Havefræsere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg den rette havefræser

Det kan være hårdt at få bearbejdet jorden og en havefræser forenkler processen betydeligt. Det er et effektivt haveredskab, der gør havearbejdet både hurtigere og nemmere.

En havefræser kan som oftest bruges til at bearbejde jord i 20 til 60 cm dybde afhængigt af modellen og jordtypen. Maskinen bruges oftest om foråret, inden planterne skal sættes i jorden. Havefræseren kan ligeledes bruges om efteråret, når eventuelle planterester skal laves til kompost og jorden skal gøres klar til vinteren.

Derudover kan havefræseren ligeledes bruges til at arbejde kompost og gødning ned i jorden og ødelægger ligeledes ukrudt.

Der er forskel på, om du har behov for en havefræser eller kultivator. Har du et mindre stykke jord, der skal luftes, eller er der i forvejen planter, som du ikke vil ødelægge, kan du bruge en kultivator. En kultivator har typisk tre eller fem tænder og er let at bruge, hvis jorden ikke er for tung. Kultivatorer kan både trække ukrudt op med roden og vende det øverste lag af jorden. Ofte siger man, at en kultivator er et uundværligt haveredskab og et af de vigtigste redskaber til de fleste haver.

Der findes flere forskellige havefræsere, hvor du både kan få de mindre og lettere havefræsere, der kører på el eller større og mere kraftfulde havefræsere, der kører på benzin.

Det handler om at vælge den havefræser, der passer bedst til din have og dine behov. Hvis du blot er ude efter en havefræser, der kan hjælpe dig med at fjerne ukrudt og klargøre jorden, kan en mindre, elektrisk havefræser være passende. Det er værd at overveje den manuelle kultivator, da den ligeledes kan være tilstrækkelig.

Har du derimod brug for at vende jorden i den store køkkenhave både forår og efterår, vil den benzindrevne havefræser være at foretrække. Flere af havefræserne kan få påmonteret ekstraudstyr og ligeledes bruges som sneskovl etc.

Kultivatoren er især god, når du har behov for at lufte et lille stykke jord og skal passe på eksisterende planter. Så vil du have mere kontrol over kultivatoren og dens 3-5 tænder er nemme at bruge, hvis jorden ikke er for tung. Kultivatoren kan både trække ukrudt op og vende det øverste jordlag.