Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab dit personlige uderum med havemøbler

Havemøbler er nødvendige, for at du kan skabe et hyggeligt og flot uderum på din terrasse eller altan. Med de rette havemøbler kan du få det uderum, som du drømmer om. Du kan indrette dit helt eget personlige rum med hyggekroge og spiseområder. Vi har et bredt udvalg af havemøbler i god kvalitet. At indrette et flot uderum er meget vigtigt, da vi tilbringer mere og mere tid udendørs. Derfor kan et flot uderum blive en forlængelse af hjemmet, som endda kan bruges uden for sæsonen med det rette tilbehør. Orienter dig derfor på denne side for at se vores udvalg af møbler til haven.

Vil du gerne have inspiration til, hvordan du kan indrette din terrasse, og hvilke havemøbler du skal vælge? Så har vi lavet en guide, Samvær på terrassen, hvor du kan finde inspiration til, hvordan din terrasse kan komme til at se ud. Derudover kan du også finde information om, hvordan du skal vedligeholde dine havemøbler. For at få det perfekte uderum er det også nødvendigt med en god grill. Du kan derudover tilføje udstyr som en terrassevarmer, havepejs, pizzaovn og bålfade, der kan sikre dig hygge om aftenen i haven med levende ild og varme.

Havemøbelsæt, loungesæt, haveborde og meget mere

Hos Silvan har vi havemøbler i mange former, størrelser og typer. Det betyder, at du kan finde havemøbler til afslapning såvel som praktiske formål. Det er alt lige fra havebord til loungesæt til havebænke. Der er havemøbler til både de store og små udeområder. Bl.a. kan du finde et cafésæt, hvis du har en lille altan, hvor der er begrænset plads. Hvis du til gengæld har en stor terrasse, har du mulighed for at indrette udeområdet med flere forskellige rum. F.eks. kan du skabe et rum til afslapning og et andet rum til spisning og grill. Herunder kan du få inspiration til, hvilke møbler du kan vælge til de forskellige områder af terrassen.

Til hygge og afslapning

Vil du gerne udnytte dele af din terrasse til afslapning, har vi hos Silvan havemøbler til dette. Eksempelvis har vi loungesæt, der er en form for sofaområde til udendørs brug. Det er derfor det perfekte havemøbel til hygge og samvær udenfor. Nyder du at slænge dig i solen og varmen om sommeren, findes der heldigvis også havemøbler til dette. F.eks. har vi hængekøjer og solsenge, som er gode til at komme helt ned i tempo. Hygge og afslapning bør du prioritere på din terrasse, da det gør opholdet derude så meget bedre. Du kan både bruge det til selvforkælelse og til at være sammen med andre.

Til spisning og grill

Terrassen og altanen bliver ofte brugt til spisning og grill i sommermånederne. Derfor bør du tilføje et havebord til terrassen, så du kan servere lækker grillmad. Derudover kan du også finde havestole til rundt om havebordet. Leder du efter en alt-i-en-løsning, kan du overveje et havemøbelsæt, hvor du får havebord og havestole i et køb. Et alternativ til et havebord og havestole er et bord-/bænkesæt. Det er et praktisk og holdbart spiseområde, som hurtigt kan flyttes rundt i haven. Havebænke er et godt alternativ til havestole. Du kan bruge en havebænk flere steder i haven, og det er især smart rundt om havebordet.

Til opbevaring og læ

En kold brise eller en skarp sol kan godt ødelægge opholdet udendørs. For at beskytte dig imod vind og sol skal du skabe læ på din terrasse. Bl.a. har vi et stort udvalg af parasoller, der beskytter dig imod både sol og vind. I vores udvalg finder du også hængeparasoller, som du kan tilte. Andre måder at skabe læ på er med markiser og læsejl og solsejl. Pavilloner kan bruges til fester og andre større begivenheder i haven, hvor du vil have beskyttelse for regn og vind. Opbevaring er også godt at have, hvis du skal sætte tilbehør og lignende i ly udenfor. Hyndebokse er helt oplagte her, da du kan gemme hynder og andet i dem.

Vælg havemøbler af det rette materiale

Vores havemøbler er lavet til at kunne holde til det omskiftelige vejr i Danmark. En del af vores produkter er lavet i polyrattan, som er et stærkt og næsten vedligeholdelsesfrit plastmateriale i flet. Et andet holdbart og nemt plastmateriale til havemøbler udendørs er non-wood. Non-wood ligner træ i strukturen, men er lavet af plastik. Det kan holde til at stå udendørs året rundt, men du kan med fordel dække det til, når vejret bliver køligt. Ud over plastik er stål eller aluminium et meget anvendt materiale til havemøbler. Havemøbler i stål eller aluminium er blevet behandlet, så det kan holde til at stå udenfor i regn og sol.

Træ er også et meget hyppigt brugt materiale til havemøbler. Træ til havemøbler kommer i mange typer, men fælles for dem er, at det kan holde til at være udendørs. Et træmateriale i høj kvalitet er f.eks. teaktræ, som mange foretrækker pga. det flotte udseende. Det er også en robust træsort, der egner sig godt til at være udenfor. Et lidt billigere, men stadig holdbart træmateriale, er trykimprægneret træ. Det er behandlet til at kunne holde til at være udenfor. Trykimprægneret træ kræver i udgangspunkt ikke nogen behandling. Dog kan det stadig godt være en god idé at behandle træ, hvis du gerne vil have, at det skal bevare sit flotte udseende.

Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Vedligeholdelse af havemøbler er meget vigtigt. Det er både med til at forlænge dine havemøblers levetid samt sikre nogle flotte og rene møbler. Det er meget forskelligt fra materiale til materiale, hvordan det skal vedligeholdes. Materialer som polyrattan og non-wood kræver ikke meget vedligeholdelse. Her er det ofte nok at sørge for at rengøre det med sæbevand. Evt. kan du give materialerne imprægnering, hvis du vil være helt sikker på, at det kan holde længe. Vil du gerne undgå for meget vedligeholdelse og rengøring, er havemøbler i plastik altså den optimale løsning til din have.

Har du havemøbler af træ, kan vedligeholdelsen godt være lidt mere omstændig. Bl.a. bør du slibe træmøbler og give dem træolie, hvis det er nødvendigt. Det veksler fra træmateriale til træmateriale, hvor meget det skal vedligeholdes. Mens ubehandlede træmaterialer kan kræve en del pleje, så kræver behandlet træ væsentligt mindre pleje. Alle former for havemøbler har godt af at komme i læ, når der kommer regnfyldt vejr. Det bedste er at sætte det i et skur eller andre steder, når efteråret begynder. Ellers kan du beskytte det med overtræk til havemøbler, når du ikke bruger møblerne. Se vores videovejledning til vedligeholdelse af havemøbler her: