang. I Silvan finder du hækkeklippere med ledning, batteri og benzin. Alle har hver deres fordele og ulemper. Du kan læse med herunder, hvor vi giver dig en lille guide i de forskellige modeller. Og forsøger at give dig et overblik over, hvad de forskellige modeller egner sig bedst til.

Hvorfor vælge en model med ledning?

Med en hækkeklipper med ledning får du en effektiv og støjsvag maskine. Der er ingen chance for at løbe tør for strøm, med mindre du kommer til at klippe ledningen over. Uanset, hvor meget og hvor længe maskinen skal arbejde, løber den aldrig tør. Den vejer også typisk mindre end modeller med batteri og benzin. Du skal nemlig hverken slæbe på et påsat batteri eller en tung benzinmotor. Den er som regel også mere støjsvag end de andre typer. Dog er en batteridrevet også meget støjsvag. Den er ideel til den mindre eller mellemstore have, hvor du har let adgang til strøm. Du kommer ikke udenom at skulle have dig en god forlængerledning eller kabeltromle. Det er derudover vigtigt, at du vælger en, der er beregnet til udendørs brug. På den måde kan du komme rundt i hele haven. Den eldrevne udgave er typisk også den billigste løsning af de tre modeller.

En hækkeklipper med ledning har dog også sine begrænsninger. Som sagt, har den naturligvis brug for en strømforsyning. Det er ikke alle steder, man har adgang til strøm. Du kan også kun arbejde i et begrænset omfang, på grund af ledningens længde. Derudover kan det være bøvlet at trække en ledning rundt i haven, hvis du har mange buske eller bede. Det kan være svært at få ledningen rundt om eller over de forskellige forhindringer. Derudover skal du også være meget opmærksom på ledningen. Du kan nemt komme til at klippe den over, hvis du ikke hele tiden er opmærksom på, hvor den er.

Hvorfor vælge en batteridrevet?

En akku hækkeklipper med batteri er en meget fleksibel maskine. Du får fuld frihed til at bevæge dig rundt, selv der, hvor det ellers kan være svært at komme til. Det er også en meget let og støjsvag maskine. Afhængigt af batteriets størrelse, kan vægten variere lidt. Det er dog stadig en meget let og handy maskine at arbejde med. Den er særdeles velegnet til mindre haver. Du kommer let og ubesværet hele vejen rundt. Afhængigt af, hvor stor din hæk er, kan du muligvis få brug for at tilkøbe et ekstra batteri. Det kan vi naturligvis også hjælpe med i Silvan. Du kan dog også i nogle tilfælde bruge batterierne fra dine øvrige elværktøjer. Har du f.eks. en Bosch akku boremaskine, kan du sagtens bruge batteriet fra den til din hækkeklipper også. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke må anvende et batteri med højere volt end maskinen er beregnet til. På den måde kan du hurtigt få op til flere batterier til dine maskiner, så du altid har et fuldt opladet ved hånden.

Den eneste ulempe ved en batteridrevet model er batteriets levetid. Du har en naturlig begrænsning på, hvor længe du kan arbejde. Hvis din hæk er stor eller grov, skal maskinen ofte bruge flere kræfter. Og det vil naturligvis forkorte batteriets driftstid. I dette tilfælde kan det være en god idé at vælge en med ledning i stedet for.

Hvorfor vælge en benzindrevet?

En benzindrevet hækkeklipper er en meget kraftig maskine. Den kan bruges til alle slags hække. Selv dem med tykke og grove grene. Den største fordel ved denne model er fleksibiliteten. Du kan nå rigtig langt omkring, uden begrænsningen af hverken ledning eller batteriers levetid. Har du en stor grund med en lang og krævende hæk? Så kan du med fordel anskaffe dig en ekstra benzindunk. På den måde kan du klare enhver opgave, uanset hvor længe du skal arbejde.

Den er dog også noget mere støjende. Så man skal være mere opmærksom på, hvornår på døgnet man bruger maskinen. Derudover er den også væsentligt tungere end de andre modeller. Det kan være en ulempe, hvis du skal arbejde højt, hvor du skal løfte maskinen op for at nå. Du skal derfor være opmærksom på, om du kan holde til at arbejde med den i længere tid. Hvis du vil læse mere om, hvordan du vælger den rette maskine, så kan du læse og se vores video omkring valg af hækkeklipper.

Hvordan beskærer du en høj hæk?

Har du svært ved at nå toppen uden en stige? Så kan en hækkeklipper med teleskopskaft være løsningen. Det kan være farligt at arbejde på en stige, især med en hækkeklipper i hånden. Derfor anbefales det, at du så vidt muligt holder dig på jorden. Men det kan være svært, hvis du har en rigtig høj hæk. Med en hækkeklipper med teleskopskaft kan du få en maskine, der kan nå fra 2,6-4 meters højde.

På de fleste modeller kan teleskopskaftet indstilles til forskellige længder, så du let kan nå det nederste af hækken. Så behøver du, hverken at bukke dig ned eller strække dig, for at nå toppen. Med teleskopstangen er du sikret god ergonomi. Og mange af vores varianter med teleskopstang har softgrip. På den måde belaster du kroppen i mindre grad, og du kan arbejde i længere tid.

Hvorfor skal du vælge et multitool?

Har du ikke brug for en stor hækkeklipper? Eller har du måske brug for en maskine, der både kan klare hækken og save grene? Så er et akku multitool måske løsningen for dig. I Silvan finder du to forskellige slags multitool; en lille håndholdt model og en kombineret hækkeklipper og grensav. Den lille, håndholdte model er en super handy maskine. Den er perfekt, hvis du har nogle enkelte buske eller træer, der trænger til at blive trimmet. Den kører på batteri, så du kommer nemt omkring i hele haven.

Ved nogle modeller får du en kombineret græs- og hækkeklipper. Her skifter du blot forsatsen, så den passer til netop dit haveprojekt. Du finder også en større model – en kombineret hækkeklipper og grensav. Her får du en fleksibel maskine med et langt skaft. På den måde kan du både nå toppen af den høje hæk, samt save grene af dine træer i haven.

Tips og tricks til klipningen

Der er forskel på, hvor ofte forskellige hække skal klippes. Har du f.eks. en ligusterhæk, eller en anden løvfældende hæk? Så bør du klippe den to gange i året. Og det er gerne i juni og igen i august. Du kan dog godt nøjes med at gøre det en enkelt gang. Så længe du ikke har noget imod, at der stritter lidt grene ud her og der. Ved stedsegrønne hække er det kun nødvendigt at klippe en gang om året. Her er det bedst enten at klippe i april, eller august eller september. Det bedste vejr at klippe i, er overskyet og blæst. Blæsten hjælper til at blæse insekter væk, som hvirvler frem, når du klipper.

Din hæk har det bedst, hvis du klipper den en smule bredere nederst og lidt smallere på toppen. På den måde trænger solen bedre igennem og den holder sig flot, tæt og grøn. Derudover bør du klippe nedefra og op. Så undgår du, at nedfaldet ender der, hvor du skal i gang med at klippe. Klip altid siderne først og toppen til sidst. Hvis du følger disse råd, kan du få en flot og velholdt hæk, hele året rundt. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at du beskytter dig under arbejdet. Du kan med fordel bære sikkerhedsbriller, så du ikke får blade eller andre partikler i øjnene. Derudover er det altid en god idé at have handsker på. Så er du bedre beskyttet både mod torne, og hvis du skulle miste kontrollen over maskinen. Husk, at du i mange Silvan-butikker også kan leje en hækkeklipper. Se mere om vores værktøjsudlejning, hvor du kan booke en maskine eller værktøj.