Plæneklippere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Plæneklippere til både store og små plæner

Du kan få den grønneste græsplæne med en plæneklipper fra Silvan. Vi har et stort udvalg af både benzindrevne, eldrevne og batteridrevne plæneklippere. De benzindrevne plæneklippere er kraftfulde maskiner, der er velegnet til klipning af større græsarealer. De eldrevne og batteridrevne er støjsvage maskiner, som egner sig godt til klipning af mellemstore og mindre græsarealer. Og de har ydermere et minimalt behov for vedligeholdelse. Vi tilbyder også selvkørende plæneklippere, hvis du vil skåne ryggen og spare på kræfterne. De fleste af vores maskiner kan derudover indstilles i klippehøjden og klippemetoden. Og nogle maskiner kommer med eller uden græsopsamler. Du kan læse meget mere omkring, hvilken plæneklipper du skal vælge, her på siden.

En vedholdt og smuk plæne kræver, at du slår græsset med jævne mellemrum. Det kræver altså en pålidelig maskine, som starter hver gang. Du kan derfor med fordel investere i en ordentlig plæneklipper. Det kan måske føles som en økonomisk byrde, men i Silvan finder du heldigvis altid kvalitetsmaskiner til skarpe priser, fra kvalitetsmærker som BOSCH, AL-KO og MAKITA. Du finder derudover et bredt udvalg af tilbehør og reservedele til din plæneklipper. Herunder finder du tilbehør som benzin, batterier, rotorkniv og motorolie, så din maskine kan komme godt igennem græsslåningen mange år fremover.

I Silvan finder du plæneklippere til både små og store græsarealer. Har du et stort græsareal på mere end 600 kvadratmeter? Så kan de benzindrevne maskiner være løsningen for dig. De har en kraftig motor, som gør maskinerne i stand til at trimme mange kvadratmeter græs. Nogle af de benzindrevne modeller kan endda klippe op til 1700 kvadratmeter. Den selvkørende maskine har ligeledes megen motorkraft, og så har den en trækkraft, der hjælper dig med at komme op ad skråninger. En selvkørende maskine kan derfor sagtens bruges til større arealer på mere end 600 kvadratmeter. Derimod er de eldrevne og batteridrevne plæneklippere gode til mindre og mellemstore haver. De fleste modeller kan klippe arealer under 500 kvadratmeter, men enkelte modeller kan slå plæner op til 1000 kvadratmeter.

Hvilken type græsslåmaskine skal du vælge?

Skal du have udskriftet din nuværende plæneklipper, da den har set bedre dage? Så er der nogle elementer, du skal tage med i dine overvejelser, inden du køber en ny. Du kan med fordel overveje størrelsen af dine græsplæne, har du adgang til en stikkontakt, foretrækker du en benzindrevet, batteridrevet eller selvkørende maskine. Disse overvejelser har nemlig indvirkning på, hvilken maskine der passer til netop dit behov. For at komme det lidt nærmere, har vi lavet en lille guide nedenfor, der opsummerer fordele og ulemper ved de forskellige muligheder.

Den eldrevne plæneklipper

Du kan med fordel vælge den eldrevne plæneklipper, hvis du vil slippe for at bøvle med batterier og benzin. Du sætter bare stikket i kontakten og trykker start, og så er du klar til at slå græsset. Fordelene ved den eldrevne maskine er dens lave støjniveau. Dens støjniveau er langt lavere end den benzindrevne. Den eldrevne passer perfekt til dig, hvis du har et græsareal på over 100 kvadratmeter, men maskinen kan nemt klippe op til 600 kvadratmeter. Den er derudover let og billig i drift, hvis du altså sammenligner den med den benzindrevne.

Har du problemer med rækkevidden, så kan du supplere dens medfølgende ledning med en forlængerledning eller en kabeltromle. Du skal herunder være opmærksom på, at du aldrig må køre i retningen af ledningen, da du kan ødelægge maskinen fuldstændigt, ved at køre ledningen over. Du skal derfor hele tiden være opmærksom på, hvor ledningen er, når du slår græsset, hvilket kan betegnes som en ulempe ved den eldrevne maskine. Der findes forskellige typer af eldrevne maskiner som en bioklipper eller luftpudeklipper. Du kan læse mere omkring de forskellige maskiner herunder.

Den benzindrevne plæneklipper

Du kan med fordel vælge den benzindrevne plæneklipper, hvis du har et større græsareal. Og du gerne vil undgå at skulle bøvle med kabler og forlængerledninger, eller du blot ikke har adgang til en stikkontakt i din have. Med den benzindrevne plæneklipper får du en fleksibel maskine med en kraftigere motor end de eldrevne eller batteridrevne maskiner. Der er dog mere vedligeholdelse ved en benzinplæneklipper, og du skal derfor sørge for, at den løbende får olie. Den er dog det oplagte valg, hvis du vil have en stærk maskine, der kan klare det hele.

Den kraftigere motor medfører, at maskinen har et højere støjniveau end den eldrevne og batteridrevne. Den benzindrevne motor afgiver derfor flere vibrationer, som du kan mærke, når du slår græsset. Til gengæld medfører maskinens kraft også, at du ikke skal bruge så mange kræfter på at skubbe den rundt på de grønne arealer. Maskinen har nemlig en stor energikapacitet. Du skal blot sørge for, at du har benzin i beholderen, så kører den derudaf. Vi anbefaler herunder, at du opbevarer benzinen til maskinen et sted, som er utilgængelig for børn og husdyr.

Den batteridrevne plæneklipper

Du kan med fordel vælge den batteridrevne plæneklipper, hvis du gerne vil slippe for ledninger og benzin, når du slår græs. Den batteridrevne model, og så kaldet en akku plæneklipper, fungerer på mange måder ligesom alle andre plæneklippere. Den har dog en anderledes motor, da den har færre bevægelige dele, hvilket giver mindre vedligeholdelse. Den batteridrevne model har forskellige størrelser af batterier, alt afhængig af hvor store din plæne er. Mange haveejere har været skeptisk omkring maskinens rækkevidde, på en opladning, men batterierne bliver hele tiden bedre, og den kan nu nemt konkurrere med de benzindrevne.

Der medfølger oftest to batterier, når du køber en batteridrevet maskine, så du ikke sådan lige løber tør for strøm. Du skal dog huske, at du ikke må aflade batterierne helt, da det kan forringe deres kvalitet. Derudover kan en ulempe være, at du i kolde perioder bør tage batterierne med indenfor eller placere dem i skuret for at skåne dem mod frostgrader. Til gengæld får du et batteri med længere levetid. Med en batteridrevet model får du derudover en energivenlig maskine, der ikke udleder CO2, når græsset bliver slået. Du kan herunder få forskellige batteridrevne modeller som eksempelvis et bioklip system, som du kan læse mere om her.

Cylinderklipperen

Har du derimod en mindre græsplæne? Eller vurderer du, at det ikke kan betale sig at investere i en plæneklipper? Så kan en cylinderklipper være noget for dig. En cylinderklipper, og så kaldet en håndskubber, egner sig godt til de små haver, da den er særdeles nem at have med at gøre. Du kan læse mere omkring cylinderklippere her.

Sådan vedligeholder du bedst din plæneklipper

Det er vigtigt, at du jævnligt plejer eller efterser din plæneklipper. På den måde kan du være med til at forebygge, at du ikke lige pludselig står med en maskine, der ikke virker. Det kan derfor ofte betale sig at bruge kræfter på at vedligeholde din maskine. Du skal herunder altid sikre dig, at bladene på maskinen er skarpe. Det kan du gøre ved jævnligt at tjekke klingen og knivene og slibe dem efter behov. Du kan derudover med fordel give maskinen rustbeskytter i ny og næ. Vi anbefaler ligeledes, at du opbevarer din maskine tørt og sikkert. Maskine kan eksempelvis stå i et haveskur, så den er beskyttet mod vind og vejr.

Har du en benzindreven plæneklipper? Så skal du huske at smøre den og skifte motorolie jævnligt. Det skal som minimum gøres et par gange om året. Du bør også rense maskinens luftfilter årligt og fjerne skidt og snavs løbene. Dette kan let gøres ved hjælp af en stivhåret børste og lidt sæbevand. Husk, at det godt kan betale sig at bruge tid og kræfter på at vedligeholde din havemaskine. Du forlænger nemlig dens levetid, hvilket kan betyde, at du kan bruge din plæneklipper i mange år fremover.

Hvad findes der af tilbehør og ekstra udstyr?

Det er vigtigt, at du vedligeholder din maskine. Du kan derfor finde tilbehør og ekstra udstyr i vores sortiment. I Silvan kan du blandt andet finde plæneklipperknive, opladerstikke, oplader, luftfiltre, olieskiftesæt, motorolie og andre plejemidler, der kan hjælpe til at vedligeholde din græsslåmaskine og andre havemaskiner. Uanset, hvad du mangler af udstyr, så kan du helt sikkert finde det hos os. Du kan se hele vores udvalg af reservedele og tilbehør her.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du får en flot græsplæne, kan du med fordel se vores guide til en pæn plæne. I guiden gennemgår vi blandt andet, hvornår du skal gøde din græsplæne, forskellen på græsfrø, hvornår du kan så græsfrø m.m. Du kan også læse vores guide til at trimme græsplænens kanter, hvis den skal være ekstra pæn.